Bratři až do smrti [RC]


Kniha: Brothers to the death
Spisovatel: Darren Shan
Nakladatelství: Coo Boo
Vazba: Paperback
Žánr: horor
Série: Sága Lartena Hroozleyho(4.)
Počet stran: 189
Cena u nakladatele: 199,- 

Po letech bloudění našel Larten konečně cestu zpět do své upíří rodiny v Paříži, stal se učitelem mladého upíra zdál se šťastnější, než kdy byl.
Ale přece jen se z jeho problematické minulosti vynoří jedno jméno a Lartenův život je znovu stržen vírem chaosu. Vyráží na nebezpečnou cestu a projede svět křížem krážem, aby našel svého nepolapitelného nepřítele. Existují totiž upíři, kteří se snaží vyvolat válku světových rozměrů. Upíři, kteří se nezastaví před ničím. Upíři, kteří jsou ochotní zradit Lartena tím nejhorším způsobem. A když už si Larten myslí, že je úplně na dně, tak ještě neví, že to nejhorší teprve přijde.



http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png


Pro mě dlouho očekávaná sága od spisovatele, který se svou ságou o chlapci, jenž se musel stát upírem, téměř dobil svět, je tu a už jen čeká kdy epicky vyvrcholí.

Po tom, co Larten Hroozley, jakožto upíří generál a jeden z nejlepších bojovníků z klanu, zažil po mnoha letech bloudění ve světě, se konečně usadil v Paříži. Ovšem kde se objeví O.Sudd, tak se brzy něco stane. Jednoho dne se objeví jeden z upířích knížat, že potřebuje pomoc s Němci, kteří usilují o náklonnost upírského klanu, protože si myslí, že díky upírům se jim povede vyhrát válku. Mika i Larten nacisty prokouknout, jaké jsou to obudy a co jsou schopni ve světě napáchat, a tak Mika požádá Lartena, aby se nevracel do Upíří hory, ale snažil se svést nacisty ze stopy. Dlouhé měsíce se mu to daří a Němci sledují Lartena místo Miky, ale pak najednou se stane něco, co Lartena téměř zabije, něco co mu nadosmrti nedá spát dokud se nepomstí...

Darren Shan je zpět se svou opravdu úchvatnou ságou Lartena Hroozleho. Tohoto prozatím mladého upíra si určitě můžete pamatovat z jedné z nejlepších upířin - Ságy Darrena Shana, který si získala mnoho fanoušků. Larten je zpět a s ním jeho pomocník, který se pomalu stává opravdu nepostradatelným upírem. Bratři až do smrti je čtvrtá kniha z opravu kratičké ságy z pera irského spisovatele, jehož vlastní jméno je Darren O'Shaughnessy. Napsat tuto recenzi na mou snad nejočekávanější knihu roku 2014, bylo to nejtěžší, co jsem kdy psala.
Brothers to the death | bratři až do smrti
Zdroj: Weheartit.com
Co se mi neskutečně na knize líbí, je obálka. Když přišel první díl Zrození zabijáka, byla jsem unesená celou tou tajemnou obálkou a opravdu jsem ráda, že naši čeští grafici dokážou vytvořit lepší obálku než v originále. Pokud máte takovou menší "úchylku" na obálky jako já, nebude se vám nelíbit. Řekla bych, že i kdybych tohoto spisovatele neznala, knihu bych si dříve nebo později vybrala jenom díky té obálce.
Hlavním hrdinou je samozvaný Larten Hroozley, mladý upíří generál, o kterém se říká spousty úchvatných věcí i to, že má našlápnuto stát je upířím knížetem. Od doby, co jako malý kluk vezl do krypty a pojídal tam pavučiny, uběhlo nehorázně mnoho času a po čas druhého a třetího dílu jsme
***
 Lartena mohli vidět, jak se vyvíjí v dospělého a rozumného člověka. Ve čtvrtém díle už je opravdu rozumný a jeho chování se více podobá chování Sebi Nila, mistra Lartena. O je jedna z mála postav, která by mohla udělat všechno a vy byste mu všechno nemohli neodpustit. Ovšem jak jsem si při psaní recenze na třetí díl - Palác prokletých- myslela, tak jeho blízký přítel Wester je sice milý a z jedné části i docela oblíbený, ale taky je to podlá osoba, která by se dokonale hodila po boku O.Sudda.  Vůbec jsem mu nevěřila a udělala jsem dobře, protože se mi hezky odhalilo jeho prohnilý charakter. A Gavner? To je můj oblíbenec.
Pages
Zdroj:Weheartit.com
 V knihách Ságy Darrena Shana jsem jej jaksi přehlížela, ale tady má svoje ukotvení v příběhu a nedokážu si ho vůbec představit, že by tam snad nebyl. Humor mu nechybí, síla taky ne, hezký by po velké koupeli byl, tak co více chceme, dámy?
Konečně po třech dílech mého čekání se objevuje Cirque du freak a konečně se dozvídáme, kde vlastně přišel ke své pavoučici, která je symbolem pro Ságu Darrena Shana. Tyto scény jsem si užívala opravdu naplno a na závěr přišla jedna jediná scéna, která mě zahltila nostalgií.
Pokud jde o styl psaní autora, jsem naprosto spokojená. Jeho styl je čtivý a dokáže zaujmout během prvních pár stránek.  Proč je autor knihy tak krutý na své hlavní hrdiny? Je to nějaký způsob, že čí krutější je, tím více je jeho příběh fascinující? Vždycky, když už se zdá, že hůře být nemůže, přijde spisovatel na něco horšího, z čeho se vám jako čtenáři protočí oči.
Co se nedokáže odepřít příběhu, je krutost, napínavost a to tajemno, které se kolem Lartena motá.

"Na travnatém svahu v jednom parku na okraji Paříže polehával jistý mladík a vedle něj žena středního věku, kterou on držel za ruku. "
Str. 1
Zdroj:darrenshan.com

Bratři až do smrti mají správný švih a nemáte šanci knihu položit, i kdybyste sebevíce chtěli. Jenže vy chtít nebudete! Poslední kniha ze ságy odpoví na většinu otázek, které jste si pokládali, a dá opravdu napínavý konec, ovšem to, co se stalo po něm, jsme se už dočkali z pohledu Darrena Shana.
Podle mě není člověka, kterému by se alespoň z části čtivý styl Darrena Shana nezalíbil. Opět autor nezklamal a dal nám opravdu bravurní konec své ságy.




100% 
Je to čistě můj názor, ale lepšího autora jsem si zamilovat nemohla. Jeho kniha Bratři až do smrti ukončuje sice další z jeho dobrých SÁG, ale už v březnu se prý máme těšit na již zmíněné Zom-B!

4 komentářů:

  1. Wow, tak tá kniha vyzerá dobre. Kedže sa mi už míňajú nápady čo čítať, toto je skvelý typ, ďakujem. Inak veľmi sa mi páči ako máš spracovaný článok, je to aj pekne napísané.
    Zároveň by som ťa chcela pozvať na moju giveaway tu: http://sashenageletova.blogspot.sk/2015/01/new-year-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedna se o me srdcovky takže doporučuji a určitě se kouknu :)

      Vymazat
  2. Jé! :3
    Já si Ságu furt ještě nepřečetla. Mám doba dva díly, ale stále ne ten první, což mě strašně štve. :/
    Krásná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc dlouho o tom nepřemýšlej a hned, jak si najdeš čas, tak do toho jdi! :D Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři