Arkádie: Procitnutí [RC]

Kniha: Arkádie: Procitnutí
Spisovatel: Kai Meyer
Nakladatelství: Fragment
Vazba: Brožovaná
Žánr: Yong adult
Počet stran: 345
Cena u nakl.:  249,-

Alcantarové a Carnevarové – dva mafiánské klany, které proti sobě bojují po celé generace.
Rosa Alcantarová přilétá na Sicílii ke své rodině, aby tam začala nový život. V letadle se seznamuje s Alessandrem Carnevarem. Jeho chladný půvab a animální elegance Rosu fascinují a zároveň zneklidňují. 
Rosa se učí nemilosrdné zákony mafie, ke které její rodina patří. Dozvídá se šokující pravdu, která se týká nejen Alessandra, ale i jí samotné. Neuvěřitelnou skutečnost o arkádských dynastiích, jež mají počátek ve starých antických bájích...
Překoná zakázaná láska staletou nenávist?



Hlavní hrdinkou je mladá Rosa, která do teď bydlela v Americe, kam jí zavezla její matka po tom, co opustili Sicílii. Po několika letech se vrací na Sicílii za svou sestrou a tetou, která se bossem mafiánského klanu Alcantarů. Rosa a její sestra Zoe jsou jediný potomci pravého 'capa' klanu a nesou příjmení Alcantarů, což jim zajišťuje nejen bohatou budoucnost, ale i neustálé problémy s policií. Rosa se v den odletu potká s Alessandrem Carnavarem, který ji okamžitě okouzlí. Jenže má to háček, Alessander přilétá na Sicílii, protože jeho otec a dlouholetý capo znepřáteleného klanu zemřel, a má se stát novým bossem mafiánů. Ze začátku se zdá, že spolu kromě společného cílu nemají nic společného, ale postupem času se Rose odhaluje tajemství. Tajemství o dávné dynastii Arkádie a o prokletí Arkáďanů. Je vůbec možné, aby na zemi žili lidé a převtělovali se do zvířat?
* * *
Jde o docela dost novou knihu a takovou horkou novinku. Procitnutí je prvním dílem na budoucí mafiánskou trilogii z pobřeží Sicílie. Když jsem ji dostala do ruky, myslela jsem si, že jsme dostala novu verzi bajek. Když jsem začala číst první stránky, lekla jsem se, že mi bude Rosa natolik protivná, že se to  bude vleknout a když jsem dočítala, byla jsem naštvaná z toho, že si teď budu muset počkat spousty měsíců než dám nakladatelství Fragment oznámí druhý díl. Jak vidíte, mé pocity se měnili jako na houpačce. 
Arkádie je jednoznačně originální! Řekněte sami, čtli jste někdy mafiánskou knihu z kategorie Young adult? Já myslím, že ne, ale proč s tím nezačít.. 
Alessandra jako druhou hlavní a velice významnou postavu jsem se oblíbila hned, jak se objevil ve větě. Jeho podivně tajemné věty, tmavé vlasy a jeho chování mě fascinovalo a okamžitě jsem si ho zamilovala, i když jeho rodina není příliš známá tím, že by se s někým mazlili. S Rosou jsem už měla drobný problém a to nemluvím o tetičce Florindě, kterou bych tam nejraději neviděla. Rosa mi byla chvilkami protivná, arogantní až jsem si říkala, že tohle snad ni není žena, a chvilkou zase mi byl příjemná a já jen doufala, že se jí nic nestane. Zkrátka jsem byla zmatená ze svých vlastní pocitů. 
Styl psaní se mi zamlouval, je čtivý a má spád. I když se často zdržoval nad vysvětlování, nenudil mě a  kapitoly, které tu byli opravdu krátké, mi ubíhali ještě rychleji. Děj sám o sobě je napínavý a místy i akční, ale to si od něj žádá...vždyť je to o mafiánských bossech. Hlavně tedy pomalé rozplétání, tam bylo opravdu akce hodně, že si myslím, že to už byla trochu škoda, protože ji spisovatel dal hodně na konec. Kdyby jí nějak šikovně rozmístil a dal jí trochu logiky, kterou postrádala, udělal by možná lépe.
Zápletka příběhu se točí hlavně kolem tajemství, které obeplouvá oba nepřátelské klany a kolem podivných lidí, kteří se mění na zvířata. To se mi líbí!  Jsou to jedni z nejznámějších mafiánů, jsou na očích denně a přitom někteří skrývají svou minulost v dávné zemi jménem Arkádie. 

Konec je otevřený tak napůl. Rozhodně nám v celém příběhu kousek chybí, chybí nám celá minulost klanů od doby, co vznikly, až po dobu, kdy se znepřátelili, a hlavně chybí to, co Alessander s Rosou naleznou na dně moře...

"Zase to prasknutí! To nebyl vítr. Z mříží tvořeného světlem a tmou vystoupil tygr...hleděl jí přímo do očí."
str. 42
11595072Arkádie: Procitnutí je velice originální a napínavá kniha s na oko zvláštním označením a chvíli budete tápat, proč vlastně dostala označení Young adult.  Při čtení jsem se bavila a chvilkami byla napnutá, že by se na mě dalo hrát. Autor mi představil zcela jinou stranu mafiánské Sicílie a zcela nového světa, o kterém se doufám dozvím v dalším díle. Kromě chvilkami protivné Rose na ni nemám co říct. Líbila se mi, jak příběhem, tak grafickým zpracování, které by mnohdy mohlo konkurovat i zahraničí. Za mě plný počet.. a ještě s pochvalou pro tvůrce obálky! [ :D]

10/10
Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment. Velice si vážím naší spolupráce. 

2 komentářů:

  1. Kniha mě zaujala takže si ji určitě přečtu
    http://ggeek.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda, rozhodně to zkus! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři