Národ upírů [RC]







Film: Vampyre nation
Režie: Todor Chapkanov
Předloha: X 
Žánr: Sci-fi, akční
Rok: 2013
Délka: 85 minut
Díl: X
Bukurešť, Rumunsko. Nepříliš vzdálená budoucnost, nepříliš odlišné město. Lidská populace se až úzkostlivě shromažďuje v posledních državách, zatímco populace expandující rasy upírů s každým dalším dnem narůstá. Ti se zčistajasna objevili zhruba před desítkou let ze stínů, v nichž se po staletí ukrývali, a pokorně vyčkávali na svoji chvíli. V současnosti si bez sebemenších skrupulí vykračují mezi lidmi, jako kdyby mezi oběma rasami existoval mír, či cosi tomu podobného. A může za to vynález syntetické krevní substance rumunské vlády - stravní náhražky, díky níž se tradiční predátor v podobě upíra dokáže obejít bez příjmu krve lidských obětí po staletí jim padajících v oběti. Ovšem stejně jako každá doba, tak i každá inovativní myšlenka má své oportunisty, neřku-li radikální odpůrce, kteří se shromažďují v odboji, který tomuto nastalému trendu hodlá již brzy učinit přítrž.




 http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png

 
Poznáte, kdo je upír? :D

Už to bylo několik měsíců, co jsem se nepodívala ani na jeden film s upíří tématikou, protože jsem sledovala The Walking dead, ale teď když jsem si našla čas, stala jsem se příjemně překvapenou na poměrně nový film - Národ upírů. 
I když většina recenzí na tento film je převážně negativních názorů, potřebovala jsem ho též vidět a ohodnotit, protože bych asi jinak neusnula. Už jen ten název, který mě bodnul přímo do očí, mi jasně dával najevo, že tento film musím vidět. 
Prvních prá minut jsem se ve filmu hiodně rozkoukávala, protože jsem nechápala, zda se to odehráva v budoucnosti či v přítomnosti. Ovšem pochopila jsem to dobře a pak jsem se do pár vteřin dokázala zorientovat.  Režiséři rozhodně nenačnuli nějaký nový velkofilm, ale udělali z něj celkem nadprůměrný sci-fi film s minimálním rozpočtem. Na to, že je to béčkový a nízkorozpočtový film, jsem byla s efekty i scénářem velice spokojena. 
Make of: Vampyre nation

Film byla smíšenina akčních a bojových scén s klišé z amerických filmů, kde jednu z hlavních rolí hrajou upíři. Přesto se díky slušným výkonům některých herců a vtipných dialogů stal docela únosným. 
Kdybych hodila za hlavu, že je to film a dělala jako bych o něm nikdy nic neslyšela, mohla by se mi rozhodně (možná i více) líbit kniha na toto téma, kdy upíři a lidé o sobě vědí. 
Dostáváme se k vizuální stránce filmu, která se na takový malá rozpočet dala čekat. Některé z upířích oblud byly možná až moc odporné, že to bylo chvílemi až komické. 
Hlavní postava je typická hezká tvář, která v sobě skrývá cosi temného z jeho minulosti než byl vsazen do věznice. Téměř všechny z vtipných hlášek vychází z úst právě tomuto hnědovlasému odpůrci upírů. 
 



Národ upírů je docela i příjemný a akční film z prostředí budoucnosti, kdy lidé a upíři jsou donuceni bojovat spolu, aby přemohli něco horšího. Jediné mínus, co jsem já dokázala zaregistrovat, bylo to, že spousta postav, u kterých známe jména, tam bylo naprosto zbytečně. A některé scény byli maličko trapné a to trochu požďuchovalo film pod vodu. Jednoduše to musíte ohodnotit sami!

60% 




 

3 komentářů:

  1. Zajímavá recenze :) O filmu jsem ještě nesylšela :))

    OdpovědětVymazat
  2. Film neznám a nevím jestli by mě bavil.. ale zajímavá recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se líbil hodně, ale mě se líbí taky polovina věcí z tisíce :D... Pokud se člověk bude nudit, doporučuji! :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři