Don't look back! ► Druhá kapitola

yhOYX.jpg Don't look back! | Fan Fiction | Anika Rodriguez | The Walking dead
Hlavně se neohlížej, Daryle. Bude to tvůj poslední pohled...bratříčku. 


 Děj:
 Daryl chtě nechtě musí přežívat spolu s Rickem a jeho skupinou. Postupem času se z nich stává celkem dobrá parta a sám Daryl se sbližuje s Carol. Jelikož je z vězení vyhnali, museli se usídlit ve velké továrně. Jsou tu louky a lesy ohraničené pletivem a vše se zdá jako ideální základna, ale po tom, co Rick vezme dospívajícímu Carlovi jeho jedinou zbraň, Carl utíká někam do lesů s tím, že otce nenávidí. I když to může být Darylovi jedno, rozhodne se jít pomoc a najít Carla dříve než Mrtváci a.. Marle.


http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.pngBuenos dias, druhá kapitola 'Don't look back!', cože je povídka na motivy seriálu 'The Walking dead', která se točí kolem mé nejoblíbenější postavy Daryla Dixona. Ještě sice k příběhu není vypracovaná ani anotace, ale to by se mělo časem změnit. Děj není nijak navazován na žádnou ze sérií. Tudíž se podle mě dá číst i jako naprosto jiný příběh. Postavy patří režisérům "The Walking dead"! Budu ráda za každou radu a připomínku!
http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png


Daryl chytil jeho zbraň a zastrčil si ji do menší příruční tašky, kterou měl pověšenou na ramenou.  Střelnou zbraň nepoužíval příliš často, protože se spíše spoléhal na svoji kuši, ale nejdenou mu jedna zatoulaná kulka zachránila život. Olízl si rty a kývl hlavou k Rickovi, který  gesto opětoval a opatrně pokračoval po stopách v bahně. Daryl zůstal ještě chvíli stát, váhal zda vůbec mají jít dál a toho kluka hledat. Kolikrát ho viděl střílet a musel uznat, že to Carl umí, ale bez zbraně už nemusí být naživu.  Několikrát se mu tato myšlenka zastavila na jazyku a on ji chtěl vyřknout, ale vždy ho něco podrželo a raději pomlčel. 
O chvilku později už se Rick s Darylem prodírali přes zalesněnou noční krajinu někde na prudkém útesu dolů k pobřeží řeky. Sám Daryl, který měl smysl pro rovnováhu, několikrát uklouznul a kdyby se mu nepodařilo zachytit se o pevný strom asi by už čuchal k růžím ze spodu. Tráva a jehličí bylo vlhké a klouzalo to na každém kroku, proto se museli oba přidržovat a ještě se vzájemně jistit. 
"Daryle, tudy by to Carl neprošel. Navíc jsme hodně daleko od továrny a není možné, že by se dostal až sem."  oznámil tiše Rick a opřel se o pevný smrk, který se tyčil výše než ostatní. Daryl hbytě došel až k němu, rukou se opřel a přehnul se v pas, aby se mohl vydýchat. 
"To nevíš." namítnul po chvilce ticha a rozhlížení se, zda v okolí není Mrtvák, protože tady by bylo bojování s ním dvakrát tak horší. Není tu místo a stačil by jeden krok vzad a skončili by oba dole u řeky." Je dost starý na to, aby běžel klidně hodinu."
"Máme dvě možnosti. Jedna- rozdělíme se a budeme hledat dál. Druhá - půjdeme zpět a ráno vyjdeme znova, ale vezmeme i Glenna a motorky." odmlčel se a podíval se přes okraj ostrého útesu k řece. Byl to naprosto bezmyšlenkovitý pohled, ale Daryl si byl téměř jistý, že si vzpomněl na Lori, která o ničem neví. Už tak spolu teď moc dobře nevycházeli anavzájem se obviňovali.
"Jsem pro rozdělení."odpověděl Daryl  a vyhoupl se výše do lesa, aby nestáli tak blízko okraji. " Pojď sem. Je to tam ksakru nebezpečný"
Rick schoval revolver a vyskočil za Darylem. Když konečně stáli kousek dál od okrajů, mohli se přestat držet stromů a kořenů, které šlehali po zemi jako záchytné tyče. Naprostým tichem, které bylo prošito celkem tichým, ale silným větrem se ozvalo nelidské zavrčení a mlaskání. Daryl zareagoval jako první a bleskově přehodil kuši ze zad do rukou a ohlížel se kolem sebe. Rick se přikrčil, aby nezavazel Darylovi, a napnul ruku s revolverem.
"Ne, hlavně nesmíš střílet!" varoval ho Daryl a rukou mu shodil hlaveň revolveru k zemi. "Jsou daleko. Takhle nás neslyší."
"Ale jestli se chceme rozdělit bude lepší ho najít" zašeptal Rick.
"Rozdělíme se a kdo ho najde, zabije ho." prohlásil Daryl jakoby mu vůbec nevadilo, že svým hlasem je může přilákat ještě blíže. Rickovi se to z počátku vůbec nelíbilo, protože už na začátku ztratil několik lidí, když se rozdělili, ale o sebe se dokáže postarat a Darryl, ten by přežil i jaderný výbuch. 
Počkal až Daryl zmizí z dohledu za kopcem vytvořeným po spadených větvích a po kolenách se doplazil k hustému trnitému křoví. Schoval se za něj a začal si nabíjet revolver, ale v tom ucítil v bezprostřední blízkosti smrdutý zápach vedle svého pravého ucha, které doprovodilo bolestivé zavrčení. Rick se výjekem téměř odrazil od stromu a po zadu povylezl pryč od křoví. Srdce mu poskočilo, když si uvědomil, že v trnitém křoví, jehož šlehouny šahají do obřích vzdáleností, leží polomrtvý Mrtvák. 
Měl nechutně zelené oči s mlžnou přikrývkou zornice a téměř neměl celý nos a uši. Měl tam jen zakrvácené díry. Jakmile spatřil Ricka začal se ještě více kroutit v ostrém trní a trny se mu začali zarývat do těla. Rick už viděl spousty Mrtváků, ale nikdy ještě neviděl nějakého, který uvízl v křoví. Zvednul se ze země a zadíval se na plazícího se Mrtváka. 
"Ještě, že jsou alespoň blbý" zamumlal si a máchnutím rukou zabodl do jeho hlavy tupý nůž, který projel ztrouchnivělým masem.

Povídku najdete i na wattpadu(brzy)
Ask.fm: www,ask.fm/ajikaaja
FaceBook: Anika Rodriguez
E-mail: AnikaRodriguez@seznam.cz

2 komentářů:

  1. Super :33 Těším se na pokračování.. :) *I když The Walking Death neznám :)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Už se píše, jen to chvíli bude trvat. The Walking dead je úžasný seriál. Rozhodně doporučuji!

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři