[RC] Zakázaná hra: Doupě (L.J. SMITH)


Kniha: Zakázaná hra: Doupě
Spisovatel: L. J. Smitch
Vydání: Fragment 2015 |221 str.
Moje hodnocení: 4;/5

Julian je zpátky... a nenechá ji uniknout. Zvrácená Hra pokračuje. Druhý díl nové série od autorky Upířích deníků L. J. Smithové.

Stínový muž Julian se vrátil a s ním i nová Hra. Jennyini přátelé jeden po druhém mizí a zůstávají po nich jen papírové figurky. Jenny musí najít Julianovo tajné doupě a zachránit své přátele ze Světa stínů dřív než bude pozdě.
Zakázaná Hra pokračuje. Kdo bude vítěz, a kdo poražený?




Jenny a její přátelé jsou po zvrácené hře stínového prince v pořádku, doma. Ji samotnou však zajímá, kam zmizela trojice teenagerů,kteří patrně Hru hráli také. Mezi tím ve světě stínů Julian zatoužil po Jenny, která ho však zradila a porazila v jeho vlastní hře, ještě více a rozhodne se jí udělit novou hru - pokud vyhraje, zbaví se tak prstenu a Julian se jí musí vzdát, pokud prohraje, její přátelé zemřou a ona se nakonec stane Julianovou ve Světě stínů. Pravidla jsou jasná, musí se dostat do doupěte dříve než se Julian dostane k ní, hrajou si na ovce a vlka.  Bude však Julian hrát podle pravidel? 

Po přečtení prvního dílu této trilogie od autorky Upířích deníků, jejiž knihy jsem ještě nečetla, jsem byla velice spokojená a bylo tedy jenom otázka času, kdy i ke mně doputuje  druhý díl, který nese podtitul Doupě. 



Jo, začneme tím méně příjemným na knize, jsou tím postavy a hlavní hrdinka.  Nemůžu si pomoc, ale Jenny podle mě není rozumná a její chování mi někdy i vadí. Jenny prostě neví, co chce. Miluje Juliana, nemiluje Juliana, o chvilku ho zase nenávidí a na další straně ho má trochu ráda. Bohužel to platí i u Zacha, přítele Jenny, který mi svou žárlivostí opravdu pil krev. Jedinou postavu, která se mi líbila a i když šlo o největšího zápornáka, byl Julian. Spisovatelka ho dobře vykreslila a na mě působil zkrátka nejlépe. 

Po skvělém konci prvního dílu Lovce, bych možná ani ten další díl nepotřebovala. Lovec byl dobře napsaný, měl napínavou zápletku a skvělé ukončení. S Doupětem už je trochu problém. Styl autorky, přestože se patrně nezměnil, tak se mi v tomto díle zdá utahaný. Tím utahaný nemyslím nudný, ale spíše nezáživný.Jednoduše už to bylo něco, co jsem četla, ale jen to bylo trochu poupravené. Ve směs se udály ty samé věci, co v prvním dílu, a Jenny se moc daleko neposunula
Zápletka byla velice podobná a i když se autorka hodně snažila, nezaujala mě natolik, abych byla z knihy odvařená a vyloženě dychtila po dalším dílu. Akčních scén bylo vcelku dost jenomže byly hodně přitažené a nepůsobily dobře, no. Spisovatelka chtěla do zápletky dát co nejvíce i za cenu, že to bude působit lacině a na mě to tak působilo. 

"Nešlo ani tak o lov, jako o zabíjení. Právě to přivedlo Gordieho Wilsona toho slunečného květnového rána do předhůří Santa Any." 
str.7
Nemůžu si pomoc, Doupě mě tedy docela zklamalo, čekala jsem něco trochu více. Jelikož jde o uzoučkou knížečku, která nemá moc stran, přečetla jsem ji během dvou dnů, takže tím nechci říct, že kniha není čtivá. To ne, ba naopak, věřím, že se najdou lidé, kterým se kniha bude naprosto líbit. Má v sobě tajemství a myslím si, že celkově jako trilogie by mohlo jít o originální dílo. Pokud se vám nechce pouštět do celé trilogie, myslím, že Doupě můžete vyzkoušet. Na souvislosti se tu moc nehraje. Mrzí mě, že spisovatelka se  dost snažila, aby nacpala do úzké knihy neustále akční děj. Když se něco zvrtne jednou, je to překvapující. když se něco zvrtne po druhé, člověk to nečeká, ale když se to zvrtne na každé stránce, začne to lézt na nervy. K hodnocení se bohužel přidaly i nepromyšlené, nerozumné a chaotické postavy, ve kterých jsem mnohdy měla zmatek.

         

Opět mám pocit, že kniha končí v dobrém místě a že by ten poslední díl nebyl potřeba. Co si ale budeme povídat, jsem zvědavá, jak to dopadne. Poslední díl této trilogie nebude úplně priorita, ale až se mi dostane do rukou, přečtu ho s chutí. Doupě hodnotím průměrně, není to propadák, že by se to nedalo číst. Ba naopak, čte se to lehce a jednoduše, jenom ta zápletka a postavy pokulhávají. Vím jistě, že kdybych byla o pár let mladší, tak bych knihu úplně milovala. Přesně tento typ knih jsem jako menší četla. Doupě vidím spíše jako výpln trilogie mezi prvním a závěrečným dílem. Pevně věřím, že poslední díl bude lepší. Jenom doufám, že se nemýlím... 
3/5
Za poskytnutí výtisku děkuji nakladatelství Fragment.cz
Anika Rodriguez 

2 komentářů:

  1. Wow, opravdu nádherně napsaná a celkově krásně zpracovaná recenze. Takovou překrásnou recenzi už jsem nečetla dlouhou, myslím, že na tebe Fragment může být pyšný...
    Prozatím jsem nečetla ani jeden díl ze série, což mě trochu mrzí, určitě to budu muset přes Vánoce napravit :) Rozhodně díky za nalákání :)

    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc mě tvůj komentář potěšil. :) Opravdu se snažím, že když už do mě svým způsobem "investují" tu knihu, aby byla recenze co nejlepší.
      Jak jsem zmínila, první díl byl opravdu skvělý a když se ti bude líbit ten, myslím si, že ani tento neodhodíš...i když je slabší. :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři