On my wishlist - 34.týden



ON MY WISHLIST

 ...je meme knižní projekt, jehož cílem je zveřejnit knihu či pár knih nových, starých, ještě nevydaných, které byste si rádi pořídili.

Zack

Skleněný trůn | Sarah J. Maas

 V temných a špinavých solných dolech Endovieru si doživotní trest odpykává osmnáctiletá dívka. Celaene byla od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ale udělala chybu. Nechala se chytit.
Korunní princ jí nabídne poslední šanci: Svobodu výměnou za velkou oběť. Musí ho reprezentovat v turnaji, kde se proti sobě postaví 24 šampionů, těch nejlepších vrahů a zlodějů z celé země. Bude to boj na život a na smrt. Pokud zvítězí, bude volná. Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen s nimi, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.

Zack | Mons Kellentoft

Nová severská krimi série inspirovaná řeckou mytologií
Někdo brutálně zavraždil čtyři Asiatky z masážního salonu v Södermalmu ve Stockholmu, zatímco pátá žena je nalezena u Söderské nemocnice s vážnými zraněními. Stopy na jejím těle nasvědčují tomu, že byla napadena zvířaty.
Zack Herry je chlapík z předměstí, který má slibně nakročeno mezi nejlepší kriminalisty stockholmské policie. Po nocích však vymetá kluby a šňupe kokain s lidmi, které by měl ve skutečnosti zatýkat. Ví, že mu to nebude procházet věčně, ale nedokáže přestat.
Spolu s kolegyní Deniz se Zack snaží zjistit, co stojí za södermalmskými vraždami. Jde o nenávist, rasismus nebo obchodování s lidmi? Jedna věc je jistá: když nenajdou vraha, zemřou další ženy.

 Tentokrát je to hlavně o novinkách na trhu, v případě Zacka dokonce ještě nejde o knihu, která bude brzy v prodeji. Abych se přiznala, nemůžu si pomoci, ale Skleněný trůn se mi líbí obálkou trochu více v angličtině. Ano, já vím, však jsou skoro stejné... Já fakt nevím, ale anglická obálka na mě působí takových lepším dojmem, možná to dělá to písmo...netuším.  Každopádně jde o knihu, kterou si chci přečíst. 
Zacka jsem našla v novinkách od Hostu, které však ještě nejsou vydané. Okamžitě jsem byla nejveselejší člověk an světě, když jsem si přečetla, že jde o severskou krimi na motiv řecké mytologie! Sice mi maličko nedochází, proč zrovna řecká, proč ne třeba ta severská, ale uvidíme. Nedělejme ukvapené závěry a raději si na knihu počkejme.


Jaké knihy jste si v tento týden vyhlédli vy?
 ___________________________________
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

8 komentářů:

  1. Skleněný trůn vypadá skvěle a ještě více mě láká podobnost s Hunger games a asi si tuto knihu přidám i na svůj wishlist
    S přáním hezkého dne
    Sabbi z dawielibrarygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hunger Games jsem jako celou trilogii ještě nečetla (vždy jenom kousek z orvní knihy), takže jsi mě poněkud překvapila. :O Ale ano, vypadá skvěle!

      Vymazat
  2. Sklenený trón chcem tiež, o druhej knihe som ešte nepočula, ale vyzerá tiež zaujímavo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že kdybxvh se nedívala na stránky Hosta, tak bych si knihy patrně ani nevšimla.... nenízatím moc propagovaná. :)

      Vymazat
  3. Zack vyzerá strašne super! Ja momentálne čítam taký psychothriller Gataca od Franck Thilliez,, neviem či poznám, ale je to tiež super, dvaja detektívy žena a muž (ako v Zack) ak máš rada tento žáner tak určite skús :) ale prvá je Syndrom E, :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, knihu neznám, každopádně díky za tip! Zkusila bych se na ni podívat. :)

      Vymazat
  4. Krimi a grécka mytológia znie ako zaujímavá kombinácia.:D
    Inak, Throne of glass, yess! Vždy sa teším, keď sa na knihu niekto chystá, lebo je to moja obľúbená séria.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, jsem zvědavá, jak to bude vypadat! :)
      Na ToG se těším a doufám, že se mi bude líbit, tak jako tobě! :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři