Věty, které mě po roce zdravého stravování stále vytáčí | First heathly year

Zdravý životní styl je poslední dobou hodně, hodně rozšířený, což opravdu nechápu proč, proč tak najednou. Ovšem já brzy oslavím svůj první rok "zdravého životního stylu", a jelikož už to je docela doba a za tu dobu jsem se toho spousty  nového naučila a taky jsem si toho hodně od ostatních vyslechla. A tady mám pár příkladů, které mě dokážou opravdu naštvat, když se na ně někdo zeptá.

iDpY.jpg
________________________________________________________________

Když jsem s tím celým začínala, běhaní, cvičení a ani zdravá strava ještě nebyla asi "IN", protože pomalu nikdo to neřešil, avšak já to řešit musela. Jíst zdravě a cvičit jsem začala právě proto, že nejsem jedna z těch hubených a normální postavu jsem také neměla, což mě,  třináctiletou holku, neskutečně mrzelo. A proto jsem se někdy kolem konce května a začátku června začala stravovat zdravě a pravidelně cvičit. Kupodivu mi to vydrželo až doposud a myslím si, že jen tak se toho nezbavím. 
Všichni kolem mě si na to celkem rychle zvykli a jelikož mi moc nepekli a celkově jsme doma neměli nikdy moc sladkostí, protože se to prostě nejedlo, bylo to pro mě ještě snadnější.  Ovšem i po tom roce se najdou věci, které mě neskutečně štvou a  vždy, když je uslyším, tak jsem schopná trhat hlavy. 
* * * * * *
"Chceš nanuk?""Ne, nemám chuť, někdy jindy.""Prosim tě, jeden tě nezabije."
✌
Zdroj
No, já jen aby se nedivil...na cukrovku denně umírá tolik lidí, ale to samozřejmě si nechám pro sebe. Pravda, nikdy tě něco takového nezabije, protože i v zdravém stylu si to můžete jednou za čas dovolit, ale když, kurňa, řeknu, že nemám chuť, tak to neříkám jenom pro srandu králíkům. Myslím si, že budu mluvit za spousty lidé, co už taky považují tento styl za svůj životní styl, když řeknu, že  slovo nemám chuť opravdu znamená, že nemám chuť. Spousty lidí  si myslí,  že si to odepíráme, protože se bojíme, že přibereme, ale to je blbost. Toho se nikdo nebojí, jenom prostě na to není chuť. Tělo si zvykne to nejíst a některé věci se vám zhnusí úplně.



"Páni, ty toho máš jak pro dva!"
Častá fráze mé sestry, u které se divím, že ještě nevypadá jako koule. Tady někdo má opravdu funkční metabolismus, že? Jednou jsem to vysvětlovala tátovi, ale sestře to nemá cenu vysvětlovat, to jsem jen kývla a raději šla dál. Ono jde o to, že když si člověk dá jeden obalovaný kus chleba v tuně oleje a s tunou kečupu, zaplní to více než jeden obyčejný kousek celozrnného lisového chleba s trochou lučiny a kolečkem šunky.  Za tohle bych někdy svou sestru profackovala, protože zjistila, že mi to vadí a vždy, když má šanci, tak mi to řekne. Tomu se říká sesterská láska

"A to jsi jako už rok neměla kofolu nebo tak něco?"
Jo...představ si to. Samozřejmě, že ne, třeba hned nedávno jsem měla cheat day a příští měsíc mě čeká znovu. Nikdy není dobré nedopřát svému tělu i tu dávku cukru, kterou potřebuje. A věřte mi, že jakmile si zvyknete jíst ty zdravé věci a poctivě dodávat tělu, co potřebuje, chutě na sladké se výrazně zmenší.  Je to hodně častá věta, kterou slýchám, když někomu řeknu, že jím zdravě, ale není tak otravná jako jiné...

"Prosím tě, jdi si rychle vybrat ty...ty...no ty tvoje DIETNÍ věci."
A to nehorší na závěr. Všem doporučuji, aby si nikdy přede mnou nespletli pojem dieta a zdravý styl života, protože na tohle jsem zvlášť alergická. Ano, někteří v tom nevidí rozdíl, ale já v tom vidím sakra velký rozdíl. Kdybych jedla dietně, tak to nedržím rok, ale tak měsíc dva. Jakmile už tím žijete, sladké vám nechybí, protože ho nahrazujete správně,  je to zdravý životní styl. Nejhorší je tato věta někde v obchodě, v ten moment, když někdo kolem zrovna je. Naštěstí, musím zaklepat, teď už to nikdo v mé blízkosti neříká, párkrát se máma trochu přeřekla, ale hned pak se opraví. 
Předchozí příklady by se dali překousnout, ale tohle je to nejhorší, co můžete v mé přítomnosti říct. Pak vás bůh ochraňuj....nevím, co mě na tom tak vytáčí, ale já si prostě dietu spojuji s anorexií a tou já pohrdám.

Jaké věty či otázky dokážou rozčílit vás? Žijete taky zdravě, jak je to v této době "IN" nebo to neřešíte, protože jste se svou postavou spokojeni?


Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

22 komentářů:

  1. Jasny to na znám, nejhorší je že kdyz máme oběd a nech i tak velkou porci jakou jsou jiní zvyklý jist a to že je opravdu sakra velká porce tak hned ze mě dělají anorek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zatím, díkybohu, mě nikdo anorektičkou nenařknul, protože já osobně opovrhuji anorektičkami, které to dělají naschvál. Byla by to pro mě tak trochu urážka. :D :)

      Vymazat
  2. Tak to tě úplně chápu, nevím jestli je to teď in..možná ti toho přijde všude kolem hodně protože se v tom pohybuješ. Nikdy jsem moc nejedla bonbony nebo sušenky a tak když mi někdo nabídne a řeknu že to nejím tak jsem hned na dietě...no nejsem jen to nevyhledávám a nejím a stejně jsem jak buřt :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Poslední dobou se mi zdá, že je toho teď opravdu hrozně moc, ale jak říkáš, možná se mi to zdá, protože to jakoby "vyhledávám." :) A moc dobře to znám! Za to jsem taky schopná nebavit se s dotyčným minimálně půl hodiny. :D

      Vymazat
  3. Klasika, lidi nemají o zdravém životním stylu většinou ani páru. Všichni vidí jen diety a hubnutí do plavek. Člověk začne jíst jinak než ostatní a všichni na něj koukají divně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel to tak je... přiznám se, že do minulého roku jsem též neměla ponětí o zdravém stylu a vždy, když jsem viděla nějakou přeměnu holčiny, řekla jsem si, že ta asi musela přetrpět diet. Možná to bylo pravda a holčina se zbytečně trápila a nebo žila zdravě a ztráta kil byl jenom bonus od těla. :)

      Vymazat
  4. Gratuluji, ne každý to vydrží:) Také se stravuji hodně zdravě a vadí mi, když mě někdo opakovaně přemlouvá, ať si dám něco, co nejím, případně nerespektuje mé vegetariánství.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji... Nezkoušela jsem být vegetariánem, i když spoustě lidí to do toho zdravého stylu pomohlo. Já si zkrátka nedokážu představit nejíst maso, a proto ode mě máš TY velký obdiv! :) Nejsem vegetarián, ale respektuji ty, kteří jsou.

      Vymazat
  5. Hm, ja zrovna tieto reči nepoznám ale moja babka si myslí, že doma hladujem a nejem vôbec sladké. Ale tak babky sú babky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áno! S prarodiči většinou to bývá tak. :D Osobně jsem to tak měla taky, ale naštěstí to oba pochopili, tak už se jednou za čas zeptají, zda něco nechci, ale pak se vždy rozpomenou a řekou že kdybych něco chtěla, že si pro to skočím sama.. :D

      Vymazat
  6. Je úžasné a pro mě zároven pořádně nepředstavitelné, že někdo má zdravou stravu jako opravdu životní styl. Moje lepší já by toho chtělo taky jednou dosáhnout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu se to zdá těžké, i já to tak viděla, ale věř mi, že stačí tak měsíc a tvoje tělo si na to zvykne. Budeš veselejší, budeš mít větší vytrvalost ve sportech a celkově sebevědomější... Jednou prostě vstaň a řekni si, že to zkusíš! :)

      Vymazat
  7. I když teda zdravý životní styl zrovna dvakrát nedodržuju, nedivím se, že tě to vytáčí...člověk se pro sebe snaží dělat něco správě, a nakonec je to stejně pro všechny (kterým do toho může být kulové) stejně špatně.
    Ježkovy voči | Dede

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem tak četla tvůj komentář, vzpomněla jsem si na anonymní "otázku" na asku, kterou by mi nikdo neřekl do očí. Šlo v ní o to, že si mě dotyčný dobíral, že se stravuji zdravě a přesto si myslí, že to jenom hraju, abych byla zajímavá, a ve skutečnosti každý den něco "sežeru"... i to mě vytočilo. Bohužel to je v lidské povaze, nepřát ostatním, protože jsou asi někde dál. :/ :)

      Vymazat
  8. Já jsem začala jíst zdravě asi před třemi lety. Zdravě? Lépe řečeno zdravěji než před tím. Nejhorší je začít a udžet se v začátcích. Po delší době si na to člověk zvyke a ani nemá chut na nějaké volské oko, brambůrky, čokoládičky apod... U mě je největší problémže mě chutná a ráda ochutnávám něco nového. Takže sem tam prohřeším. Podle mě může jíst člověk všechno ale s mírou a vyloženě nepřehánět s cukry protože ty nejvíc škodí. Jak určitě víš, cukr je dneska v každé potravině a často i složení napsané na obalu klame.. Poslední rok pracuji kolem potravin a vím některé věci co jsou to za svinstva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tři roky...tak to doufám, že jednou také dosáhnu. :) Též ráda ochutnávám cokoliv nového, ale co se týče čokolád a jiných takových věcí, tak, jak píšeš, už na to nemám chuť. Samozřejmě, že mám též podobný názor. Může se vše, ale s mírou... i přesto však se snažím jíst opravdu zdravě a držet si třeba jenom ten jeden den v měsíci, kdy si mohu dát něco víc, ale nepřejíst se..

      :/ Bohužel ano, ale na druhou stranu vždy potřebujeme i ten cukr. Jenom je na nás, zda ho přijmeme v tom horším provedení nebo v tom šetrnějším.. :)

      Vymazat
  9. Chápu tě, já kolikrát se pokoušela jíst zdravěji a rodina to brala, jako že hned chci zhubnout a že nemám blbout a tak podobně. Tak jsem vždycky přestala, ale už minulý týden, jsem začala jíst trochu jinčí věci a tenhle jsme s kamarádkou začaly cvičit. Musím říct, že jsem nikdy nebyla takhle odhodlaná a že mě to opravdu baví. Navíc mi připadá, že mám opravdu víc energie. :)
    Ani se teď nesnažím koukat na nějaké výsledky, ale dělám to hlavně pro to zdraví a zlepšení kondice.

    hundredshadesofbeauty.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to poslední dobou také vnímám! :) Už nemám jako cíl hubnout, ale spíše se udržovat v dobré náladě a hlavně zdravá. Nemusím do sebe valit každý den ty chipsy a takové, když je to jenom lidský "chtíč" mít něco "lepšího" něco "chutnějšího". Ve skutečnosti to nepotřebuji, alespoň ne skoro každý den.... :)

      Vymazat
  10. S tou poslednou sa stretávam veľmi často, hlavne pri starkej a tete, ktoré nevedia rozlíšiť diétu od zdravého životného štýlu :D Keď som im povedala, že chodím ráno behať do parku a že jem zdravo, tak hneď mi začali hovoriť, aké sú diéty zlé a že sa nemám vyhladovať a bla bla bla :D Darmo im je vysvetľovať, že behám lebo som si to zamilovala a že sa stravujem zdravo lebo chcem a chutí mi to a nie preto, že chcem mať postavu modelky z Victoria Secret :D Inak veľmi dobrý článok :)

    OdpovědětVymazat
  11. Přesně tak, když prostě nemám chuť, tak nemám chuť. Míním zabíjet, když řeknu, že nechci a uslyším větu "Tak si dej jen málo" nebo "Ale z tohohle se netloustne, vajíčka jí lidi co chtějí zhubnout".. Agrr -_- ale já nemám chuť, nemám hlad! Mám se kvůli tomu postavit na hlavu, aby jste to všichni pochopili?!
    A stejně tak ta zdravá strava, kdy si všichni představí, že se na čokoládu nebo snad sladké pití nesmíš ani podívat. Božínku. :'DD
    Pěkný, opravdu pěkný článek! :)


    One little girl told

    OdpovědětVymazat
  12. Jooo to je taková klasika, už jsem si na to snad i zvykla :) Ale tu větu ,,Máš toho jak pro dva." bych vážně vymazala, dělá mi to spolubydlící a blbě na mě kouká jak si jako můžu dovolit jíst tolik... :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři