TOP Bloody Horrors | Tipy na páteční večer

Uf, tak už máme tento týden za sebou a zbývá jich už jenom pár do konce školy, kdy si konečně budeme moci odpočinout. Musím se přiznat, že takto divný týden jsem dlouho neměla. Učení mi šlo docela od ruky, ale ta nálada.. naprosto pod psa. Ve škole jsem byla jako bez duše, jenom jsem chodila a psala, nic jiného. Ani jsem toho moc nepřečetla, což je taky divné, ale musím se pochválit, že jsem si jednoho večera sedla a konečně si zkusila poslechnout audioknihu v angličtině. Pátek pomalu ubíhá a nastává večer. A co je ideální na pozdní večer? Nějaký pěkný film.  Co takhle horor?
W24eY.jpg
________________________________________________________________



Film: SAW
Hodnocení: 87%
Geniální vrah, bizarní smrti, dějové zvraty, falešné stopy. Pokud jste ujížděli na filmu Davida Finchera Se7en (Sedm), pak budete chtít skládat i tuhle SKLÁDAČKU. Ale pěkně od začátku: Probudíte se v neznámé místnosti. Nic si nepamatujete, nic nevidíte, protože je všude tma. Cvak, rozsvítí se světla. Ležíte na špinavé podlaze ve staré vysloužilé umývárně. Proti vám stojí chlap, který také nevypadá nejlíp, a mezi vámi leží mrtvola v kaluži krve. Chcete k ní, ale nejde to. Jste za kotník připoután k trubce u zdi. Ještě to nevíte, ale čeká vás nejhorší noc ve vašem životě. Nejhorší, nebo poslední - a nejspíš oboje najednou. Dostal jste se do spárů vraha, který terorizuje vaše město, vraha, kterému říkají Jigsaw, vraha, který proslul bizarními způsoby likvidace svých obětí...

Netřeba dlouho představovat. Saw je jeden z těch hororů, který byste měli za svůj život vidět, protože je to jeden z málo, který má příběh a potencionálně si svou logiku. Už je to docela dávno, co jsem viděla svůj první díl a tehdy to bylo Saw II. Šíleně jsem se toho bála, protože se většinou u krváků bojím daleko více. Je to pro mě více reálné, že vás sejme nějaký zabiják, než že vás napadne hejno (?) duchů. Přiznávám se, že mi je Skládačka díl od dílu sympatičtější a už dokonce jsem jeho chování začala chápat. Podle názorů jde spíše o psycho s hodně krve než o horor, ale rozhodně bych však nedoporučovala slabším žaludkům. I já jsem mnohdy zavírala oči, a to mi to tolik nevadí...



Film: V zajetí démonů
Hodnocení:  81%

Hrůzostrašný případ z domu v Amityville nebyl první – ještě dříve došlo k záhadným děsivým událostem v Harrisville. Film „V zajetí démonů", natočený podle skutečných událostí, vypráví hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových, kteří byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. V nejhrůzostrašnějším případu svého života jsou Warrenovi nuceni utkat se s mocnou démonickou bytostí.

Opět asi po roce jsem si dala re-watching a ...byla jsem docela překvapená, protože se mi to napoprvé líbilo mnohem více. Možná to mělo co dočinění s tím, že se na to v té době koukal každý a každý z toho měl úplné blaho. Hodně se o tom mluvilo a dokonce je to tak dobré, že se v roce 2016 bude točit další díl, ale upřímně netuším, o čem bude, protože celý příběh narvali do prvního dílu. Taky jeden z hororů, u kterého jde najít i příběh. Štáb se taky rozhodl nedat zde mnoho lekacích scén a i přesto se někteří báli jako malí. Hezké a povedené, ale osobně znám i lepší horory na téma duchů.



Film: Hory mají oči 
Hodnocení: 66%

Všechno začíná typicky nepovedeným rodinným výletem. Clevelandskému policejnímu detektivovi "Big Bobovi" Carterovi  se blíží výročí svatby s jeho upovídanou ženou Ethel  V rámci oslavy tohoto jubilea se rozhodne vzít svou rozvětvenou rodinu na výlet do Kalifornie a doufá, že společné chvíle trochu napraví vztahy mezi jejími členy.Nejstarší dcera Lynn  má obavy o bezpečí a pohodlí svého dítěte a její manžel, přívětivý Doug se děsí setkání se svým tchánem, která obvykle vyústí v nepříjemný konflikt. Dospívající dcera Brenda není příliš nadšena z představy, že by měla kvůli utužování rodinných vztahů opustit své přátele, a největší starostí jejího bratra Bobbyho  je, aby si mohl hrát s jejich dvěma psy. Nakonec se ale celá tahle rozklížená skupina úspěšně vydá na cestu, jenže pak ale otec Bob učiní nejhorší rozhodnutí ve svém životě - vezme to zkratkou. Celá Carterova rodina se najednou ocitá uprostřed rozlehlé pouště, kde není ani stopy po jakékoliv formě života. Když se navíc jejich vozidlo nečekaně porouchá, zůstanou v kritické situaci. Během jejich boje o přežití ve vyprahlé pustině se však objeví daleko větší nebezpečí - Carterovi si uvědomí, že nejsou tak sami, jak se ze začátku zdálo. V kopcích obklopujících poušť se nachází další skupina přeživších: zmutovaní, vyhládlí a krvežízniví potomci horníků, kteří zůstali v oblasti v době, kdy byla vystavena radioaktivitě v důsledku jaderných testů. 

Poměrně nedávno jsem viděla oba dva díly za dva dny. Vždy po večeru jsem si sedla za tablet a v posteli, když většina spala, koukala. Hned mě překvapila neskutečná podobnost těch hybridů s hybridy ze série Pach krve. Páni, vždyť těm musí kostýmy dělat stejný člověk! Z těch dvou filmů mám raději první díl. Dvojka s vojáky už pro mě nebyla tak zábavná a už mě to chvilkami nebavilo a chtěla jsem to přeskakovat, abych se dostala k těm brutální scénám. Nevadí mi usekané ruce a nohy, ale jedna věc, u které se vždy musím otočit nebo udělat něco, abych to neviděla - sekera v hlavě. Bohužel v obou dílech je podobný záběr, kdy se před vámi doslova půlí hlava a mě je to fakt nepříjemné. (Nikdy bych netušila, že se budu smát o strachu.) 


Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 


10 komentářů:

  1. Horory sú super, videla som V zajatí démonov a Hory majú oči :) nejako som sa nebála, ale bolo to dosť nechutné.. :D
    enjoy little cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mám s "krváky" docela problém, protože se mi zdají, že by se stát mohli, i když to zní šíleně.. :D a proto se bojím, no. :D

      Vymazat
  2. Nemám moc ráda krvavé horory (jsem spíš na duchařské nebo psychologické), ale Saw je už teď klasika. V zajetí démonů je super. Jinak doporučuji další klasiky jako je "To" od Kinga nebo "Osvícení". Z nových mě vcelku nadchlo "Sinister". :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano, To jsem ještě neviděla, ale v rámci čtení bych si to chtěla přečíst a pak hned na to kouknou. Osvícení znám jenom proto, že bylo asi točeno v nějakém strašidelným hotelu, ale nejsem si s tím jistá... :) Díky za tip!

      Vymazat
  3. Snad jediný horor, který jsem kdy dokoukala až do konce byl Texaský masakr, a to jen proto, že jsem ze začátku nevěděla co to je a kamarádka mi řekla, že se mi to bude údajně líbit .... :D No ... Nemám ráda horory, jsem posera :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky hodně známý film..který jsem ještě neviděla! :D Tak to já má štěstí, že většina z přátel se toho bojí více než já a většinou jsem to já, kdo je do hororů nutí..

      Vymazat
  4. ja nemám rada horory, potom som strašne paranoidná! teda ja som paranoidná už len, keď si prečítam nejaký kratučký článok o niečom nezvyčajnom :D
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zrovna ty krváky jsou takové "uvěřitelné."Na světě se tohle může dít, aniž bychom o tom věděli. :D

      Vymazat
  5. Videla som všetky a na V zajatí démonov som bola v kine a i keď som slušne vychovaná musela som si nohy vyložiť na sedačku pretože sa vždy bojím, že ma niečo stiahne dole.
    Ja sa ducharín veľmi bojím ale pri priateľovi sa im nevyhnem.
    Mám však veľmi dlhý zoznam filmov, ktoré sú so sériovými vrahmi. Vyvražďovačky mám rada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě jsem váhala, zda bych do kině nezkusila se nějak vtěsnat, i když mi ještě nebylo patnáct, ale jelikož na to byly fakt velké recenze, že nic horšího neviděli, nějak mi to uteklo. :D
      Vyvražďovačky mi jsou též velice blízké. Ať už u filmů, či u knih.. :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři