Noe [RC]






Film: Noe
Režie: Darren Aronofsky
Předloha: X
Žánr: Drama, Dobrodružný
Rok:  2014
Délka: 138 minut
Díl: X

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém. Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina. Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít.

 http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png




V roce 2014 jakoby se s novými filmy na motivy biblických příběhů, rozsypal pytel. Nejdříve se do kin uvede film Pompeje a o pár dní později i Noe. 


Příběh o Noemovi, který musel ččlit nepřízni osudu a shromáždit všechna zvířeta, aby je zachránil, zná asi každý. Na počátu stojí pouze on a Stvořitel. Já osobně jsem se už při upoutávkách hodně těšila, protože ráda si ty příběhy čtu, i když nejsem nějak nábožensky založená. Jednoduše se mi některé líbí, a právě Noe je jeden z těch příběhů, které mě fascinovali.  Celý film je téměř dopovázen teoriemi o vzniku celéhého lidstva z biblického pohledu, což bylo docela k užitku a tato věc se mi celkově líbila. 
Ovšem mohu určitě říct, že jsem čekala malinko více od 'trháku' jako je Noe. Většina filmu tvořili biblické teorie, kdo je hodný a kdo je zlý, což trochu od filmu odpuzuje. Průběh děje ke konci se mi rozhodně také nelíbí, protože se mi z Noa vyklube, omlouvám se, ale pitomý dědeček bez smyslu pro život a chce zabít i své nové vnoučata, které jim právě porodí jeho dcera. A to mě dosti naštvalo a ne z toho, že v pravé Arše se nic takového nedělo, ale protože se mi to tam absolutně nehodilo a pohřbilo to tak i téměř celých 5 minut, co bojují na moři s potopou. A teď když už jsem nakousla tu potopu.



Nemůžu být jen kritická, protože to by si tento film ani nezasloužil.Věc za kterou musím jednoznačně dát bod je vizuální zpracování potopy, nástupu zvířat a bitvu před potopou, protože jako fanoušek epických efektových bitev se mi to naprosto líbilo. Žádné technické potíže a žirafy vypadaly jako žirafy. Právě bitva před potopou, kdy se do ní zapojují i jakýsi kamenní muži, mi hodně připomíná Kamenné obry z Hobbita. Ani bych se nedivila, kdyby na oba tyto filmy použili stejné grafické programy. 
Děj se netáhnul, ale ke konci byl trošku zbržděný. Kromě efektů bych mohla pochválit i herce, protože toto je jeden z filmů, kdy jsem jich poznala hned několik. Ovšem tři mě dokázali hodně zaujmout - Logan Lerman, Emma Watson a Rusella Crowea aneb slavného Percyho a chytrou Hermionu. Upřímně jsem je na Emmu trochu netěšila, protože jí neznám jinak než z Harryho Pottera, ale u Lermana to bylo jiné. Výsledně mě ani jeden z těchto herců nezklamal, což je další bod pro Noe!




Noe je téměř psychologický film o katastrofě, který si najde své fanoušky, ale i odpůrce. Děj je světově známý, ale režisér nechal upustit uzdu fantazie a přidal některé velice působivé prvky. Sice se ne vždy přesně setkává s historií, přesto by to nemělo fanouška odradit. Strhující hudba i efekty. Pro mě je to nadprůměrný film!



7|10

3 komentářů:

  1. O filmu jsem slyšela a některé tyhle biblické příběhy mám taky ráda, navzdory svému absolutnímu ateismu vůči Bohu podle křesťanů.. ale nevím jestli by mě to bavilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já říkám, proč to nezkusit. Film tě může buď nadchnout nebo zklamat ..nic jiného :)

      Vymazat
  2. Na film som sa veľmi tešila. Trailer sa mi páčil, námet tiež, o hercoch ani nehovorím (Logan Lerman <3), ale nakoniec som to nemohla ani dopozerať. Totálny fail u mňa. Najhoršie, čo som v minulom roku videla a to som toho videla teda dosť.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři