Hobit: Šmakova dračí poušť [RC]



 

Film: Hobit: Šmakova dračí poušť
Réžie: Peter Jackson
Předloha: Hobit: Cesta tam a zase zpátky
Žánr: Dobrodružný, fantasy
Rok: 2013
Délka: 161 minut
Díl: 2
Vydali se na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek své neočekávané cesty, pokračuje tato společnost směrem na Východ a cestou potkává kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood plném nástrah se střetává s houfem obřích Pavouků. Když se jim podaří uniknout ze zajetí nebezpečných lesních elfů, pokračují trpaslíci k Jezernímu městu a nakonec k samotné Osamělé hoře, kde musí čelit největšímu nebezpečí v podobě Šmaka -  nejstrašlivější nestvůry, která prověří nejen jejich odvahu, ale i pevnost jejich přátelství a smysluplnost celé pouti.









Už to bylo deset let, co jsme naposledy zahlédli na plátně Froda Pytlíka a rok, co jsme zahlédli Bilba v prvním díle na tento dobrodružný a kapku fantastický film pod názvem 'Šmakova dračí poušť."

I když byl předešlý díl trochu více nudnější a téměř do poslední čárky stejný s dějem knihy, vytvořil si na světě velké fanoušky dalších knih od mistra ve vyprávění - J.R.R. Tolkiena. V minulém déle děj skončil v napínavé situaci a pokračování okamžitě navazuje, i když trochu jinde. Ovšem s větší temnotou a akčností. 
hobbit | via TumblrHlavní postava Bilbo se vám zdál jako mírumilovný hobit se v tomto pokračování pěkně rozjede, protože konečně  na plátně začalo mluvit i většina trpaslíků, kterým nebylo příliš prostoru dáno. Bilbo je hobit, někdy mrzutý a někdy až moc odvážný. Scénáristé si příjemně vyhráli s každým slovem a děj se vám po pár minutách osvojí jako kdyby jste knihu nečetli (pochybuji). Režisér chce zároveň navnadit na knihu, ale i na pokračování, což splní když film skončí v opravdu napínavém momentu. 


Legolas ♥O slovo se hlásí i speciální efekty, kterých je tu mraky a to v čele s drakem Šmakem, jehož šupinka se filtrovala přes den(!). Efekty vypadají nejlépe v kině, protože jsou celkem dost technicky zpracované a žádné větší chyby nejsou. A kdybych měla mluvit o zvuku a o maskách, byla bych tu mnohem déle, protože tento film je znakem, že je téměř dokonalý po grafické ale i vizuální stránce
. Režisér spojil efekty se zvukem a díky tomu se film dostal na nominaci za efekty a zvukové efekty. Děj tohoto dílu nenechá člověka odsednout si a jít něco dělat, protože je napínavý a chvilkama se člověk donutí zasmát.  Oproti 'Cestě tam a zase zpátky', kde se režisér zdržel nějakých přidávaných postav, obsadil do druhého dílu dvě nové tváře, i když jednu už znáte z LoTR. Je jím Legolas(Orlando Bloom) a elfka Tauriel, kteří dokázali proplout do děje bez nějakých otázek a působili sympaticky.
Untitled
Jedna z prvních fotek k 'Bitvě...'


Hobit: Šmakova dračí poušť je o pár plusů před prvním díle, protože teprve tady se děj pěkně rozvíjí a nechává nám spousty fantazie do posledního dílu s názvem "Bitva pěti armád." Sice jsem knihu vyděla spíše jako pohádkovou, ale film je poznání tajemnější, ale přesto tu je prostor na vtipné hlášky a akční scény.

89%

2 komentářů:

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři