Don't look back - Kapitola první

yhOYX.jpg Don't look back! | Fan Fiction | Anika Rodriguez | The Walking dead
Hlavně se neohlížej, Daryle. Bude to tvůj poslední pohled...bratříčku. 


 Děj:
 Daryl chtě nechtě musí přežívat spolu s Rickem a jeho skupinou. Postupem času se z nich stává celkem dobrá parta a sám Daryl se sbližuje s Carol. Jelikož je z vězení vyhnali, museli se usídlit ve velké továrně. Jsou tu louky a lesy ohraničené pletivem a vše se zdá jako ideální základna, ale po tom, co Rick vezme dospívajícímu Carlovi jeho jedinou zbraň, Carl utíká někam do lesů s tím, že otce nenávidí. I když to může být Darylovi jedno, rozhodne se jít pomoc a najít Carlo dříve než Mrtváci a.. Marle.



 http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png
 Buenos dias, nedalo mi to a já musel napsat na tento úžasný seriál menší fan-fiction. Osobně jsem si nejvíce oblíbila Deryla a proto se příběh točí hlavně kolem něj.  Tak snad se bude líbit! Příběh se nijak nenavazuje na děj jakékoliv sezony.Děj je vymyšlený, ale postavy patří režisérovi a producentovi seriálu The Walking Dead.
 http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png

"Carle!" Rick vyběhl  urychleně před starou továrnu, kde se se skupinou schovávali přinejmenším celé dva měsíce. Venku se nesla tichá a ničivá tma, ze které se často ozýval skřek jednoho z Mrtváků. Mrtvák-to bylo to poslední, co chtěl Rick slyšet.
Z tváře mu sršila čirá hrůza a obličej měl zakrvácený od černé krve jednoho z nich. Jediné co chtěl, bylo najít Carla, svého syna. Sice nebyl tak malý jako tehdy, kdy se na světě rozpoutala tato epidemie, ale Rick ho stále jako malého viděl. Malý, tichý a bezmocný Carl.
"Bože můj! Dej ať se mu nic nestane!" zamumlal si pro sebe a vzhlédl k tmavým nebesům, které bylo zaprášeno prachem z celé země.

Rick běžel ještě přes 300 metrů až na okraje velké louky, která byla přidělena továrně pro pastvu krav. Všude se po trávě váleli umrtvené krávy. Některé měli na sobě zbytky hnijícího masa, jehož pach se nesl po větru na sever a tudíž to u továrny tolik nesmrdělo. Ovšem některé to mají už dávno za sebou a kostry obřích krav se jen tak rozhozené pohupovaly v silném větru. Dnes obzvlášť foukal velice silný vítr.
"Carle!" zařval ještě naposledy Rick a se vzlykem si usedl do trávy. Za betonovou zítkou se ozývalo jen narážení Mrtváků do pletiva, kteří se chtěli dostat dovnitř k skupině přeživších. Za žádnou cenu teď nechtěl pomýšlet na nejhorší, ale nezbylo mu nic jiného. Kdyby jen nesebral Carlovi zbraň, nikdy by neutekl.
"Jak jen ho to mohlo napadnout, Ricku?" zeptal se chraptivý Derylův hlas. Deryl byl velice tichý na to, že je to kus chlapa. Rick mlčel a pomalu se otočil za Derylem, který tam postával v neprůstřelné vestě, kterou sebral, když ještě 'žili' v jednom křídle věznice, a v těch jeho nesmrtelných jeanách. Kuši, kterou nosil pořád, měl opřenou o rameno. "V tom klukovi bylo něco vážně odvážného."
"Bylo?" pohlédl rozpačitě na Deryla Rick a v obličeji měl znechucený výraz. I když ho nechtěl, aby tak vypadal." Nesmíme hned pomýšlet na nejhorší!"
"Nebyl jsi to ty, kdo říkal, že.." chtěl ho opravit, ale když uviděl Rickovu pochmurnou tvář raději si svůj sarkastický smysl ponechal pro sebe. " můžeme ho vyjít hnedat."
Rick obrátil pohled k zemi a chvíli se zapřemýšlel. Nechtěl riskovat životy jiných ze skupiny, protože už tak jich hodně jenom kvůli jeho chybě přišlo o život, ale zároveň nemohl svého syna nechat někde v městských ulicích. 
"Půjdu sám." oznámil Rick Derylovi a byl připravený neozbrojený vykročit dolů k průlezu v pletivu."Nechci, aby mojí vinou někdo přišel o život."
" To máš teda smůlu, protože já jdu s tebou."namítl Deryl, i když před pár měsíci vůbec nesoucítil s Rickem a žádným ze skupiny. Po smrti Merlea byl mrzutý, ale když se něco udělat muselo, udělal to."Chcípnout musím tak nebo tak."
"Ne, jdu sám!" odsekl Derylovi a postavil se mu před obličej.
"Chceš sem nalákat Mrtváky? Stačí jeden výstřel a všichni jsou tady." varoval ho Deryl, ale ve skutečnosti mu spíše chtěl hrát na city. Jen se to v tomto okamžiku jinak říct nedalo. "Já mám kuši. Střílí ostře a potichu."
Sundal kuši z ramene, opřel ji dole o nohu a natáhnul do ní šíp. Otočil se k tmavému dobu a jednou rukou zdvyhnul těžkou kuši a vystřelil. Šíp jen prosvištěl a nenadělal žádný hluk, a navíc byl přesný.
Deryl se poté otočil zpět na Ricka a na rtech měl křivý úsměv.Rick jen obrátil oči v sloup a vzdychl.
"Dobře, ale kryješ mi záda. Hlavně to neříkej Lori" prohlásil Rick a vyndal z opasku, protože svoji přihrádku na pistol ztratil už dávno, svoji menší pistol.
"Ale víš, co musíš udělat, když Carla najdeme jako mrtváka?" zeptal se opatrně Deryl a pomalu si šel pro šíp zabodnutý v kůře stromu. 
" Nad tím nechci přemýšlet!" řekl ostře a vrazil Derylovi do náruče jeho další osobní pistol. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři