Oceán krve [RC]

Kniha: Oceán krve
Spisovatel: Darren Shan
Nakladatelství: Coo Boo
Typ: Paperback
Sága: Sága Lartena Hroozleyho
Díl: 2
Počet stran: 184
 
 
 
 
Larten Hroozley a jeho přítel Wester Flack se přidají k Vlčatům - skupině divokých mladých upírů, kteří se chtějí předtím, než se plně zapojí do záležitostí upířího klanu, vybouřit. Libují si v bezduché zábavě, pitkách, dobývání žen a hostinách na bitevních polích. Ale pak přijde chvíle, kdy si Larten uvědomí, že tenhle způsob života není nic pro něj, přesto však cítí, že se ještě úplně nevyvázal ze světa lidí. A tehdy se musí rozhodnout, jestli zůstane věrný svému mistrovi a jeho zásadám, nebo jestli se utopí v krvi…









Larten se svým přítelem se přitali k divoké "smečce" upírů, kteří si stále úžívají života jako by byli lidé, ale po nějaké době se tato smečka rozpustí, protože jejich vůdce vyzve vampýr na souboj. Na chvíli se opět stane pomocníkem Seby Nila, který ho příjme. Larten i Wester se připravují na tréning na upířího generála, ale Lartena to nějak přestane bavit a jednoho dne jednoduše opustí Upíří horu a jde žít na vlastní pěst. Potkává i služku Lady Evanny a ta i s ním utíká. Chvíli spolu žijí až nakonec se Larten rozhodne vyjet si na dobrodružství přes oceán jenže to ještě neví, že jeho osud ho donutí pobít všechny na palubě... ocitá se ve vlastním oceánu plném krve.
 
Oceán krve se příliš neliší od ostatních knih tohoto mistra ve svém řemesle, protože jsou napsány opět delikátně a naprosto fantasticky. U většiny knih se setkáváte s velice klasickými faktory, které po čase už omrzí, ale Oceán krve je jiný.  Krátké kapitolky, které děj ještě více napínají, vám  budou utíkat pod očima.

Konečně ke mě doputovala druhá kniha ze ságy Lartena Hroozleyho, na kterou jsem dlouho čekala a nemohla jsem se jí dočkat. První pocity, když jsem otevírala balík s knihou, nemohu popsat, ani to nedokážu, protože tohle byla první kniha, u které jsem si připadala opravdu zvláštně. Každý člověk má na světě svého spisovatele a u mě je to právě Darren Shan. Jeho knihy vás dokáží nabít opravdu na hodně dlouho a když skončí nechce se vám to ani věřit. 
Celá tato sága vás donutí přemýšlet nad vlastním osudem a hodnotit, zda někde za vámi se ve stínu neschovává Osmond Sudd, nesvírá ve svých rukách ty jeho zlaté hodinky ve tvaru srdce. Jsem ráda, že si naši grafici s obálkou překrásně vyhráli a nenechali z ní udělat to, co například naši sousedé Němci. Možná bych uvítala spíše Hardback, protože paperback je celkem lehký a zlámání a jelikož si knihu nosím do školy, nerada bych jí viděla přehnutou.
Tyto knihy vám dají jiný pohled na upíry, kteří jsou mnohem lepší než Twilight. Mají lepší kulturu a celkově jsou zajímavější. Dle mého je veliká škoda, že se spisovatel nedal přemluvit, aby psal delší knihy.  Děj je plynulý a přitom je celem svižný, protože nás nenechá dlouho přemýšlet nad detaily a navíc nás ušetřili nudných dialogů.  
Je velice zajímavé, jak postupně Larten potkává osoby, které odehrají později velice důležité role, například taková Arra nebo Lady Evanna. Postavy se vzhledem, že jsou starší o několik let, příliš nezměnili, ale já si v této knize nemohla nevšimnout Westera, který mi s touto knihou příjde, jakoby se snažil "vyfouknout" Lartenovi místo v jeho klanu. No.. jak známe autora, dříve nebo později se dozvíme, co s ním má v plánu.  Mohla bych také vyzvednout věc která Darrena Shana hodně proslavila, a tím jsou jeho konce všech knih, protože právě v nich je to kouzo tajemna! Stačí přečíst poslední slovo a vše, co jste dosud věděli, je vám na nic.


Závěr: Druhý díl je stejně tajemný jako jeho předchůdce a nechává čtenáře čekat se zatajeným dechem na třetí díl. O jeho napínavém čtení ani nemluvím. Jde o fantasy s prvky originálního hororu podané, že i v těch nejvtipnějších scénkách nevíte zda vše dopadne, tak jak si to Larten nalhává.  Oceán krve nabízí příjemnou a napínavou knihu, kde místy vám může srdce skončit na jazyku...

-10|10-

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři