Kacíř a čarodějka [RC]


 

Kniha: Kacíř a čarodějka
Spisovatel: Philippa Gregory
Nakladatelství: Fortuna Libri
Typ: Hardback
Počet stran: 272
Série:Řád temnoty
Díl: 1

Píše se rok 1453 a vše nasvědčuje tomu, že se blíží konec světa
Klášterní novic Luca Vero je na rozkaz tajemného cizince uprostřed noci zburcován a odvlečen ze své cely. Cizinec jej nejprve obviní z kacířství, aby mu nahnal strach a pak jej vyšle na dlouhou cestu Evropou, kde má Luca, mimořádně nadaný mladík, hledat stopy Ďábla a vykonávat soud nad zběhlými křesťany.
Lukova první cesta vede do kláštera Lucretili, kde se setkává s mladičkou abatyší Isoldou, jež se právě ocitla v nesnázích: V klášteře je proti své vůli - poslal ji sem bratr, aby se mohl zmocnit jejího dědictví a navíc jeptišky začaly trpět podivnými vizemi, chodily ve spánku a na těle se jim objevily krvácející rány. Isolda je obviněna, že je očarovala temnou magií a má být upálena jako čarodějnice. Luca ale hledá pravého viníka…
Hrdinové tohoto příběhu čelí nejtemnějším hrůzám středověku - černé magii, vlkodlakovi i šílenství. Na cestě však nacházejí také pravdu, přátelství a dokonce lásku


Děj se odehrává někde v roce 1400 a v té době se po Evropě rozmohlo čarodějnictví a nevinné ženy umíraly jen kvůli obvinění. Právě tady začíná celý příběh Kacíře a čarodějky. Luca žije v klášteře a chce se stát knězem, jenže jednou v noci z nejasného důvodu jej unesou a on se musí vydat na cestu do zemí Evropy, aby odhalil kacířství.
Je rok 1400 a církev má veškerou moc a taky právo obvinit nevinné z kacířství o čem se
 přesvědčí i Isolda a její "otrokyně", ale i přes to že všichni slíbily, že se do nikoho nezamilují tak přece jen se nám tu v druhé polovině objevuje zamilovaná dvojice a to Frez a Ishraq. Každý postava má svůj jasný charakter, který je napsán celkem i dobře, i když se někdy některé postavy chovaly dle mého trochu nepřiměřeně.
Jsem docela i taková obdivovatelka této doby, takže jsem se na knihu hodně těšila a mě rozhodně nezklamala. Anotace na zadní straně obálky prozrazuje možná až moc věcí, které by jsme se měli dočíst sami, ale i tak nám celá jedna část zůstává utajena. Všude na internetu je na tuto knihu velice rezencí a z toho jsme téměř všechny pochvalné. Autorka se krásně vžila do té doby a v průběhu čtení se od knihy nechcete odpoutat.
Co vás dokáže ještě více zaujmout je velikost písmen v knize. Když se koukáte na obálku asi si říkáte, že kniha bude hodně dlouhá  s malým písmem, ale ona je ve skutečnosti velice krátká a písmena jsou velká jako pro prvňáky.


Zápletka děj je celkem i originální. Spolu s hrdinou této knihy budete pomalu odhalovat celou pravdu, kterou zahalila lež. Pokud patříte mezi hystorické nadšence možná neočekávejte, že kniha bude ve všech událostech přesná, protože o to tam vůbec nešlo, ale pokud se o ty dějiny nijak moc nezajímáte, máte velkou šanci je přehlédnout.


Werewolf
 
Další, co musím uvést, jsou části knih nebo spíše kapitoly.Zde se nachází pouze tři a to vždy názvy měst či vesnic. Takže někdy to bylo příliš zdlouhavé, ale myslím že tuhle chybku vyplní překrásné oddělovače jednotlivých úhlů pohledu a času. Nebyly to takové klasické, byly hezky ozdobené do starého stylu.
A rozhodně nesmím zapomenout na konec s vlkodlakem, který mě překvapil a taky jsem se tam trochu zasmála. Opravdu konec je překvapivý, ale za to není ukončený takže se již brzy můžeme těšit na nový díl Řádu Temnot....




Závěr: Pokud nebudete moc přemýšlet nad hystorickou nesrovnalostí je pro vás Kacíř a čarodějka to pravé. Krásně napsaný příběh s kapkou humoru, kterou nejvíce upouští Frez. Žádný klasický román z té doby, ale oddychové čtení s kapkou tajemna, které je určena spíše do rukou mladších čtenářů.
-9|10-

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři