Abeceda knih: A-F


W5hl.png


Buenos dias,
i když jsem dnes už další článek neplánovala, nějak mě najednou popadla ta psací nálada. Takže kromě pár stránek Vampire nation jsem se vrhla i na přepracovaní Abeceda knih, která se bude muset rozdělit do tří částí. Jde o nový projekt na můj blog, který není ani moc dlouhý a pokud chcete znát další díla a spisovatele, dozvíte se více v celém článku ...



Jde o to, že na každé písmeno musíte najít knihu, kterou jste četli nebo chcete číst. Například "M" jako "Madame Okta", což je název díla, ale i " M" jako Stephanie Meyer, autorka Twilight.  Po té napíšete něco o autorovi nebo o knize.Jednoduché, ne? :)
Takže dnes je to první část a já si ji rozvrhla  od A do F... Snad se vám projekt bude líbit a třeba příjdete na zajímavé knihy a autory.



Anders de la Motte




A- Anders de la Motte
- spisovatel, kterého proslavila alternativní trilogie - Game, který byla označena jako debut roku v švédských krimi. Jeho díla nepostrádají akci, netrpělivost, ale i velké zvraty. Jeho romány popisují události, kdy bude ve velkém zneužíván kyber prostor a IT technologie.


Bohové Olympu


B - Bohové Olympu

- Pokračování na velice úspěšnou série Percyho Jacksona z dílny spisovatele Ricka Riordana, která popisuje život jiných hrdinů a polobohů v táboře Polokrevných. Další strhující příběhy dětí, které mají za rodiče bohy.




Mortal Instruments: Město z kostí





C - Cassandra Clare
Spisovatelka převážně fantasy. Začínala psát fan-fiction na Harryho Pottera a Lord of The Rings. Později napsala sérii Nástroje smrti nebo-li Mortal Instruments, který ji zatím proslavil nejvíce. Na její knihy je i filmová adaptace též pod jménem Mortal Instruments: Město z kostí.




Demonata


D - Darren Shan
 Darren Shan je úspěšný spisovatel fantasy hororů, který uspěl hlavně se svou dvanáctidílnou ságou o poloupířím chlapci - Darrenu Shanovi. Geniální autor knih jako je Sága Darrena Shana, Demonata a nejnovější Zom - B. Jeho knihy se prodávají v 30 zemích a jsou stále oblíbenější. Přestože je to čtení pro kluky, čtou jeho knihy i dívky. 






Erebis



E - Erebos
- Sci-fi a fantasy kniha Erebos pojednává o hrách na počítačích, které se zdají být nevinné, ale tyto hry zabíjí. Velmi poutavé a napínavé čtení, které pobaví všechny fanoušky téměř realitních knih. Spisovatel si skvěle pohrál s myšlenkou o hrách, které se zdají být nejlepší, protože plní přání, ale přitom vás pomalu zabíjí...



Velký Gatsby





F - F. Scott Fitzgerald
 Tento spisovatel napsat před pár desítky let knihu Velký Gatsby a tím se zapsal do světové literatury, protože tato kniha, i přes to jak je stará, se stále čte a její vydání se stále obnovuje.  Rozhodně si ji i v rámci povinné literatury jednou přečtete.






A jaké knihy by jste zvolili vy?

3 komentářů:

  1. Zajímavé :) Všechny knihy znám, autory kromě toho prvního ^^
    Možná se taky zapojím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu ráda a k tomu prvnímu, píše krimi a tím pádem ho moc čtenářů nezná, ale má hezké knihy plné napětí :)

      Vymazat
  2. Určitě si nějaké knihy přečtu. :) Můžu jednoi také udělat knižní tag??? :) Určitě bych něco našla... :D

    Nim,
    www.nim-world.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři