~ Trouble with decisions about high school

Poslední dobou je aktivita mého blogu mizerná, že? No, co na to mám říct... Představovala jsem si začátek roku asi poněkud moc jednoduše, i když jsem věděla, že mě čeká těžké před přijímačkové období. 
Člověk by si rád sedl a jenom psal články, ale bohužel mně to kazí momentálně hlavně škola. Učitelé se proti nám asi spikli a řekli si, že nás jen tak nenechají. Jeden projekt, se kterým už příští týden pojedeme do Pardubic, pak dvě soutěže, na které se jednoduše musím připravovat a do toho koníčky, úkoly a povinnosti.

          monday, school, and cry image

Zbývá měsíc do prvních zkoušek na jeden z blízkých gymplů. Sakra, vždyť ještě před půl rokem jsem říkala, že na gymnázium nepláchnu ani náhodou! Co ta změna? Jednoduše řečeno - beru z posledního, co mi zbývá. Ještě do soboty jsem ještě netušila, jakou školu si vyberu druhou, a tak jsem prostě brala první, co mě napadlo a celkem to přicházelo v úvahu.



Když se nad tím tak zapřemýšlím, gymnázia nejsou špatná, ba naopak se na nich člověk naučí věci, které na odborných ne a troufnu si tvrdit, že má takovou rozvinutější přípravu na vysoké školy. Jenom já jsem zapřísáhlý srab, co jiného říct. Důvod, proč jsem se gymnáziu vyhýbala jako čert kříži, byl jednoduchý - neskutečně se bojím testů z matematiky a češtiny. Víte, když vás s tím straší devět let, začnete se toho docela obávat. Kromě toho, nemám úplně nejhezčí průměr a když se pak díváte na ty nádherná vysvědčení ostatních s průměry 1,08 či 1,1, je vám trochu úzce a začnete pochybovat. Alespoň taková já jsem, se svým průměrem 1,22 se zkrátka bojím, že se na gymnáziu neudržím a buďto ani neprojdu přijímačkami a nebo padnu po prvním půl roce. 

       high school, quote, and school image

A pak tu je druhá škola, ta se stala numero uno po mém neúspěchu u talentových zkoušek. Tam jsou zase obavy úplně z něčeho jiného. Se mnou je to bohužel těžké, ale věřím, že touhle částí života si prochází podobně každý třetí. Nicméně přeji všem přijímačkářům pevné nervy  a dobré rozhodnutí. Jsem ráda, že jsem si našla čas alespoň na takový rádoby článek a budu ráda za ohlasy nejen z řad přijímačkářů, ale i středoškoláků, kteří si tímhle prošli...

2 komentářů:

  1. Zaujímavý článok, mňa SŠ čaká už teraz v Septembri :(
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek, myslím, že každý kdo jde na gympl, by měl počítat s tím, že pujde na vejšku:-) Zvu tě ke mě na blog. Právě tam probíhá Giveaway/jarní soutěž:-)

    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři