~ Snow, snow, where are you? ~ Lyžák 2016

Přes přelom ledna s únorem jsem strávila nádherných pět dní v Orlických horách na mém posledním lyžáku se základní třídou. Za šest let, co jezdím pravidelně, musím říct, že tenhle lyžák byl jeden z těch nejlepších. Ovšem měla bych říct, že ještě v pátek to nevypadalo, že pojedu...

Celý můj lyžák byl takový hrozně na rychlo, protože jsem se o něm rozhodla prakticky na tréninku v pátek, dva dny před odjezdem na hory. Peníze nebyly zaplacené, lyže jsem neměla, helmu jsem půjčila sestře, které jela poprvé. Zkrátka úplně nepřipravená se mi zastesklo po posledním roce na horách. Takže se to ještě večer v pátek dávalo dohromady, abych tedy nakonec nevynechala i ten poslední rok. No co na to říct, Andy zase na poslední chvíli...


Myslím si, že pro samotné holky to bylo docela překvapení, že jedu, ale doufám, že milé překvapení. Jak jsem psala, každoročně se jezdí do Orlických hor do Deštného a tento rok poprvé na jiné chatě. Upřímně - byla daleko lepší než předtím. Nejen jídlem, ale i přístupem majitelů. Neskutečně milá paní, skvělá kuchařka, ochotný majitel. Nebudu lhát, když za všechny řeknu, že toto ubytování bylo úplně o něčem jiném. 

Den první - pondělí
Prší, prší, ale ráno přestává a tak jdeme poprvé na svah, který mi je důvěrně známý. Překvapení týdne - vlekaře znám už z minulého roku! Následné rozdělení do skupin nás roztrhlo na tři týmy - začátečníci, pokročilí a my, jak by učitel řekl, staří mazáci. Myslím si, že všechny potěšilo, když pan učitel jel pomoci učitelkám a my tak dostaly volno, ve kterém jsme mohli jezdit, jak jen jsme chtěli. Po skvělém obědu se nám trochu více rozpršelo  a byl na ředě plán B - bazén.
  
   

Den třetí - středa
Na dnešek byl plánovaný noční sjezd na Martách, kde jsem si poprvé střihla černou sjezdovku. A rozhodně k mému překvapení byla lepší než modrá a červená dohromady. Hlavně byla urolbovaná, ale i přesto jsem po úspěšném sjezdu největšího kopce zakopla o hromadu sněhu a rozmázla se. Se zděšením jsme si začali uvědomovat, že se blíží konec lyžáku. 

Den čtvrtý - čtvrtek
V plánu jsou opět Marty, ale jelikož jsem na sobě cítila po nočním, lyžování ještě takovou menší únavu, vynechala jsem odpolední lyžování. Únavu jsem však nepocítila sama, protože se stal první úraz za lyžák, u kterého se nám všem postavily vlasy. Naštěstí všichni stáli při nás a kromě menšího omdlení z důvodu pádu na hlavu, se nic nestalo. 


Den pátý - pátek, odjezd
Po včerejších skvělých palačinkách  k večeři jsme vstali do posledního dne. Na srdci mi ležel kámen, když jsem odpočítávala minuty do konce lyžování. Hory se mi moc líbí a ta příroda, co tam panuje, je naprosto překrásná...bude mi to ještě dlouho chybět. Dvě hodiny bez jakýchkoliv zranění jsme si užili opravdu naplno. Pak už nezbývalo nic jiného, než se rozloučit s lyžemi, sněhem a - vlekařem (?!). Co se dá dělat, musíme domů...


Čtyři hodiny lyžování denně + tříhodinové noční lyžování na samotných Martách + nedostatek kvalitního spánku nás docela dost unavil a cestu zpět někteří prospali.  Na jakožto poslední lyžák budu vzpomínat ráda. 
Stalo se toho hodně a já se díky lyžáku zřejmě více skamarádila s jednou spolužačkou, které jsem si moc nevšímala - alespon to já tak vidím. Hodně jsme se nasmáli a vzniklo několik nových hlášek, které se ještě dlouho budou rozléhat po třídě...





Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

5 komentářů:

  1. Hned bych jela taky na lyžák, určitě sis to skvěle užila, já jsem se letos dostala na hory jen jednou jinak pracuji nebo sedím u učení :/
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se naskytne chvilka volna, protože je to vážně skvělé a člověk se zase někam podívá, než pořád sedět a být ve starém prostředí... :)

      Vymazat
  2. S nepříjemným personálem na horách jsem se setkala vždy a je fajn že u vás to tak nebylo. Lyžák se školou se mi taky líbil i když hory a celkově zimu moc nemusím. Myslím si že ti co na hory nejedou jen kvůli tomu že se jim nechce, nevědí o co přichází.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak minulé roky, popravdě, byly tochu nepříjemné ze strany provozní chaty, ale tento rok jsme natrefili dobře... :) S tvým názorem opravdu souhlasím a i když jsem tento rok skoro nejela, díky bohu že jsem si to rozmyslela! :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři