What to read in Winter? | Anika Rodriguez

 
Uf, tak už nám i nasněžilo a popravdě - jsem nadšená, ale i mrzutá kvůli tomu, protože už před tím mi byla venku hrozná zima a věčně jsem knourala, jak mě ty konečky prstů už bolí. Jo, ona zima má takové kladné i záporné body.
Mráz, zima, tma ráno i večer patří k těm méně příjemným bodům, ale pak tu jsou ty kladné - teplo v domě, světýlka na ulici a v obchodech a vůně perníčků či jiného cukroví. Dnešní článek však ještě nechci plně věnovat mé náladě, která na mě dopadá, protože už se blíží i ten Mikuláš, ale spíše bych vám chtěla dát takový skvělý tip na pár knih, které se velice hodí do takového už napůl zimního počasí. 


John Green, Mauren Johnsonová
YOLI
Sněží, Sněží..nebo-li Let it Snow od hned několika autorů, z nichž já znám pouze Johna Greena. Pokud jste už můj blog někdy navštívili, asi více, že nejsem příliš velký fanoušek Johna Greena. Neříkám, že jeho knihy jsou špatné, to vůbec! Jenom zkrátka nejsou to pravé ořechové, které ráda čtu. Sněží, sněží je však kniha, která mě hodně láká a musím prozradit, že patrně do Vánoce na ni čekat nevydržím...


 
David Levithan. Rainbow Rowell,...
CooBoo
Dárek z pravé lásky obsahuje hned několik pěkných příběhů a mezi autory můžeme spatřit známé spisovatele YA literatury. Tuto knihu jste už vlastně viděli v On my wishlist, který jsem přidávala nedávno a tuíž nijak významně o ní mluvit nebudu. Jednoduše věřím, že i kdyby se mi jeden příběh nelíbil, pořád jich tu bude jedenáct, které by se mi mohli líbit. Jen je hrozná škoda, že jich je jen dvanáct, si představte takovou adventní knihu. Každý den jiný příběh... 


 
Rachel Cohnová, David Levithan,...
CooBoo
O knize Dash  a Lili-Kniha přání, která vyšla už snad déle než před rokem, jsem ještě nemluvila, ale i tak patří mezi četbu ideální pro zimní večery díky své roztomilé a hřejivé zápletce. Někdy v létě ji měli za pěknou slevu, ale jelikož jsem si říkala, že Vánoce jsou za dlouho, bohužel jsem si ji nekoupila..a ted toho trochu lituji. 


 
Elizabeth laBanová
Host
Esej o tragédii doted vychvaluji na nebesa , ale ona si to vážně zaslouží. Vtip je v tom, že se dá číst úplně vždy v roce, ale nejvíce mi sedí právě na Vánoce. Je to pěkný příběh o uzdravení lidské duše a a o nacházení věcí, které dokáží potěšit a pohladit člověka na duši. Autorka píše vskutku lehce a jednoduše, že se slovy skoro necháváte unášet. Esej o tragédii je jedna z knih, při které nemusíte plně vnímat, abyste vše pochopili, takže se dá pochopit a užít i když přijdete unavení ze školy, jak to v těchto časech bývá. 

Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

10 komentářů:

  1. Skvělý výběr, všechny mám na svém wishlistu a doufám, že Ježíšek nějakou z nich přinese :)

    http://dark-ginger-lady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný výběr. :) Já o tom také budu psát článek. Dárek z pravé lásky budu číst letos, moc se na něj těším. Jinak, Dashe a Lily jsem četla minulý rok a kniha se mi dost líbila, má svělou vánoční atmosféru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, to jsme moc ráda, že jsem jen slepě nehádala a že se líbila! :) Pevně doufám, že Dárek z pravé lásky se bude líbit stejně nejen tobě.. :)

      Vymazat
  3. Sněží, sněží... právě čtu :3 je to moc hezká kniha, určitě doporučuji :) o ostatních knihách jsem taky slyšela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, snad se mi bude líbit také... :)

      Vymazat
  4. Super tipy! :) Knihu přání jsem nedávno dočetla, zrovna chystám recenzi. :) Je to přesně t apravá knížka na Vánoce! :) Všechny ostatní bych si chtěla přečíst :D

    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na recenzi se rada podívám, třeba mě přesvědčí si ji konečně koupit, :)

      Vymazat
  5. Hezky vyber, take bych si je rada precetla :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři