Tam, kam mě táhne srdce... | Anika Rodriguez

Člověk těžko uvěří, že už za sebou máme skoro polovinu prázdnin a já jsem zdaleka nestihla všechno, co jsem chtěla! Vlastně ty pravé prázdniny mě teprve čekají v srpnu, takže se na jednu stranu těším a na druhou netěším, protože to znamená, že konec léta je docela blízko. No,  jelikož jsem cestovatelský typ, který za svůj život chce navštívit více než polovinu celého světa, řekla jsem si, že by nebylo špatné vás seznámit se státy, které bych jednou chtěla navštívit a které prostě navštívím. Vlastně článek můžete brát jako takový tip na výlety, když nevíte kam a máte tisíce na rozdávání.

________________________________________________________________

Š P A N Ě L S K O

 Má láska k této zemi začala  před pár lety a zdaleka se nezměnila. Kdybych do konce života měla žít jenom v jednom státě ze svého seznamu, je to právě Španělsko. Líbí se mi ten divoký temperament obyvatelů, jazyk, kterým mluví, kultura. Kromě toho, že mi jsou Španělé příjemní a milí, mají úžasné zvyky a tradice, chci navštívit corridu a býčí běhy, vyzkoušet si rajčatové bitvy. Za mě numero uno! 


Š V É D S K O / N O R S K O

 Je to už nějaká doba, co jsem začala číst severské krimi a od té doby si nemůžu pomoc, ale atmosféra severu mě naprosto očarovala. Když si to vezmete, je to docela rozdíl. Prosluněné pláže Španělska a tajemná příroda Švédska či Norska. Na sever bych jela hlavně za nedotčenou přírodou a zvěří. Doporučila bych jet v zimě, přece jen Vánoce tam nahoře určitě mají své kouzlo, ale ani léto by nebylo špatné z hlediska putování kolem jezer.

 


I R S K O

Většina lidí na světě chce vidět USA nebo Anglii, ale já ne - já chci vidět Irsko, zemi zelených mužíčků a duhy! Opět mě tam táhne příroda, zelené louky, velké útesy a velkou částí i staré hrady a ruiny hradů. Kromě toho všeho se trochu zajímám o pohanství a Irsko na mě přímo dýchá tímto směrem. 


R U M U N S K O

Teď bych se asi neodvážila tam vyjet ani kdybych byla stokilový chlap, protože jsem slyšela, že někde v těch menších městech je nějaký nárůst Romů, kteří přepadávají, znásilňují a prostě jsou to hrozný prasata. Tady bych trochu upřesnila; nechci do Rumunska jako takového, ale chci hlavně do oblasti Transylvánie. Všem asi došlo proč... Draculův hrad, Karpaty, staré pověsti o upírech a taky les hoia baciu, což je jeden z nejstrašidelnějších lesů na světě. Desítky důkazů, indícií, fotografií a videí. Sice to teď tak obdivuji, ale vsadila bych se, že bych se k tomu přiblížila jenom tak, abych si ho mohla vyfotit. ( :D )

M E X I K O

Poslední země mě láká spíše jenom kulturou. Mexičané jsou veselí lidé se smyslem pro humor a pro dobrou hudbu. Užívají si každý den svého života a i když to není zrovna nejbezpečnější stát, tak bych řekla, že mnohem raději bych šla v noci po ulici tam, než někde v Rusku! Kromě toho miluji mexické seriály a to typické oblečení! Já říkám, že do Mexika by se mělo jezdit jako do Las Vegas - za zábavou a kulturou.


Jaké země jsou vaším snem? Je snad země, kam byste nepláchli ani omylem?
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

10 komentářů:

  1. krásná volba, originální a přeju blogu hodně štěstí do budoucna!

    Mrkni se prosím na můj blog:
    https://trendsbyhairstylist.blogspot.com/b/post-preview?token=T34_204BAAA.PVPc9rBgL2xMctWT2S7gaA.S9U8G9sKi3WmRWa977eajw&postId=5699762846754272613&type=POST

    OdpovědětVymazat
  2. Mám dlouhatánský seznam míst, kam bych se chtěla podívat, a ten stále nebezpečně roste. A přesně takovýhle článek jsem se zrovna chystala sepsat, když jsem narazila na ten tvůj :D

    Víc než Španělsko mě láká Itálie. V obou zemích jsem byla a obě jsou si svým způsobem podobné, hlavně tím nočním životem, který miluju. Ale Itálie mi přijde ještě o trochu temperamentnější... I když těžko soudit, ve Španělsku jsem byla před lety, v době, kdy jsem to nejspíš ještě tolik nevnímala :)

    Švédsko a Norsko mě uchvacuje úplně stejně jako tebe. I když bych tam jela možná spíš v létě, kdybych umrzla v závěji, asi bych si to moc neužila :D Navíc jsem se nedávno rozhodla, že bych mohla na vš studovat dánštinu, a k tomu oboru patří i kultura celé Skandinávie. :)

    Irsko je paráda! Nejvíc se mi na něm líbí, že tam nejsou žádní hadi. Pro mě strašpytla země snů.

    Na Rumunsku mě celkově láká ta divokost... Vlastně se mi poslední dobou docela přeorientovává vkus, dřív bych ze všeho nejradši chodila po Londýně v davech turistů, zato teď... hurá za Drákulou! :D

    Díky jednomu školnímu projektu jsem strávila týden s Mexičanem a usoudila, že nejspíš i mexiko by mělo přibýt na můj seznam... Sombréra, tequila, pozůstatky po prastarých civilizacích... Co víc si přát? :D

    Skvělý článek!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Noční život v nádherných mořských oblastech má své kouzlo! Já mám Itálii danou trochu bokem, protože Řím není zrovna nejčistější, ale za to má všechno, co se mi líbí - moře a dokonce i vysoké hory, což je nejlepší kombinace.. :)
      Ano, pravda :D na to jsem nemyslela, samozřejmě, že to nebezpečí tam je nejen z hlediska přírody, ale i z hlediska zvířat..

      Není to tak dávno, co jsem se taky díky školnímu projektu 'setkala' s Mexičanem a musela jsem se pořád smát.. :D Strašně veselý člověk to byl..
      Moc ti děkuji, určitě článek napiš taky! :)

      Vymazat
  3. V Rumunsku som mala možnosť byť, keďže sme boli na festivale z folklórneho súboru.Išla som tam s tým, že tam budú väčšinou Rómovia a všade chudoba, čo nebola až celkom pravda. Dostali sme sa do lepšieho mesta, no mali sme možnosť zažiť aj tie dediny. Musím povedať, že v tých dedinách mi nejako do smiechu nebolo. Vozili nás na koňoch, babky sedeli pred dvormi a trhali burinu - no chudoba v pravom slova zmysle. Keď nás uvideli vystopovať, mali však neskutočnú radosť, čo ma tak nadchlo, že som sa rozhodla ostať v súbore. Jednoducho sme boli pre nich akýsi "slávni" všetci sa s nami chceli odfotiť, tí vzdelanejší lámavou angličtinou sa nás pýtali aké to je na Slovensku - bolo to super.
    V Transylvánii sme boli tiež a musím povedať, že je to fakt super! Pre mňa - milovníčku upírov to bolo hotové nebo.
    Čiže Rumunsku po vlastnej skúsenosti môžem odporučiť a ak tam pôjdeš, čakáme fotky! :)
    byEmber♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O festivalu jsem slyšela a dokonce znám i lidi, kteří měli jet letos, pokud vím, ale nakonec nejednou právě z důvodu, které tam ted v těch dědinkách převládají. :/ Na jednu stranu by to byla zajímavá zkušenost vidět jejich život. Skoro jako bychom uvízli ve středověku..
      Přesně důvod, proč tam chci jet! Jsem taky milovník upírů a celkově mě ty legendy z těch míst hodně zajímají. :) Bůhví, kdy se tam dostanu :D

      Vymazat
  4. Zrovna taky píšu takový podobný článek se zeměmi, které bych chtěla navštívit :D
    Já bych jednou chtěla procestovas úplně celý svět. Moc ráda cestuju! :)
    Španělsko je krásně, byla jsem tak když jsem byla malá, ale určitě se tam chci ještě minimálně jednou podívat.
    Severské země mě lákají čím dál víc, když vidím tu krásnou přírodu na fotkcáh, achh..
    Patřim mezi ty lidi, kteří chtějí do USA a Anglie, ale na Irsko si taky musím udělat čas, vypadá to tam krásně :)
    Když vidím ten obrázek Rumunska, také bych tam chtěla :D
    No doufám, že jednou ten svět procestuju ceclej :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táta vlastně už dvacet let jezdí do Španělska a když slyším, jak vypráví o tom, jaké to tam je, nezbývá mi nic jiného než tiše závidět. :3
      Já si nemůžu pomoc, ale USA a UK už je na mě takové ... moc lidí, moc všeho prostě.. :D Raději strávím rok někde v přírodě než v nějakém velkoměstě, kde na tebe všichni řvou. :D Ale (!) je tam i místo, kam bych ráda jela, a to New Orleans kvůli těm velkým oslavám a minulosti černé magie :D.
      Určitě článek taky napiš, osobně je ráda čtu! :)

      Vymazat
  5. Ahoj, vybrala jsi krásná místa :) Doufám, že se ti tvůj sen splní a podaří se ti všechny tyhle státy navštívit včetně ještě spousty dalších krásných míst! Pokud jsi vášnivá cestovatelka a baví tě cestovatelské blogy, zvu tě k sobě na www.ItchyFeetDiary.com ;) Hezký zbytek prázdnin!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři