Co chci udělat a zažít až budu ve Španělsku (I.) | I want...

pM3w8.jpg
Chytla mě múza! Ale fakt, že jo... Vlastně si myslím, že to má co společného s mým včerejším dvouhodinovým hledáním informací o tom, kterak se dostat do Španělska, jak si tam najít práci a celkově jak se tam přestěhovala  naučit žít. Ano, vím, je mi teprve čtrnáct, nezapomněla jsem to, ale myslím si, že není špatné, když už se takhle zajímám o svou budoucnost a svůj životní sen. A když jsem takhle projížděla všemožné blogy, musela jsem se zapřemýšlet, proč bych vlastně do Španělska chtěla  a co bych tam chtěla vyzkoušet. 

Článek můžete pojmout i jako inspiraci pro ty, kteří jedou či mají v plánu jet do Španělska, protože je tam pár skvělých tipů, kam zajít. 

1. Zkusit si au pair ve Španělsku
No, hlídat děti nejsou moje přednosti, ale klidně jsem schopná i to podstoupit v případě, že bych  se dostala do Španělské rodiny.

2. Naučit se Španělsky
Bez ní bych ve Španělsku neměla vůbec nic dělat. Vidím ji jako základ.  

3. Navštívit Sagrada la Familia
Nádherná katedrála. Nijak kostely a katedrály nevyhledávám, ale tohle je jedna z mála, kterou chci navštívit.



4. Chodit na lekce tance (flamengo, tango, samba)
Tancuje se na nádherné a rytmické písničky a taky docela důležitý bod pro kulturu ve Španělsku 

5. Proležet celý den na pláži
Slunce, voda, relax...nemusím dodávat nic

6. Prolyžovat celý den v Pyrenejích
Hmm...celý život jenom na pláži bych nevydržela, takže do hor na lyžovačku je jasná volba


7. Zúčastnit se běhu s býky (jako divák!)
Ne, nebojte se, nechci se zúčastnit jako běžec, to by mě ani nenapadlo. Spíše jenom jako divák někde z bezpečné vzdálenosti. 

8. Vidět corridu
Pro někoho krutá záležitost, ale já corridu vidím jako symbol. Když vezmete corridu Španělům, budou se cítit jako my, kdybychom nám vzali Ježíška. 

9. Zaházet si s rajčaty na La Tomatina
Šílená akce! Pokud vím, tak největší se konají kolem května. Cílem není uhnout jako ve vybíjené, ale prát to do všech bez ohledu na to, kolikrát to oni naperou do vás. 




10. Vidět La Fallas a být u zapalování těch velikých dřevěných konstrukcí
Moc lidí tento svátek nezná, ale možná vám pomůžu, když řeknu - Čarodejnice. Ano, ve Španělsku je La Fallas něco jako velkolepé pálení čarodejnic, kdy se třeba pěti metrové sochy ze dřeva zapalují uprostřed Madridu v noci. 

11. Najít si byt/dům ve městě jako je Almérie
Pokud se mi Španělsko a jeho kultura opravdu zalíbí, mám v plánu tam zůstat, zařídit si občanství a nakonec se i přestěhovat. Ví, že s tím bude spousta práce a vlastně ještě ani nevím, zda se mi tam bude líbit, ale pevně věřím, že ano.

+12. Žít normální život a  nádherné díte, stabilní práci
Jít za svými sny..to je jediné, co se k tomuto poslednímu bodu hodí.



Co byste dělali ve Španělsku vy?
Popřípadě
K jaké zemi máte vztah jako já ke Španělsku?
____________________________________
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

3 komentářů:

  1. Pani, máš velké plány :)
    Jednu dobu jsem se španělsky učila, ale moc mi to nešlo a nevydržela jsem u toho :D
    Tango (i když standard) a sambu celkem umím, no upozorňuji, že je to makačka, ale stojí to za to, mám tanec moc ráda. :)
    Já asi nemám k žádné zemi takový vztah, chci objevit lásku a založit rodinu a je mi úplně jedno, kde yo bude. Rada bych ze světa viděla mnoho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem takový cestovatelský typ, no :D Teď už jenom počkat, zda mi to vydrží. Jé! Tance se mi moc líbí a taky mám menší "úchylku" na nádherné šaty :D
      Když se na to podívám, tak ano, tohle je také takový můj sen, ale kdybych si měla vybrat, tak založím rodinu tam. Třeba mě to po letech tam přejde, třeba ne...:)

      Vymazat
  2. Moc hezké plány asi jako ty moje. Ty moje se pomaličku plní ale já jsem taky o pár let starší.:D Bod č. 2 si zapamatuj. Protože Angličtina ti je víceméně prd platná. Ani v hlavním městě. V Madridu je dosti problém se spoustou občanů mluvit anglicky. Pokud umíš jen Anglicky, práci stejně neseženeš. On je problém ji najít i když umíš Španělsky. Sice je zde krize ale když člověk chce práci si najde, ale chce to momentálně dost úsilí. Každopádně si tam přijdeš na daleko víc peněz než u nás. I kdyby si někde myla nádobí v restauraci.
    Co je mým snem je Rajčatová válka. To bych fakt chtěla zažít.. Jinak Španělsko miluji a vždycky se sem ráda vracím a doufám že jednou zůstanu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři