Paranormální jevy - Moje názory, zkušenosti | RANDOM POST




u8Wm1.png

Buenos dias, poslední dobou si můžete trochu povšimnout, že není tolik článků jak bych třeba já chtěla. Nemůžu se ale vymlouvat na nedostatek času, protože pro blog si najdu čas vždycky, ale problém je v tom, že nejsou nápady. Měla bych to vysvětlit jinak. Články by byly, ale já promýšlím články, které by se tu měli objevit až těsně před Vánocemi nebo alespoň v prosinci, protože většina z nich je o zimě nebo již zmíněných Vánocích. V prosinci určitě je, na co se těšit, ale ještě chvíli očekávejte menší aktivitu, hlavně pak ve středu a pátek, protože se mi teď trochu posunuly koníčky.
Teď už k zmiňovanému článku! Paranormální jevy-část druhá a tentokrát to bude trochu více o mém názoru na ně... ehm, varuji, že jsme se trochu rozepsala.



http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png


K paranormálním jevům , ať už jsou to duchové, upíři nebo klidně mýtičtí bohové, vždy mě něco přitahovalo. Něco, co na nich vidím stále, ale nedokážu to popsat. Lidstvo už od zrození prahne po záhadách, legendách a nevysvětlitelných věcech a právě to nás na nich přitahuje. Existují asi tři typy, nebo-li složky, do kterých by se daly paranormální jevy zařadit. Za prvé – 'paranormální' jev je ve skutečnosti pouze přírodní úkaz, který dosud nebyl zpozorován. Za druhé – 'paranormální' jev je dílem lidských rukou a stojí za ním přinejmenším jeden zkušený člověk či Photoshop. Za třetí – nejméně častým jsou opravdové paranormální jevy, které by se daly popsat jako otisk minulosti ve zdech, kde se přehrává po léta a je absolutně jedno, zda jej vidí lidé nebo je v dané oblasti pouze 'on'. Myslím, že je zbytečné popisovat první dvě složky, protože o těch už jste určitě slyšeli. Já se zaměřím pouze na tu poslední, pravé paranormální jevy. 
 
***

Už jako malá jsem s mamkou sledovala tehdy hodně 'slavné' Akta X, které tehdy dávali na nějakém cizím programu. Logicky první, co mě začalo přitahovat byly mimozemské síly. Strávila jsem opravdu hodně dlouhou dobu 'zkoumáním' naprosto zbytečných věcí, které jsem považovala za tu nejlepší zábavu. Bohužel pak se z Akt X stal takový pochmurný seriál a já od toho časem opustila. No a v tu chvíli přišla dlouhá éra duchové a upíři, kteří se tak vzájemně doplňovali. Začala jsem sledovat dokumenty o lidských entitách, i když jsem téměř všem odborným větám nerozuměla, koukala na videa ze sítě YouTube, zda se někdy přece jen nevyskytne něco z ČR a vždycky, když se někde řeklo slovo duch, jsem tam byla, abych mohla říct, co o nich vím. Byla jsem jimi doslova posedlá, pro ostatní to muselo být hrozné období. Jak šel čas, tak jsem se začala více věnovat škole a na nějaké blbiny nebyl už tak moc čas, i přes to jsem pořád znala opravdu spousty věcí. A tím se dostáváme do opravdu blízké minulosti, kdy začíná éra, která mě doprovází snad ještě teď. Začalo to seriálem Buffy, the vampire slayer v češtině známém jako Buffy, přemožitelka upírů. Zase jsem na něm byla opravdu závislá a zuřila vždy, když jsem nestihla jediný díl. V tu dobu se upíři začali slušně rozjíždět. No, ale zpět k jevům, protože upíři k nim nepatří [ :D]


Moje 'paranormální' minulost byla celkem pestrá, zkoukla jsme několik desítek filmů, seriálů a četla i knihy. Zkrátka se to dostalo do mé krve a stále to tam někde koluje, ale jak se k tomu vlastně stavím...?

UntitledDělím jevy na dva typy asi jako každý člověk. Jeden typ je pravda a druhý je lež. Čím déle se 'pohybuji' v těchto oblastech, tím více zjišťuji, že většina z toho, co kde na internetu naleznu, pravda není. Musím se přiznat, že českou scénu příliš nesleduji, protože nemáme tolik hradů a míst, kde by opravdu hodně intenzivně 'strašilo'. Ale za zmínku určitě stojí tzv. „Brána pekel“, které se ale oficiálně říká Houska. Opravdu velice ho toužím navštívit, protože mě to k tomu místu skutečně přitahuje, navíc baví mě cestovat po hradech a zámcích, protože teprve tam vidím, jak se kdysi mohlo žít. Ty pověsti, co kolují kolem jiných hradů jsou sice zajímavý více než dost, ale stále jim nějak nemůžu přijít na chuť. Kdežto v zahraničí je mnohem více záhadných míst, které by každý nadšený 'fanoušek' záhad měl navštívit. Tím nemyslím typické pyramidy nebo hledat bájnou Atlantidu, ale myslím tím například nedaleký Osvětim, který má hodně, co se týče paranormálních jevů, velký list pozorování. Nemohla bych zapomenout i na Černobyl, ale především na Weverly Hills senatorium.
Nevím, co je pravdy na Housce a zda opravdu tu něco je, ale o Senatoriu ve Weverly opravdu nepochybuji. Jsme 'duchař' tělem i duší, ale věřím jen tomu, co má rozumné a podložené důkazy včetně historických podložení, co se v místě dělo. A to rozhodně Senatorium má. Několik desítek paranormální vyšetřovatelů včele s Ghost Hunter, několik desítek dotek a videi, na kterých je něco, co jen tak vysvětlit a ani dokázat nelze. Zkrátka tomu místu věřím a budu doufat, že se jednou kolem něj projdu. Bohužel jsem docela ustrašený člověk, ne že bych se bála duchů, jen k nim chovám asi až moc velký respekt...Tudíž jak vidíte, považuji je za reálné, ale neutrální. 

A teď bych měla říct něco o tom, co jsem zažila já, ale musím vás zklamat. Mé 'poprvé' teprve čeká. Doteď jsem nic, co bych opravdu považovala za paranormální, nezažila. Možná je to dobře... Paranormální jevy mě asi velice obezřetně obchází.


Jaký názor máte vy? Klidně se rozepište, ráda si to přečtu.
  

post signature

6 komentářů:

  1. Já na paranormální jevy stoprocentně věřím. Do Housky - "Brány pekel" bych se taky ráda podívala.. ve většině věcí mám podobný názor i když na seriálech jsem zas tak moc neujížděla, v tomhle ohledu mám radši články na blozích :D

    Mimochodem, nominovala jsem tě do tagu - http://mylittlebookinfinity.blogspot.cz/2014/11/liebster-blog-award-dostihlo-me-to-i.html :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ach.. no co, je to dlouho, co jsem LBA tag dělala... :)

      Vymazat
  2. Já a paranormální aktivity... To je těžké - já jsem si stoprocentně jistá, že existuje něco, je mezi "nebem a zemí", ale nevím, jestli je to nějaký duch, upír, vlkodlak... Nebo třeba nějaká tajná společnost lidí. Ale toto všechno jsou konspirační teorie :)
    Já osobně bych se hrozně moc ráda podívala do té americké psychiatrické léčebny, tam to musí být neskutečně zajímavé!
    Omlouvám se, že tak moc nekomentuji :/

    czechivy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S upíry a vlkodlaky si nejsem ani já stoprocentně jistá, nikdy si tím nemůže být jistý.Ovšem s duchy už je to trochu o level výše. Těch důkazů je více a stále přibývají. Doufám, že se odpovědi dočkám do konce života.. :) Vůbec se nemusíš omlouvat, já jsem ráda za jakoukoliv tvoji návštěvu :3 :)

      Vymazat
  3. Ahoj všichni,
    já se zajímám také a právě sleduji natočené dokumenty našich i zahraničních "lovců duchů". Jen se nějak nemůžu dopátrat toho, jestli někdo točil EVP a jiné paranormální jevy právě v Osvětimi? Tam si myslím, že bude duchů nebo dalších entit asi nejvíc, co myslíte?

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj máme YOUTUBE kanál MIFIS, a zabýváme se hlavně paranormálními jevy... Chceme v dohledné době navštívit OSVĚTIM. Jen doufáme, že nás nevyhodí s EMF metrem,EVP recorderem a spirit boxem.. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři