Don't look back! ► Čtvrtá kapitola

Zf19
Don't look back! | Fan Fiction | Anika Rodriguez | The Walking dead
Hlavně se neohlížej, Daryle. Bude to tvůj poslední pohled...bratříčku.
dNIAT   
Daryl chtě nechtě musí přežívat spolu s Rickem a jeho skupinou. Postupem času se z nich stává celkem dobrá parta a sám Daryl se sbližuje s Carol. Jelikož je z vězení vyhnali, museli se usídlit ve velké továrně. Jsou tu louky a lesy ohraničené pletivem a vše se zdá jako ideální základna, ale po tom, co Rick vezme dospívajícímu Carlovi jeho jedinou zbraň, Carl utíká někam do lesů s tím, že otce nenávidí. I když to může být Darylovi jedno, rozhodne se jít pomoc a najít Carla dříve než Mrtváci a.. Marle.



http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png 
Buenos dias, tak tato menší fanfiction tu nebyla už snad od pravěku [ :D]. No.. jo, kapitola by byla, ale pilnost nebyla. Konečně se k tomu dokopávám!  Snad vás to bude alespoň trochu bavit!
http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png

Když se Daryl vrátil do továrny nečekal na nic a svižně se vydal říct Rickovi a připravit se na další výpravu zpět k jezeru, kde ještě před pár okamžiky viděl Carla, jak ho odvádějí jakýsi chlapi.  Ricka našel sedícího u brečící Lori, která mu stejně jenom nadávala a Rick si to bral možná až moc k srdci. Zůstl mlčivě stát na prahu do bloku A, který se postupem času zdál jako nejbezpečnější, protože jej obíhalo hned několik pevných zdí a dostat se sem bylo obtížné i pro člověka s rozumem. Rick si ho okamžitě všimnul a na tváři se mu objevil jakýsi vyděšený a přitom uklidněný výraz. Jeho ruce svírali Lori, která sebou všemožně házela a na takovou drobnou ženu přehnaně nadávala.
"Lori," oslovil ji Rick "Zůstaň tu chvíli, neboj se najdeme ho!"
Rickova manželka se jen oklepala a utřela slzy do špinavé halenky. Seděla tam jako živá mrtvá a dívala se plačtivě do šedé zdi místnosti. Bůhví, jak dlouho to ještě vydrží. Tahle neustále někoho ztrácet, drtilo většinu ze skupiny. Carol ztratila svou dceru, Mishonne ztratila své příbuzné a dokonce i Daryl zřejmě navždy ztratil jeho bratra - Merlea. Ovšem s tím se budou muset naučit žít.
"Máš něco?" zeptal se nedočkavě Rick a v očích se mu zablísko. Ruce si opřel o pas, což měl ještě z dob, kdy sloužil jako šerif v městě. Zřejmě to mělo nahánět strach, i když to působilo spíše jako gesto z těch klasických pohádek, na kterých Daryl i Rick jistě vyrůstali.
"Mám, ale nebude se ti to líbit." prohlásil s jeho ledovou hlavou jakoby to byla samozřejmost, o čem už začíná silně uvažovat. Každou chvíli se někdo ztrácí, že už je to na nočním pořádku přeživších.
"Co mi s tím chceš ksakru říct?" štěkl skrz zuby a to utlumilo jeho jindy hluboký a pronikavý hlas. Vlasy se mu najednou skoro postavili a zbělali. Daryl váhal zda ho má ještě chvíli nechat a užít si ten pohled na takového Ricka a nebo mu to okamžitě říct.
"Klid, viděl jsem ho živého. Ovšem evidentně se k němu nedostanu sám, potřebuji pomoc.." oznámil mu fakt, že viděl Carla a pečlivě mu povyprávěl, jak se vlastně dostal až dolů k jezeru. Rick velice pozorně naslouchal každému slovu, ale ve skutečnosti si spíše promýšlel plán, kterým tam vpadnou.
"Nevím, kolik času ještě máme. Byli ozdrojení." dodal Daryl, i když předtím nebyl příliš na dlouhé výlevy, ale lidi se mění a teď to bylo nutné.
"Vyrazíme hned, jak seženeme Glenna a Carol."  prohlásil a ukázováčkem rýpl Daryla do hrudi. Ten však jen pokrčil obočí a trochu naklonil hlavu. Přilítl jsme jako uragán, ještě si nestihl ani dát kuši na ramena  a už tohle po něm chtějí. Normálně by mu nakopal zadek, kdyby mu takhle někdo přikazoval, ale když to byl Rick a jednal v zájmu téměř všech, neudělal to.
Rick se svižně protočil kolem trupu a zvolal na Lori: " Neboj, jdu pro něj!"
"Ne! Jdu s vámi!" opáčila ještě se slzami v očích Lori a jako blesk se postavila na nohy. Je neuvěřilné, jak tohle člověka dokáže nakopnout, po tom, co přežil a kolik smrtí viděl.
"Ani omylem.. Potřebujeme tě tu, protože umíš se zbraní, je možné, že nás sledují!" zareagoval Daryl a rukou zagestikoloval před sebou. 

***

Jak Carol, tak Glenna našli venku při hlavní bráně, kde za tu dobu, co tu pobývali, dokázali vybudovat celkem silnou hradbu. Glenn seděl vysoko v strážní věži, hrál si se svou puškou a přitom cosi dělal na staré a opálené mapě. Kdežto Carol v prvním okamžiku nemohli najít a teprve její hlas jim pomohl.
"Carol, potřebujeme pomoc. Jdeme ven a vem si zbraň!" zhrnul všechno než stačil Daryl cokoliv prohlásit.
"Jen. Tady. Zabiju." řekla vyčerpaně z neustálého zvedání těžké tyče a prorážení hlav Mrtváků. Naposledy vyzdvykla zkrvavělou tyč a když byl Mrtvák oblečený ve spáleném oblečení blízko, bodla tyčí silně, že mu na jeden názar probodla celou lebku včele s mozkem. "Jednoho!"
Neměli čas, pokud chtějí vědět, kdo jsou ti chlapi zač. Daryl jako správný chlap počkal na Carol vedle ní a ještě jí pomohl oddělat dva Mrtváky než se dolů z věže nevrátil Rick s Glennem.  Cestou si všichni vysvětlili, o co vlastně teď jde a Carol, jakožto bývalá matka, okamžitě pochopila, v jaké situaci je Rick.
"Nestane se mu nic." podpořila všechny tiše a rychle na sebe navlékla černou vestu, kterou si pro nutnost schovávají u brány. Všechno proběhlo ve velké rychlosti...




Povídku najdete i na wattpadu(brzy)
Ask.fm: www,ask.fm/ajikaaja
FaceBook: Anika Rodriguez
E-mail: AnikaRodriguez@seznam.cz

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři