V zajetí démonů [RC]


CZ Pub Plakat CJR
Film: V zajetí démonů | Conjuring
Réžie: James Wan
Rok: 2013
Žánr: Horror
Délka: 112 minut
Díl: X
Hrůzostrašný případ z domu v Amityville nebyl první – ještě dříve došlo k záhadným děsivým událostem v Harrisville. Film „V zajetí démonů", natočený podle skutečných událostí, vypráví hrůzný příběh světově proslulých vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenových, kteří byli pozváni na odlehlou farmu, aby pomohli rodině terorizované temnými silami. V nejhrůzostrašnějším případu svého života jsou Warrenovi nuceni utkat se s mocnou démonickou bytostí.




http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png


Právě tomuto snímku dávali kritici hororů snad největší šance na pořádně dobrý horor, ale jak jsem to viděla já?


"Nemohu na tento horor nic říct!"
Příběh začíná s naprosto klasickým začátkem, který lze vidět u nad každoho hororu. Nová rodina a nová dům uprostřed přírody, o kterém pomalu nic neví. Elektřina jede těžko, voda je špinavá a police od nekonečných vrstev prachu. Jenže, co když najednou každý den přestanou hodiny jít v ten samý čas, jejich dcera si začne z ničeho nic povídat s imiginárním přítelem - Rorym? Každou chvíli se dozvídáme něco o tajemné stránce tohoto domu, jakobychom skládali skládačku, ale pravý děj se začíná nabírat teprve, když vyděšení obyvatelé tohoto nového domu požádají o pomoc profesionální pozorovatele duchů a démonů - Eda  a Lorraine. Ty následně přijíždějí do jejich domu a hledají důkazy o paranormální aktivitě. Bohužel Lorraine za sebou má velice traumatický případ vymítání démonů a původně do toho jít nechce.

Nemohu na tento film říct ani slovo, protože moje očekávání naplnil a dokonce možná i převršil. Velice jsem se na tento hororový snímek těsila, protože se o něm dlouho povídalo a ve směs v dobrém ohlase a proto jsem s ním velice spokojená. Ve filmu uvidíme spousty klasických hororových scén, kdy už víme, že se něco stane. Teď ale jednou se to stane a vy se i přesto občas leknete a nebo se to nestane a nastane nečekaný zvrat.
Žádné speciální a miliónové efekty ve filmu nemá cenu hledat, protože nejčastější scény stejně tvořili převážně střihy na démony.

"Geniální sountrack a ještě lepší kamera!"
I když jsem o originálním příběhu slyšela a měla jsem i šanci si jej celý přečíst. Režiséra tohoto hororu můžeme znát z prvního dílu Saw nebo jako udoucího režiséra Fast and Furious.  Už jen samotný Saw byl velice pozoruhodný snímek s dávnou napětí, ale držel se jiných zásad. V zajetí démonů Wan přesedá z krváků na duchařské horory, což mu opravdu jde a budeme doufat, že nadále půjde!
Určitě musím zmínit geniální sountracky k filmu a mistovskou kameru. I když se v kamerách příliš nevyznám, poznám, že tu kameru držel dobrý člověk....
Divák si však může všimnout, že štáb si převzal kusek duše snad z každého filmu. Například si vzali kousek z film, kde se vymítají ďáblové, natáčí se rodinné záběr a nebo kde si 'zahostuje' i šílená hračka. 
Absolutně třeba nechápu, proč se tu jako vedlejší zápletka objevuje  panenka AnnaBell, o které právě do kin vejde nový film, který jakoby se odehrává před 'V zajetí démonů'. Chápu, že réžie asi chtěla navnadit diváky na tehdy budoucí horor AnnaBell, ale zároveň si to mohli nechat a zakomponovat to až do něj...






V zajetí démonů je nadprůměrný téměř geniální snímek z duchařských hororů, jehož zápletka je pozoruhodně napínavá a existuje několik potencionálních lekaček. Pokud jste jako já, to znamená, když se bojíte víc duchů než seriových vrahů, rozhodně vám hudba se záběrem budou drásat nervi. A jednoznačně se podívám na další horor, který bude pomalu přicházet do kin - AnnaBell!
http://jpeg.cz/images/2014/10/06/vpwbM.png



4 komentářů:

  1. V zajetí démonů je podle mě nejlepší horor co jsem viděla :) strašně mě bavil :D Mám ráda skládačky a zápletky , všechno co bylo ve filmu :) Také se mi moc líbil horor Insidious :) A na AnnaBell se také moc těším :O http://adele-seven.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je to jeden z nejlepších! Insidious jsem ještě bohužel neviděla, ale hned jak si najdu čas, kouknu se. :)

      Vymazat
  2. Riadna pecka! inak pozerávaš aj hororové seriály? :) ak áno , bolo by super si o tom niekedy pokecať :)

    www.veronikanemethova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle toho, jaké seriály řadíš mezi hororové.Sleduji American Horror Story a takový 'strašidelnější' zombie seriál The Walking dead a spousty dalších! :)) :3

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři