Palác prokletých [RC]





Kniha: Palác prokletých
Spisovatel: Darren Shna
Série: Sága Lartena Hroozleyho
Díl: 3
Počet stran: 185
Typ: Paperback


Ještě než do jeho života vstoupila Madame Okta,
Circo Mostruoso a Darren Shan,
Larten Hroozley byl mladý muž.
Toto je jeho příběh.

Poté, co opustil svého mistra a pobil téměř celou posádku na lodi, Lartena sužuje pocit viny. Život v upířím klanu už ho neláká, proto se rozhodne usadit v Paříži, kde se vydává za člověka. Ve francouzském velkoměstě konečně najde trochu štěstí, a dokonce se tu i zamiluje do lidské ženy. Ale jeho temné tajemství je lidskou rasou vnímáno jako hrozba, a tak je postaven před těžké rozhodnutí: Bude se i nadále skrývat a žít někde na okraji lidské společnosti, nebo zaujme svoje místo v upířím klanu a bude chránit tvory, kteří jsou slabší než on?






Larten uvízl v nehostinné krajině a je na vrcholu hladu a vyčerpání. Po tom co pobil celou posádku ho kouše svědomí. Jenže najde něco po čem touží spousty upírů. Palác posledního odpočinku jednoho ze slavných upírů .Jenže on už nemá co dělat a tak se chce svého života vzdát a skočit do ledové propasti smrti. Jenže jeho osud zasáhne a zachytí ho. Larten se dozvídá, že má jiný osud než zemřít tu. O několik let později se zamiluje do ženy, která o něm neví že je upír a jelikož se tam potkává se svým starým známým. Mezitím malý Gavner vyrůstal a Larten musel kvůli davu odejít, protože ho obvinili z upírství. Opět se vydává domů.. do upíří hory. Jenže co se stane, když se knížata dozví, co udělal na lodi?


Larten Hroozley - Cosplay
Když jsem knihu uviděla v knihkupectví, nikdy by mě nedokázal zastavit. Já jsem šla prostě na jistotu, i když se často stávalo, že ty knihy tam ani neměli. V téhle jsem si byla jistá. Larten už má za sebou celkem velký kus cesty, ale stále tam chybí ta čtvrtina jeho duše, která brzy příjde i s posledním dílem. On je dokonale promyšlená postava, která má všechno, co mu autor mohl dát. Odvahu, sílu, rozum, ale taky mu dal ty horší věci jako je nerozhodnost. Kromě Lartena, jako hlavní postavy, se v díle objevují i nám známé postavy. Navíc nám dospívá Gavner takže už jde vidět, že další z jeho ságy bude brzy vrcholit. Ke Gavnerovi bych ani neměla, co říct, přestože si začíná brát svůj podíl na příběhu, který mu patří. 
Hned na začátku budeme muset mít srdce v krku, protože Larten zabloudil do velkých polárních oblastí a chystá se umřít za to, co udělal posádce lodi. Ale je tu menší problém - to dítě.  Už by se zdálo, že z dítěte nakonec nic nebude, ale z nějakého důvodu Lartena "zachrání" nám již známý Osmond Sudd, který dítě pojmenuje jako Gavner.  
Tak právě zde se setkáváme s Gavnerem
Už je docela blbý, když se vám naježí chlupy z knihy. Tohle se mi děje vždy, když se někde na scéně objeví O.Sudd. Asi jsem na něj chytila alergii a nebo je to zkrátka, proto že vím, že jakmile se někde objeví on, musíte si dávat pozor


Autor opět použil rychlé rozepisování děje a ušetřil nás nějakých nudných scén, kterých je v knize minimálně. Palác prokletých se nenechal ponížit jeho předchůdci a ukázal, že děj v něm je natolik tajemný a napínavý, že Darrena Shana můžete nazývat Pánem hororů. Všechny jeho knihy se čtou v naprosté rychlosti a když už si myslíte, že znáte pravdu, obvykle se všechno přetočí v úplně jinou stranu. Jsou lehké na čtení a kapitolky běží stále rychleji, jak příběh graduje. A konec se opět zakončil v tom "nejlepším", co nám mohl spisovatel udělat. Naštěstí už jsem to od něj trochu čekala a nebyl to pro mě takový šok. 

Závěr: Napínavý a krvavý příběh, jehož konec vám doslova nedá spát.  Teď už vám zbývá jen čekat, až se na pultech objeví poslední část této ságy, kde se prý už má setkat se Stevem Leonardem - budoucím Pánem Vampýrů.  Řekla jsem to o prvním dílu, říkám to i teď - Darren Shan je pro mě nejgeniálnější spisovatel fantasy hororů o upírech! Není kniha, kterou bych od něj nepřečetla.

-10/10-
[ po vydání posledního dílu této ságy se prý začne pracovat na dalším díle Darrena Shana - Zom-B]
Facebook: Anika Rodriguez
Ask: www.ask.fm/ajikaaja

Email: AnikaRodriguez@seznam.cz


2 komentářů:

  1. Pěkné, já četla Darren Shan a madame Okta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně ta kniha mě uchvátila a kvůli ní jsem se přestala bát pavouků :D Děkuji

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři