Hvězdy nám nepřály [RC]

Originální verze
Kniha: Hvězdy nám nepřály | The fault in our stars
Spisovatel: John Green 
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba: Hardback
Počet stran: 240

Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, který trpěl stejnou chorobou a jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na těžkou chorobu, která je postihla. "Nejvtipnější smutný příběh" je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vypravěčskému talentu vyznívá velmi působivě




Já většinou romantické knihy nečtu, protože ve všech vidím hrozné kliše, ale po tom, co jsem téměř na všech knižních webech viděla tento titul, neodolala jsem a dala šanci romantické knize se smutkem na listech. A jak to nakonec dopadlo?


"Jak se cítíš?" zeptal se Patrik
"Skvěle" usmál se koutkem úst August "Jsem na horský dráze, která jede jenom nahoru, kamaráde."

Na těchto 240 stránkách nenajdete dystopický román, ale najdete příběh plný romantiky, smutku, ale i radosti z maličkostí. Celý ten příběh vás seznámí s city vážně nemocných lidí s rakovinou. Hazel i Gas jsou postavy, které jakoby byly napsány z vlastních zkušeností a autor jim vdechl život.
 Hned na začátku vás překvapí vyspělost obou dvou a to je důkaz jejich smyslu pro přežití. I přes to, že John Green je muž, má velice procítěné myšlení a jeho myšlenky jsou důkazem zdravého rozumu.
Kniha vás uvede do světa injekčních stříkaček, kapaček a jiných lékařských pomůcek. I když je Hazel smrtelně nemocná dokáže cítit lásku, což je asi to nejkouzelnější na celé knize. Není kapitola, kdy by jste se na chvíli nepozastavili a nazamysleli by jste se nad průtokem informací a emocí.
Untitled | via Tumblr
Okay? Okay.
V ději je náznak převeliké lásky Gase k Hazel, kdy jí i s její matkou dopraví do Amsterdamu k jejímu oblíbeněmu spisovateli. Hned co se děj přehoupl, zapřemýšlela jsem se nad vztahem matky s Hazel. V každé jiné knize jsou rodiče přehlíženi, ale "Hvězdy nám nepřály" se tím od ostatních liší. Hazeliny rodiče se skoro stávají jednou z hlavních postav!
No a nakonec je tu jedna část, kterou má každý kniha a tou částí je konec. Poslední pár stránek knihy můžete doslova probrečet, protože ty řádky a ten text je napsán realisticky. Když dočtete celou knihu nechce se vám věřit, že autorem celého tohodle strhujícího a smutného příběhu je muž.Není to o šestnáctileté partě kamarádů, co musí zachránit sami sebe jinak zemřou, není to o hrdiné dívce, která je mnohdy silnější než samotný muž. Je to o pravdě, která je někdy krutá, ale víte co? Je to realita!
V jeden okamžik se snažíte, aby se všechno změnilo a celý příběh byl jinak, ale na druhou stranu jste rádi, že to takhle skončilo, protože to mohlo dopadnout hůře...
Nemohu jinak než tuto knihu nezařadit mezi mé nejoblíbenější. S porovnáním filmu je kniha to nejsmutnější, co jsem kdy četla. Doporučuji ji všem, co mají rádí životní příběhy, romantiku, ale i smutné story...

Závěr: Pro knižní blogery by tohle měla být jasná volba, protože po přečtení knihy nebudete spát. Jediná romantická kniha, kterou jsem četla a nezklamala mě!
-10/10-


1 komentářů:

  1. Nejužasnější knížka co jsem kdy četla ale i film .. Musíme zajít na něj kina ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři