AHS & TWD NEW SEASONS

Listopad byl pro seriálové nadšence snad nejzajímavější měsíc, na který se po dlouhých prázdninách mohli těšit! A důvod? Nové série dvou z nejoblíbenějších seriálů světa! Nejdříve se nám představila nová série amerického hororového seriálu American Horror story s názvem HOTEL a o pár dní později i šestá série zombie seriálu The Walking dead. Jelikož jsem velký fanoušek obou z těchto jmenovaných seriálů nedovedu si nenapsat menší článek o tom, jaké byly mé očekávání a zda mě nová série potěší či zklame....


AMERICAN HORROR STORY

Začněme tedy popořadě - American Horor Story oslavil po ukončení čtvrté série s názvem Freak Show, která si mě naprosto získala a mohu o ní prohlásit, že to byla zatím ta nejlepší, co jsem viděla, veliké prvenství mezi hororovými seriály. Bylo jen otázkou času, kdy se štáb dá dokupy a začne se točit nová série, která získala definitivní název HOTEL. 
Z prvního dílu hotelu mám poněkud smíšené pocity. Už předem jsem věděla, že to bude hodně násilné, krvavé a taky dost ..řekněme sprosté, ale teda ...TOHLE jsem nečekala. Hlavní změna, o které jsem už věděla déle, ale nějak se mi nelíbila, bylo přeobsazení a hlavně odchod Jessicy, která ve všech dosavadních sériích ztvárnila hlavní roli. A co bylo horší - nahradit jí měla Lady Gaga. 
Zpěvačku nijak neposlouchám, ale to neznamená, že by se mi její tvorba nelíbila, ba naopak, ale přiznejme si to, že zpěváci jsou ve filmech či seriálech většinou trnem v patě. S napětím jsem tedy vyčkávala její epický příchod do seriálu, ale o tom až později. 

                

Ze začátku jsem v tom měla trochu chaos, jak se změnilo obsazení, najednou mi Jessica hrozně chyběla, i když většinou hrála tu mrchu (A že v tom byla úžasná!). Opět se linka dělí na dva takové jakoby děje, což není žádná změna, takhle to bylo pořád. Co mě však dostalo a v tu chvíli jsem nevěděla, zda bych se neměla smát, bylo, když se do hotelového pokoje dostal dealer. O to ani tak nejde, spíše jde o to, jakým způsobem bude "vrah" /"zrůda" (či jak to nazvat..) zabíjet své nájemníky. Nechci úplně říkat, jak, protože ..na to nemám slova, ale rozhodně mě to vyděsilo a znechutilo. 
Velikým překvápkem pro mě byla Lady Gaga - upírka. Ona má hodně specifický styl a teda...v AHS jí to hrálo do karet! Coby upírka v hotelu hrůzy, mě ohromila a mrzelo mě, že ta scéna s ní je tak krátká( A ti co to vidělo: Fakt, ve které scéně hrála, nehraje roli, ok?.. :D). 
Bála jsem se zbytečně, všechny mé obavy byly zbytečné! Neskutečně jsem se bavila a ..trochu i zasmála nad prapodivný humorem producentů a réžie. Co si budeme povídat, horor to je, není nějak  velký, ale jelikož mám z krváků hrůzu, koukat večer jsem nechtěla. I když třeba nejste fanoušci seriálu, ale nudíte se, koukněte. Když s  na to budete dívat jiným pohledem, možná se i zasmějete... 



THE WALKING DEAD


Dobře a teď k seriálu, na který jsem se těšila mnohem více a je skoro nemožné, že je to rok od mého prvního dílu, který jsem viděla. Za tu dobu jsem svou posedlostí v TWD stihla nakazit oba mé rodiče, takže  jenom stahuji, abychom se na šestou sérii mohli dívat spolu. Co si budeme povídat, Daryl Dixon je fešák a chyběl mi! Tady to bude na krátko, protože jsem právě dokoukala a myšlenky se mi v hlavě honí jako ryby. 

         

Hrozně jsem se lekla, když jsem viděla prvních pár minut, vůbec jsem si nemohla vzpomenou, jak se dostali tam, kde jsou a skoro jakoby mi všechno vypadlo z hlavy. Naštěstí jsme časem zjistila, že štáb první díl chtěl udělat co nejvíce akční, a tak jej rozdělil opět do dvou linek, které na sebe ke konci budou navazovat. Zajímavé, nejsem na to zvyklá u TWD, ale(!) trochu bych řekla, že kdyby byl díl plynulý, tak bych si ho možná užila více. V ději se totiž docela skákalo, ale nějak to neubralo mé hodnocení. Skoro jakoby to bylo včera, co jsem Morgana viděla v prvních dílech, ten rok fakt utekl a i když se mu stalo spousty věcí, mám ho ráda pořád stejně. Jo, s ostatními členy to už je těžké, podle mě už jich tam je moc. Milovala jsem skupinu Ricka, Daryla, Carol a prostě těch fakt skoro "věčných" postav a teď tam je postav jak máku a já nevím, komu mám věřit. Což je dobře z filmového hlediska, protože jsem více napnutá na další díly, ale pravdou je, že mě to docela štve..
Po zhlédnutí mám  pocity na nudličky, těším se na tuto sérii, to rozhodně, ale zároveň si uvědomuji, že to brzy skončí, spousty vztahů je rozvrácených, lidé se lidmi jenom tváří. Konec konců to vypadá, že lidé už nejsou největšími protivníky Rickovy skupiny, teď je tu něco většího a napínavějšího!
Já už jsem s tím asi otravná, ale já si nemohu pomoc a musím vám TWD jenom doporučit. Od prvního dílu není chvilka, kdy byste se nudili! Po zhlédnutí prvního dílu nové série s jistotou říkám, že The Walking dead se na vedoucí příčce ještě udrží... 




Sledujete jeden ze zmíněných seriálů? Jak se vám nové díly líbily? :) 
Spoilery jsou povolené, ale poprosila bych je označit...
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

10 komentářů:

  1. Na horory a jim podobné filmy se nesmím dívat. Dost často chodím venku po tmě.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Není vůbec zač, jsem zvědavá, jak se bude líbit. :)

      Vymazat
  3. Na horory se rači nedívám, měla jsem obodbí, kdy jsem viděla i dva denně a od té doby se všeho bojím, takže na hororech nevidím nic dobrého :-D
    Zvu tě na můj blog, kde právě probíhá soutěž!
    Beauty by K. - GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně takové období jsem měla někdy n začátku léta a od té doby jsem neviděla žádný film...seriály? TO ANO! :D :)

      Vymazat
  4. Proboha, ona už ta TWD série začala? To se musím jít koukat! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díkybohu za upozornění na mobilu, jinak bych si taky nevzpomněla, až ych vlezla na FB. :D

      Vymazat
  5. uf, na walking dead sa s frajerom chystáme, len vždy zabudneme na to akosi, :D začali sa aj the originals aj vampire diaries a už to neni ono,, :/ ahs som ani nevidela ale moji spolužiaci si na tom dosť fičia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na The Originals jsem koukala dříve, ale co si budeme povídat, přestalo mě to bavit. Klaus už není Klaus a bez celé Mikaelsonovic rodiny už to taky není ono. :D :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři