I don't go back to school! Ou...late | Anika Rodriguez

I já do té školy jednou musela, ten týden navíc utekl jako voda a zatímco jsem se v pohodlí domova dívala na televizi, ostatní už se učili. No, nyní je řada i na mě. Přiznám se, že před pár lety jsem se na první den těšila už koncem července, ale tento rok mě děsil fakt, že se ty prázdniny blíží ke konci. Vůbec, ale vůbec se mi do školy nechtělo a důvod? Učení? Učitelé? ....spolužáci? 
________________________________________________________________
Tak první den školy mám úspěšně za sebou a musím se přiznat, nebylo to tak hrozné, jak jsem si den před tím říkala. Na místo, kde budu sedět, jsem byla už předem domluvená s kamarádem, povedlo se nám obsadit jedny z nejlepších míst. Tý jo, nemohla jsem uvěřit, že před devíti lety jsme to byli my, kdo seděl na těch malých židličkách tam ve předu v jídelně a nervozně se díval, jak ty mazáci z devítky sedají hlasitě na stoly na úplném konci. Ted jsem tam seděla já a za námi už nikdo! Do školy se u nás chodí na 7:30, ale přiznejme si, že polovina z nás už tam v 7:00 stojí před školou. Letos ne, letos jsem to já nebyla (:D), důvod? Nestíhala jsem a to jsem vstávala v 5:45! 


V 7:30 byla taková ta oficiální jednání v jídelně, kde se prostě vítal ten školní rok a myslím si, že všichni to známe. Když jsme se rozešli do tříd, byla jsem hodně ráda, že je to lepší, než jsem čekala. Asi už dospívám, neměla jsem vůbec myšlenky na lidi, kteří mě tam vadí a zajímala se jen o ty, které mám ráda. Za to jsem na sebe pyšná, protože bez toho bych asi tento poslední rok s některými nepřežila. 
Letos to prý bude takový chaotický začátek, nemáme ještě ani učebnice a ani sešity, všechno jsou zamknuté ve sklepě, kam jsme to poctivě ukládali na konci minulého roku, protože nám zateplovali školu...a stále zateplují! Zkrátka nás čeká ještě tak měsíc vrtání a škrábání než bude ve třídách klid v jiném slova smyslu. A víte, že mě to ani nevadí, zvykla jsem si na to, opravují totiž byty i nám, takže už na začátku srpna jsem pořád viděla chlapi, jak si chodí po lešením v prvním patře. Docela nezvyk, vidět najednou někoho v okně...


 Učitelé se nám též nezměnili, ono by to bylo docela těžké, protože jsme malá škola a se stem žáků a několika učitelů je to zkrátka problém. Možná mě trochu potěšilo, že budeme mít místo přírodopisu jinou učitelku, kterou mám raději, i přestože je docela přísná. Matikářka je skvělá, češtinářka..no, taky, angličtina někdy trochu dře, ale dá se to, a němčina taky, pak je tu náš jediný učitel, ale ...s ním nemám problém, i když občas trochu perlí. 


Co se týče rozvrhu, už spokojená nejsem. Máme dva dny, kdy budeme mít tři hodiny odpoledního vyučování, takže nás chtějí asi navyknout na ten středoškolský systém. Pondělí a úterý, z toho úterý je pro mě peklo, protože máme dvě hodiny tělocviku. Nesnáším tělocvik - a to pravidelně a ráda cvičím a sportuji! Jde o to, že nemám ráda, když mi někdo říká, co a kdy mám udělat, kdy mám běžet, co mám skákat, jak musím lézt, jak se přetočit...



No, já nevím, já si myslím, že jsem odstartovala docela fajn. Žádný stres, i když ráno jsme skoro nestíhala, což bude i zítra problém, Učitelé pořád stejní, takže se stačí zajít do starých kolejí. A rozvrh..nějak překousnu, je to lepší než minulý rok, kdy jsme měli v jeden den snad všechny jazyka a náročné hodiny. Co se dá dělat, všichni si tím projít musí a ted je na mě, jak se s tím poperu. Hlavní je si uvědomit, že v téhle době jsi bez vzdělání nic a vzdělání je základ stabilní budoucnosti... :


Sice trochu opožděně, ale jak jste se cítili vy první den ve škole? Co říkáte na rozvrhy? 


Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

2 komentářů:

  1. :)
    Já jsem letos s rozvrhem OK, obzvlášť potom, co jsme loni měli v pondělí 8 hodin (ještě k tomu povinnost půlhodinové pauzy obešli tím, že nám během dvouhodinovky zrušili přestávku a přesunuli ji za ní, takže nám spojili 2 přestávky do sebe), v úterý a středy na sedm a potom od týden sedm hodin. U.U Letos máme jen 2x 8 hodin a žádné na sedm, což považuju v kvartě pomalu za zázrak.
    Učitelé se nám trochu pozměnili, ale zatím to nevypadá tak špatně :)
    Já jsem se první den ve škole cítila... no, asi moc dobře ne. Vzhledem k tomu, že už máme s kamarádkou brýle obě, jsme se vydaly do školy tak, že jsme tam byly 7.15 (a to začínáme v 8!), abychom chytily slušná místa. Přišly sme a.... celá třída plná, takže jsme skončily jen o lavici dál než loni. -.-
    Do našeho kolektivu moc nepasuju, ale nějak mi to nevadí, mám tam jednu kamarádku, pár lidí, s kterými se vyjít dá a potom svou knížku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tento rok máme dvakrát do 15:10, což je hrozné, když příjdu domů, nic nestíhám :D, škola nám začíná už 7:30 každý den, takže prostě nevýhoda, no, ale zase když není odpolko, tak končíme už přesně ve 12:00... :)

    Bohužel ted momentálně mám všechnu svou četbu, kterou jsme tu měla, přečtenou, takže nezbývá nic jiného, než počkat na svůj svátek, až mi zase těch knih pár přibude. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři