Rovnátka a na mě?! | Absolutní random článek

pIocD.jpg
Dnešní článek bude trochu egoisticky o mě, ale mám na srdci teď jednu velkou otázku a ráda bych věděla, jak by se k mé situaci, která není nejhorší, ale pro mě dosti nepříjemná, stavili ostatní. Proto budu ráda za jakékoliv komentáře, které mi pomůžou rozhodnout se... :)

DISCOVER DENTISTS® Toothpaste http://DiscoverDentists.com
Weheartit
Víte, mám docela velký problémy se zuby. Můžu si je čistit klidně před i po jídle každý den, ale pořád s tím něco bude. Už od mala mě bohužel pronásleduje moje neskutečná fóbie ze zubařů. Vůbec nevím proč, ale bohužel je to tak. Poslední rok je to však ještě horší než kdysi. Všechno je okey, ale jakmile příjdu do ordinace, všechno to začíná. Dostanu neskutečnou paranoiu, chce se mi utéct, těžko se mi zadržují slzy, často prý hovořím úplný hovadiny a vidím svět v ten okamžik strašně negativně. Hledám jakýkoliv způsob, jak se rychle dostat pryč, ale jelikož jsme člověk s docela silnou trpělivostí a vůlí, tak se to snažím na sobě nenechat zdát(ale když v ordinaci jsme sami, většinou pár slz proteče.)
Asi si tedy dokážete představit, jak jsem se třásla v nemocnici, ve velké, škaredé nemocnici s stěnami jako z hororu. Seděla jsem tam, hleděla do země a čekala neskutečný čtyry hodiny než mě v pátek o prázdninách vůbec vezmou a věřte mi, že v tu chvíli jsem si přála, aby mi místo toho čekaní klidně trhali zuby! Hrozný pocit sedět na zadku čtyři hodiny, bez jídla, bez pití, bez netu...Opravdu! Čtyry hodiny jsme čekali než nás banda sestřiček, co se tam podle mě stejně jenom řehtali, pozvali dál.  Nakonec tedy to dopadlo takto:
ahaha
Weheartit
Vešla jsem do ordinace, kde pobíhalo několik nepříjemných, ale fakt nepříjemných sester a já už si říkala, že to bude hrůza. Klepala jsem se od paty po uši, sestry kolem mě se řehtaly jako, s dovolením, krávy. Čtyři prázdné sedla, na páté jsem šla já, ale že by vzali dalšího člověka, tak to ne, to raději sedí a přitrouble se smějou, a pak to dopadá tak, že tam lidi čekají třeba i pět hodin, než jdou na řadu. Odněkud se vynořil docela i mladý a hlavně mile vypadající zubař, se kterým jsem si docela i rozuměla. Přes moji nulovou spolupráci se se mnou pokoušel navázat kontakt, mluvili jsme o škole, o koníčkách, zjistila jsem, že čte (!), a pak mě poslal na rentgen zubů, prý že potřebuje něco zjistit. A tak jsem čekala další hodinu před rentgenem, nechala se "vyfotit" zevnitř a pak znova k zubařovi. Nevím, jak vy, ale já normálně zubařů bojím jako čert kříže, což už jste asi poznali.  Jakoby to vůbec nebyli lidé, ale s tímhle jsem si jaksi rozuměla, bylo příjemné narazit na někoho takového. Mě by jen zajímalo, kde se ten strach ve mě vzal? Copak to je následek z mého minulého života?

A co že mi zjistili? Nic! Jen to, že mám jeden zub jedničku, ale pod ním už není dvojka a co teď s ním, že?
Jsou tři možnosti:a) Vytrhne se to a nechá se tam díra
Nepřichází v úvahu, už jsem přišla o dva zuby, které nejdou vrátit!
b) dostanu korunku
Nepřichází v úvahu, děsně to bolí a nevypadá to hezky!¨
c) dostanu umělý zub
Jediná pro mě dobrá možnost, ale s tím, že bychom asi měli po dovolené, protože typ, který by mi doporučili, aby vypadal dobře, tak stojí přes 15 000.  
d) dostanu rovnátka za 12 a více tisíc
Druhá pro mě horší zpráva a taky by to nebylo úplně super, co se týče peněz. Rovnátka by mě stála 12 000, takže pak už bychom se jenom modlili, že by po placení nového auta, nového mobilu a rovnátek zbylo na dovolenou.  Kromě toho mi rovnátka absolutně nebudou slušet! 
Jak vidíte, moc toho na výběr nemám. Je mi čtrnáct a už mám tak zkažený zuby, že to není normální..bohužel s geny nic neudělám. Mám to po mámě a tetě. Někdy se za své geny opravdu nenávidím. Geneticky velké boky, nic s tím neudělám. Geneticky velký nos, nic s tím neudělám, a teď ještě geneticky dané zuby, nic s tím nejde dělat. 
CROWN
Weheartit
Do svého rozhodnutí mám ještě pár měsíců, ale popravdě už jsme o tom s mamkou mluvili, dokonce jsme u toho brečela. Já mám výjimečně hodné rodiče, kteří by mi dovolili klidně i ten umělý zub za 15 000 korun, ale chápejte...cítím se jako bych je stále jenom vysávala. Nejdříve drahý tablet, pak drahý mobil, notebook, nové auto podle mých představ a teď umělý zub za tolik tisíc...je mi hrozně při tom pomyšlení, a tak už zbývá jediná možnost - rovnátka.
Já vím, že teď někomu vyzním jako 'kráva', ale já nemám ráda rovnátka, nelíbí se mi to a málokomu to sluší. Já konkrétně jsem ten typ, kterému vůbec nebudou slušet, ale je to jediný rozumný východisko. I když máma řekla, že je to na mě, že jsou to moje zuby a že se musím rozhodnou sama. Umělý zub za 15000 na celý život nebo rovnátka za 12 000 na tři měsíce nebo dokud se mi ta díra nezminimalizuje.... je to jako 'být, či nebýt?'. 


Co byste volili v mém případě vy?
Máte taky takový strach ze zubařů nebo je berete jenom jako obyčejné lidi?
____________________________________
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

4 komentářů:

  1. Aniko, naprosto tvůj strach ze zubařů chápu! Každý máme ty svý strachy a nemusíme se za to stydět ale k tvému problému - já si být tebou nechám ten umělý zub, je to v podstatě stejná varianta jako rovnátka - ono u těch rovnátek se začíná na 12 000Kč ale končí to třeba až na 20 000Kč (zkušenosti s bráchou) Navíc je to prakticky bez bolesti, je to hned, nebudeš se dva roky trápit s železem v puse a pořád budeš krásná! Vím, že je to umělý zásah do těla ale co už, je o jen malý kousek!:)) Penězi se netrap, až budeš mít jednou ty děti, taky se pro ně rozdáš, nebo až budou rodiče staří - postaráš se o ně:)) a tím si tuhle "finanční jámu" vyžehlíš :) měj se krásně a hlavu vzhůru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jsem se s tím strachem o peníze svěřila i mámě a něco podobného mi též řekla... Když se zapřemýšlím, máš pravdu... rovnátka budu mít na pár let za stejnou cenu jako umělý zub na celý život.
      Moc děkuji, takhle po ránu mi tvůj komentář a názor celkově zvedl náladu! :))

      Vymazat
  2. Ahoj:) Musím ti říct, že tě naprosto chápu. To s těma genama je naprosto výstižně mám uplně stejné problémy jako ty, mám silnější postavu a větší boky po mámě a ty zuby po tátovy. Ty zuby jsou něco hrozného ale zase musím říct že si za to můžu i docela sama protože když jsem byla menší tak mě k zubařovi prostě nedostali já jsem dělala různý scény a řvala a ještě do teď mám takový strach ale už se to obejde bez těch scén:D. Jinak být tebou tak volím ten zub. Co se týče peněz rodiče tě určitě pochopí a vůbec neměj pocit že je "vysáváš" protože myslím že kdyby si taky měla děti tak pro ni/ho bys určitě taky zaplatila takovou částku.:) Rovnátka si neber já je mám teď v pondělí dostat ale jak jsem tak viděla známé s rovnátkama, radši si nech udělat ten zub. Ta bolest za to nestojí:)
    Přeji ti hodně štěstí:)

    OdpovědětVymazat
  3. Rovnátka jsou sexy! ;) A líbí se mi, když je někdo nosí přiznaně, usmívá se na všechny strany. Můj přítel byl v pubertě zásadně proti a co by teď dal za to, kdyby si je tenkrát nechat nasadit...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři