Proč nemám ráda český Halloween | RANDOM POST


 

Buenos dias, 
Já vím, já vím... další vykecávací článek, ale když mě je tak baví psát! Hlavně teď, když jsem polonemocná a nemám nic na práci. Na veškerých kosmetických blogách se začali objevovat takzvané DIY na Halloween, ale jelikož mě toto téma dost zajímá, musela jsem  tomu též přispět. Takže dnes si vezmu na mušku důvod, proč nemám ráda český Halloween!
http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png
Halloween tak, jak ho známe z amerických filmů vám asi nemusím dlouze vysvětlovat. Děti převlečené za oblíbené monstrum a kupa sladkostí. Něco na tom svátku budu, stejně tak i na českých Dušičkách, ale proč se v Americe oslavuje tento podobný svátek tak vesele a taky tak smutně? Upřímně vůbec nechápu k čemu mi takové Dušičky jsou. Ano, bavilo mě vyrábět ty věnce, ale proč si tento svátek mrtvých neužít jako v Americe...


halloween 🙋
"Češi převzali spousty svátků, proč ne tento?"
Jednoduše chci říct, že se mi vůbec nelíbí český Halloween. Češi a ostatní evropské národy převzali od američanů spousty svátků jen tento nějak odolává, i když ho řadím jako ten nejlepší! Víte, vždy se mi líbila ta představa, že v tento den oživají ty zrůdy a monstra dlouho skrytá v podsvětí a totálně jsem se v tom vyžívala někdy kolem jedenácti let[popravdě-ještě teď]. Nejraději bych se převlékla do kostýmu a dělala to, co se dělá v americe.  Tušíte, jak kouzelné to musí být? Jdete na ulici a před vámi pobíhá několik dětí oblečené jako princezny, draky nebo upíry, všude slyšíte ten dětský smích a každý dům otevírá dveře s tím, že se velice bojí a přitom jen nabízí sladkosti. Všude po ulicích rozvěšené lampióny a zapálené dýně. Nádherné představa, co? 

* * *

Proč tedy nemám ráda český Halloween?
Ano, je docela hezké rozsvítit na hrobě svého příbuzného svíčku a tím, že na  něj myslíme i po jeho smrti a dát mu tam i věnec z jehličí nebo jinou dekoraci, ale ten pravý Halloween se mi zdá  zábavnější. Celý ten svátek - Dušičky- je strašně smutný a myslím, že to není účel svátku. Lidé vzpomínají na své příbuzné, ale přitom brečí. Proč?


Halloween 👻🍂
Halloween
Halloween je zábavnější a přitom i má jakousi 'úctu' k zemřelým.Je mnohem barevnější, má hezčí minulost a je všeobecně velkým zájmem. Kdo z nás by si někdy nechtěl zkusit jít za něco jen tak do školy. Co se týče mě, já Halloween nijak neslavím, protože ho od nás nikdo neslaví, kdyby slavil, slavila bych i já. Neuvěřitelně se mi líbí ty zvyky, vyřezávání dýně, převlékání do kostýmů a dokonce jsem i já počas psaní tohoto článku zatoužila opět na sobě zahlídnou něco neobvyklého. Sestoupila jsem proto pro nějaké kostýmy a okamžitě si našla jeden, který mi už dlouho 'hnije' v šatníku, protože ho nijak nevyužiju. Ono to spíše ani kostým není, ale hodí se na to.

No- ale zpět k závěru. Český Halloween je zkrátka takový smutný a pochmurný, vůbec z něj nesálá trochu veselí a i když já jsem člověk, co si za Českou Republikou stojí, tak bych nejraději uvítala Halloween v tom americkém slovasmylu...
. Pár faktů, které se někomu mohou zdát směšné, ale pro mě je to takové první poslední..
1. Důvod - Smutek z něčeho, co už se stalo
2. Důvod - Téměř žádný požitek pro děti
3. Důvod - Bezbarevnost
4. Důvod - Žádné sladkosti a smích
5. Důvod - Žádné kostýmy
A co vy? Jste zastánce tradice Dušiček nebo se vám také líbí americký Halloween?



6 komentářů:

  1. Na jednej strane s tebou súhlasím, že Halloween s kostýmami je super a ja chodievam do mesta na Halloweenske párty, aspoň niečo :D Avšak na druhej strane si myslím, že v Amerike, keď sa deti prezliekajú do kostýmov a žobrú sladkosti (je to super :D ), ale s pôvodným sviatkom a spomienkou na mŕtvych to nič nemá :D Ja by som chcela mať oba sviatky a v podstate ich aj mám, Halloween mám dnes a Dušičky zajtra a pozajtra :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, bohužel to tak je, že by Dušičky jsou více, co se týče tradiční minulost. :/ Hej, i já to tak mám, ale na hřbitov nechodím:D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto s tebou souhlasím. Jednou jsem byla se sborem ve Španělsku a zrovna byl halloween. My jsme měli nějaký čas před koncertem, tak jsme šli ven a co nevidím! Celé to malé náměstíčko, co tam bylo, bylo zaplněné dětmi v kostýmech. Byl to krásný pohled!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :O Halloween ve Španělsku?! To muselo být překrásné! :3

      Vymazat
  4. Úplně se vším s tebou souhlasím.Na mém blogu jsem o Halloweenu také psala, bydlela jsem totiž 3 roky v Holandsku a slavili jsme tam ten americký halloween.Tento rok také, zrovna včera jsme byli v Německu (jsme trošku blázni do cestování :D) a byli jsme v ulici kde bydlí jen Američani, to byla taková krása! Nejraději bych přinutila sousedy aby čekaly večer s mísou plnou sladkostma:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Mě strašně láká prožít Halloween v jiných městech. Nejkrásnější jsou prý i v Americkém New Orleans :3
      Já si rozhodně chci jedno též vyzkoušet bydlet někde jinde, ale bohužel tenhle zájem o jiné země moji rodiče trochu nechápou :/ :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři