Knižní abeceda: N-Z

W5hl.png 

Buenos dias, 
tak nakonec jsem si tento posední článek do Knižní abecedy naplánovala na dnešek, i když měl vyjít až začátem školy. Tím lépe, ne?  Na začátku jsem říkala, že projekt bude mít 3 část, ale došlo mi, že jsem to blbě rozpočítala a nakonec jsem vyškrtla pár písmen jako Q a takové ty 'horší'. Třeba příjdete na nového autora či knihu, která se vám zalíbí. A jaké jsem tedy vybrala


http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png




První část
Nocni smena (Stephen King) [CZ] obalDruhá část 
N -  Noční směna
- Tak tohle je jedna ze starších knih od epického Kinga. I dyž jde o starší knihu, recenze na blogu Clary Black mě zaujala opravdu náramně a rozhodně o ní ještě v knihovně budu mít zájem. Prostě horory, jak mají být!



O- Obejmi noc
- Třetí díl od spisovatelky Karen Chance, která opět pokračuje z první knihy Dotkni se temnoty. Dalo by se říct, že spolu s Darrenem Shanem mě tato spisovatelka a tato série udělala knižním maniakem. Opět se setkáme s mladou a mocnou 'čarodějkou', která neví, jak své schopnosti využít aktivovat. Jenže po ní jdou mrtvý i nemrtvý a hlavně upíří boss Tony. Cassandra je přinucena prožívat dobrodružství s jední z upírů, který si na ni ovšem dělá nárok jako na majetek.





P - Percy Jackson
- Kdo by ho neznal? Není sice, tak známý jako jeho 'bratranec' Harry Potter. Přesto ho spousty fanoušků spisovatele Ricka Riordana a Řeckých bohů znají. Jeho knihy byly i zfilmovány  v čele s mladým Loganem Lermanem, ale kam se hrabe film. Čtivé a poučné, ta bych nazvala jeho knihy.  Řecká mytologie mě velice baví a bavila. Příběh o mladém chlapci který se jednou pro vždy stane něčím více - bože, nepřípomíná vám to dvě jiné knihy? Třeba Harryho Pottera a Darrena Shana :D - Percy Jackson, chlapec, polobůh, hrdina!


R - Reset
Daší sci-fi knihy o 'zombie', kteří si říkají Reseti. Umřou, ale o pár minut později vstanou z mrtvých. Jsou rychlejší, ale bez emocí. Poslední dobou, co koukám na The Walking dead, jsem si oblíbila knihy s postapocalyptickým tématem a s hordou Zombie. Před pěti lety byla dvanáctiletá Wren Connollyová třikrát střelena do prsou. Po 178 minutách vstala z mrtvých jako resetka: silnější, rychlejší, odolnější a bez emocí. 



 

S -  Svůdné zlo
Kam vlezu a je recenze na tuto knihu, čtu jenom chválu. Opravdu je ta kniha ta dobrá? No.. to doufám, protože jí dávám veliké naděje na další 'andělskou' knihu. Asi rok dozadu a upíři ztrácejí své místo na žebříčko, protože jim ho přebírají andělé.  Další kubulínská kniha, ve které se děj točí kolem středoškolačky, která se zamiluje do nepravého kluka, který je nefil- potomci padlých andělů.  Bohužel ona sama je jedním z nich. Má sice moc, ale taky je tu druhá strana - musí šířit sedm smrtelných hříchů mezi lidstvo a stát se tak otrokem Zla...




T-Temná akademie
Tak se vracím zpět u upírům a silám temnoty - moc dlouho jsem u těch andělů nevydržela-. Četla jsem několik recenzí, které knihu moc nechválí, ale na druhou stranu i několik, které knihu řadí do průměrných. Já si chci na knihy udělat vlastní názor a proto ji zařadím do této Knižní abecedy. 








U- Upíří deníky
No.. tak o tomhle se snad ani nedá bavit. Jestli si smí vybrat mezi ní a Twilight, ani si vybírat nemusím, protože Stmívání opravdu ráda nemám a Upíří deníky jsou nádherná a čtivá upířina. Ať už je to filmová adaptace, která mě ke knize přivedla, nebo ta knižní- jsou opravdu dobře napsané a udělané. Navíc tu očekávám na každé straně Klause Mikaesona, do kterého jsem se trochu zamilovala... doporučuji!





V - Vampýrská akademie
-Konečně jsem si sehnala e-knihu prvího dílu, který je úspěšně za mnou. A mám na to jen pár vět. Upřímně jsem čekala malinko více, ale je pravda, že jsem dávala až moc velké naděje. Příjemná upířina, na kterou by tu měla být i recenze.








Z - Zrození zabijáka
Zakončuji tento projekt jednou z těch nejlepších knih od Pána Hororů Darrena Shana. ZZ je první díl na novou slíbenou Ságu Lartena Hroozleyho, kterého známe jako toho oranžovlasého upíra, který vlastnil Madame Oktu.. Je to příjemně a tajemně udělaná upířina, která nepopisuje upíry jako ty nesvatější, ale ani jako ty bestie( na to tam jsou Vampýři). Strhující pokračování ještě strhující SÁgy si nenechtě ujít..




Jakou knihu by jste si přečetli? Znáte je?

7 komentářů:

  1. Stephen King je prostě skvělý, Percyho už jsem taky četla a je o dost lepší než filmy, VA přímo zbožňuju, taky se ti to zalíbí, další díly jsou lepší a lepší. :)
    Ostatní typy vypadají moc zajímavě, určitě si je přečtu, děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stephena mám velmi ráda. Pěkný článek :)
    P.S. - nominovala jsem tě na http://music-life-story.blogspot.cz/2014/08/tag-liebster-award.html :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji i za nominaci! Už se na ty TAGy musím pustit, protože už mám dva :D

      Vymazat
  3. Některé knížky vypadají suprově. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Většinu knih znám :)
    Četla jsem jen Reseta & Percy Jacksona, co se Zrození zabijáka týče, mám 2. a 3. díl, ale první není k sehnámí :(
    Většinu těch ostatních knih si chci přečíst :3
    Jenom, co se Reseta týče - nevím jak ty, ale já osobně knihu ani nedočetla, nebavila mě :/ na to, že jsou reseti "bez emocí" a Wren byla reset s dost vysokým číslem na to, aby emoce neměla vůbec, tak s ní skoro celou dobu (a to jsem to vzdala ještě před stou stránkou) zmítaly emoce.. O.o

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři