Následníci | Něco jako "recenze" ?!

Pokud jste fanoušky Disney Channel a nebo prostě jenom máte mladší sourozence, asi už jste o filmu Následníci slyšeli. A pokud ne, tak vám nastíním, o co vlastně jde. Film Následníci pojednává o osudu čtyř potomků největších zápornáků ze světa Disney, kteří se rozhodnou vstoupit do školy, kde se učí například syn Krásky nebo dcera Dobré víly. Ale pouze za jedním účelem - chtějí dokázat svým rodičům, že mohou jednou ovládnou svět. 
 Nedávno jsem i já sedla k televizi a podívala se na tento opěvovaný film a upřímně... nedopadlo to pro film nejlépe. 

________________________________________________________________
Já jakožto  milovník těch pravých a originálních Disney pohádek jako Kráska a Zvíře či Sněhurka a sedm trpaslíků, jsem byla však docela zklamaná.  Podle mě trochu ťápli vedle, když se rozhodli natočit něco takového.... Víte, on ten nápad není nejhorší, je vcelku dobrý, ale styl, kterým to celé natočili se mi tedy moc nelíbil. Hlavním trnem v oku bylo zasazení děje do takové rádoby moderní doby v podobě XBOXů a limuzín. Když jsem to viděla, chtěla jsem brečet. Nepochopím proč to udělali a podle mě se chtěli až moc dostat pod kůži nejen fanouškům starého Disney, ale i nového Disney, což nebyl ideální nápad. 


Dalším ne moc velkým plus, na který však štáb vsázel, je Dove Cameron, které je mi nepříjemná, jen co se na ní dívám. Ve filmu všakbyla ještě více na zežrání, vůbec semi v postavě Mal nelíbila.   Bohužel ani syn Krásky a Zvířete nebyl zrovna ideální sázka. Už s asi stěžuji navšechno, ale byl prostě až moc...sladkej. Zbytek následníků docela ujde, neznám jejich minulé herecké počiny, takže nemohu soudit. Cameron Boyce je však s těmi výrazným vlasy a rebelským stylem opravdu kus!  Abych obsazení jenom nekritizovala, mile mě překvapila Zloba, matka Mal. Opravdu jsem se toho bála snad nejvíce, protože Maleficent mě opravdu strhl a pamatuji si, jak sjem z kina vyšla úplně nadšená z role, kterou Agelina ztvárila dokonale!  Nakonec jsem se však jiné herečky ve stejné roli bát nemusela, nebylo to úplně ono, ale kdo by to po někom chtěl, že ano? Herečka měla vskutku zajímavý hlas, o čem jsem se přisvědčila jedné z těch vtipnějších písniček "Evil like me."  



Dobře, dobře, necháme raději herce na pokoji a vrhneme se na jednu věc, která se mi i líbila. Když už nic, tak scénáře a písničky se jim povedli a český dabing taky není nejhorší. Opravdu jsem se při chvilkách zasmála. Vtipy byly povedené a hlášky byli někdy až vtipně naivní. Musím se  pozastavit nad písničkami po čas celého filmu. 
Začínám mít pocit, že se snaží z každého filmu udělat něco typu Muzikál ze střední, do všeho cpou písničky. V případě Následníků to však alespon zachránilo moje hodnocení. Do ted nemohu vyhnat z hlavy "Rotten to the Core". I přes pištivý hlas Dove se mi písnička opravdu líbí a choreografie na konci vypadá v podání všech fakt dobře. 


Samotný příběh je povedený, docela vtipný - dva lidi, kteří by se měli nesnášet, se najednou snaží získat srdce toho druhého. Víte, ono to nakonec uteče docela rychle, happy ending nezklamal a i když to působí všelijak, nasmála jsem se.

Nevím, no, nějak mě to nenadchlo a nevidím důvod, proč by měl být film tak vyzdvyhová nad ostatní. Jsem mírně zklamaná a to hlavně z výběru herců a z toho, jak do nádherné pohádkové atmosféry zasadili moderní dobu.  Co na to říct, možná jsme prostě moc už staromodní  a žiju ještě v době animované verze Krásky a Zvíře... Film mě nepřesvědčil, na zasmání a oddech možná dobré, ale nic velkého tedy ne. Trošku bych řekla, že nadměrná propagace filmu uškodila, mé očekávání hold byly asi nadprůměrné. Hlavní je, že se na to dá dívat a když zrovna nemáte, co byste dělali, docela vám u toho uteče čas...

Už jste viděli film? Jaký máte na něj názor? 
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

8 komentářů:

  1. O filmu slysim poprve a namet vypada zajimave. Podle me jako oddechovka na jeden lenivy vecer, proc ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po tom, co jsme film viděla, se k tomu musím stavět jedině takto. :) Oddechovka, od které nic nepotřebuji očekávat. :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Samozřejmě..najdou se i velcí obdivovatelé tohoto filmu. :)

      Vymazat
  3. O filmu slyším prvně, ale nevypadá to až tak zle :) Možná se na to někdy podívám ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala, nic za to nedáš, takže až s budeš nudit, řekla bych, že kouknout se není na škodu. Ovšem moc od toho neočekávám. :)

      Vymazat
  4. Film jsem viděla, nepřišel mi špatný. Na druhou stranu jsem odhadla přesně co se stane... http://lovelylady6.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec jsm neříkala, že je špatný, jenom bych čekala něco více. :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři