Some Beautiful places in Europe | Anika Rodriguez

Každý máme svou Zemi či určitou část na světě, kterou bychom chtěli navštívit. Pro někoho to je Německo, pro někoho Thajsko. V minulém článku tohoto typu jsem vám vykládala o místech, které bych chtěla navštívit, tentokrát tu mám města, které chci vidět znovu a nebo poprvé! Zároven bych článek mohla považovat i za jakýsi typy na poslední dny prázdnin, protože jde pouze o Evropu
________________________________________________________________

W I E N 

Řeknu vám na rovinu, že nemám ráda Německo, Němce a němčinu, tudíž byste do mě zrovna Víden asi neřekli, protože tam se mluví německy. Docela mile vás překvapím. Víden jsem navštívila tento rok koncem školního roku a byla jsem opravdu neskutečně ráda, že jsem si to nenechala ujít. Když jsme do Vídně jeli, říkala jsem si, že to bude asi nuda, procházet památky a zajímat se o něco, co už bylo, i přesto že jsem docela velký milovník historie. Ale můj názor se ve Vídni rázem otočil. Tak nádherné město s nádhernými památkami, kde na vás každým krokem dýchá minulost monarchie! 

Travel         Can I GO



M A D R I D 

V Madridě jsem tedy nebyla, ale  jelikož je to hlavní město mé nejoblíbenější země, tak je to určitě město, které chci navštívit. Celkově Španělsko má spousty nádherných měst, ve kterých je plno památek, ale i zábavných akcí. Proč tedy Madrid? Nevím...je to takový ten pocit, že někam fakt musíte a jakoby vás tam hlasy pořád lákali a říkali, že tam na tebe něco čeká. Normálně bych asi bydlet v hlavním městě nechtěla a ani nemohla ( hlavně v Praze ), ale Madrid je...jiný. Všichni chtějí Madrid jenom kvůli footballu, ale já ne, football je to poslední, co v něm vidím! 

Madrid, España.


 R O M E 

Kdo by neznal krásný a antický Řím? Itálie sama o sobě mě moc neláká, ale jenom kvůli tomu Římu bych si ji zamilovala. Je moc velká škoda, že se o něj více nestarají, protože je tam nehorázný bordel a je to jedno z těch špinavějších měst. Ale i přesto mě jeho staré uličky lákají. Kromě toho bych návštěvu Římu spojila s návštěvou Pompejí, které nejsou příliš daleko a mají možná i pro někoho zajímavější minulost. 

Things To Do In Rome 

 Dublin

Jestli jste už četli některý z článků, které jsem psala, tak jste se mnohokrát mohli dočíst, že jednou ze zemí, které obdivuji, je Irsko. Tak tedy ani irské město Dublin nesmí chybět na seznamu měst, kam se chci povídat. Nevím, čím přesně si mě Dublin získal, ale velkou roli v tom hraje fakt, že většina akcí, na kterých se objevuje můj oblíbený autor Darren Shan, je právě v Dublinu a nebo jeho okolí. Obdivuji ty typicky irské domečky a ulice a ráda bych jednou slyšela mluvit Ira. I když je to jejich národní jazyk, tak jím mluví jen menšina všech Irů, což je podle mě hrozná škoda... jazyky by se měli udržovat.  

My Dublin, lovely😻           the view of Dublin on Friday night 🍀🍀

Jaká evropská města chcete navštívit vy? :)
_________________________________
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

14 komentářů:

  1. Z týchto miest som bola len vo Viedni... vlastne, ja toho nemám veľa nacestovaného, ale určite by som chcela vidieť takú klasiku ako Londýn či Paríž a hádam aj ten Dublin, čo spomínaš.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též toho nemám moc nacestováno, ale tak...většina života je přede mnou. Stačí si udělat dobrou školu, najít dobrou práci a teprve pak se otevírají všechny brány světa. :)

      Vymazat
  2. Ve Vídni jsem byla též na konci školního roku v rámci školních výletů. A jsem na tom stejně jako ty - nesnáším němčinu. Mým snem je podívat se do Brightonu, Říma, Edinburghu, a jako cliché - Paříž (což mi vyjde tenhle rok :)). Dál taky Amsterdam a jak už jsi zmínila Dublin :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano..na onu Francii bych zapomněla! :) Na Francii obdivuji jídlo...a somozřejmě památky, ale přiznejme, že jejich jídlo je brilantní! :)

      Vymazat
  3. Úžasný článek! Co se mě týče, strašně ráda si vždycky přečtu články spojené s cestováním, takže paráda! Jinak mě lákají všechna místa v Evropě a ve světě vůbec :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkuji! Souhlasím, také ráda čtu cestovatelské články a zajímám se o svět.. :)
      Těch míst je zkrátka hrozně moc, že se snad ani za život stihnout nedají. :)

      Vymazat
  4. Moc hezký blog, desing :) Jen tak dál! http://blogbyp.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti, budu se snažit se jen a jen zlepšovat! :)

      Vymazat
  5. Do Londýna bych se někdy chtěla podívat :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak..jakože já taky, ale zkrátka jsou i města, která mě lákají daleko více. :)

      Vymazat
  6. Ve Vídni jsem byla kdysi a taky jsem si ji zamilovala :) A co se týče Itálie, ani nemluvím :)

    Ráda bych tě pozvala na svou giveaway :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zatim jsem byla jen ve Vidni, ale vsechna tahle mesta bych chtela navstivit. Jinak ten pocit tahani za vlasy znam, ja to mam takhle u Norska :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Norsko vůbec není špatné! Má překrásnou přírodu a nádherná města! :) Tak doufám, že ten pocit vydrží, abych se tam v dospělosti mohla podívat na...trochu déle než jenom pár dní. :)

      Vymazat
  8. akurát tak na vrchnom obrázku som bola v Londýne inak nie, tie mestá ma tak ani veľmi nalákajú tak to asi preto :) , skôr tá škandinávia, Holandsko alebo potom Ázia, :)
    ale držím palce nech sa ti to splní
    https://clodyteenmummy.wordpress.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři