Jaká frakce ve mně spí? | Anika Rodriguez

 Už jste někdy přemýšleli, do jaké frakce byste patřili? No, já už kolikrát, ale většinou jsem si podvědomě říkala "Neohroženost, neohroženost", ale bylo spíše díky tomu, že hlavní linka celé Divergence se odehrává právě tam. Jaká je však pravda, kam by mě moje nynější povaha dovedla?
Vezmeme to popořadě, začneme tedy onou zmíněnou neohrožeností...


 ________________________________________________________________

Neohroženost

Hmm.. víte po dlouhém přemýšlení jsem usoudila, že já bych do Neohroženosti nemohla ani omylem. Ty lidi skáčou z vlaků a do vlaků, lezou po horách, nebojí se prolétnout městem jenom na lanech, kdežto já? Já bych byla doslova roztřepaná jako ratlík jenom, co bych přišla k noži a měla se říznout do zápěstí. Což je docela blbý, protože pak bych se zřejmě nedostala do žádné frakce. Až takový jsem srab, ani to zápěstí bych si nenařízla, protože bych čekala bolest a když bolest čekám, většinou to bolí podvědomě mnohem více. Dejme tomu, že bych se dostala až na vlak. Skočila bych? No, asi jo, nechtěla bych být odpadlíkem, ale už v tu chvilku bych věděla, že to pro mě bude peklo. Mám nehorázný respekt z rychlých věci. Od obyčejných motorek, přes auta, až po letadla. Všude vidím nebezpečí. Rychlá motorka mě srazí, auto si mě nevšimne a s letadlem se zřítíme naprostou rychlostí.  A ted ještě vlak! Neohroženost škrtám..


Mírumilovnosti

Popravdě, do této frakce se mi moc nechce a komu by chtělo? I když nejsem vyloženě Eric nebo kdokoliv z Neohroženosti, neřekla bych, že bych měla patřit do mírumilovnosti. Jednak se mi nelíbí život v té frakci, ale taky moc nejsem kamarád s přírodou. A nebo jsem, ale jenom s několika mála věcmi. Ne že bych byla vyloženě: Pojdme do války a vyhrajme, ale taky nejsem zrovna: Ne, vemte si kytičku, dejte si ji za klobouček a relaxujte. Držím se toho, že někdy věci nejsou řešit po dobrém. Taky se mi příčí jejich heslo, že lhát je akceptováno, když jde o zachování míru. Ne, mírumilovnost taky ne.



Odevzdanost

Taky ne, to říkám hned na začátku. Doufám, že si nemyslíte, že jsme sobecká a nekamarádská, to ne, ale myslím si, že odevzdanost ve mě opravdu nepřevládá. Těžko říct, co bych byla schopná udělat a cílem zachovat si život. Zní to špatně a k politování, ale kdo z náš tu schopnost; zachovat si chladnou hlavu má? Nedívat se do zrcadla? Tak to tedy pěkně děkuji, ale ne. Nejsem sobecká, ale člověku je normální myslet hlavně na sebe.





Sečtilost

Tak to už je lepší. U sečtilosti hodně váhám, zda bych nepatřila právě tam, ale myslím si, že jednou částí tam patřím. Líbí se mi, že považují znalosti za důležité, učí se pečlivě a celkově stojí za vynálezy a novými objevy. Modrá barva koneckonců není špatná a jejich domněnka, že neznalost plodí jenom válku, je podle mě taky docela na místě. V dnešním životě je inteligence považována za ctnost.(Sakra, to je z nějakého filmu, ne? ) Ano, do sečtilosti bych patřit mohla! 







Upřímnost

Ano, ano, ano. Tato frakce je mi podle mě nejbližší. Nesnáším falešnost a lhaní a nejraději bych za to trhala hlavy. Ovšem zase na druhou stranu - ve frakci je důležitá upřímnost. Já jsem upřímná a někdy až moc, ale i přesto, že je to nejlepší řešení, snažím se je najít i méně bolestivá, takže někdy maličko,maličko  zabarvuji pravdu. Předsudky se neřídím a když je ke mě člověk upřímný, jsem jenom a jenom ráda. Jenom tak se dokážu zlepšit. Každopádně bych do Upřímosti šla!


Jaká frakce je nejblíže vám?
 
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

13 komentářů:

  1. Já jsem hodně ovlivněná filmem a knihami, takže na první myšlenku mi hned padne neohroženost. Když to tak rozebírám, možná, že by to ke mně i šlo. Nějak extra se nebojím, ráda zkouším extrémy a tak. Zato ale vím, že se ke mně nehodí mirumilovnost ani odevzdanost. O upřímnosti by se už dalo uvažovat... a o sečtělosti asi nejspíš ne, sice se snažím vzdělávat, ale nejspíš bych do této frakce ani jít nechtěla :D Takže za mně neohroženost a upřímnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebo Divegent? :D Jené vysvětlení to asi nemá.. :D

      Vymazat
  2. Tak já jsem rozhodně za mírumilovnost a za sečtilost. Možná bych uvažovala i o upřímnosti, ale upřímná jsem jen podle nálady, podle situace apod. Rozhodně bych nešla do neohroženosti, jsem srab, tak jako ty. :D
    Moc hezký článek! :)
    http://catherineschon.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Míromilovnosti bych asi jen tak opravdu nešla, vůbec mi nesedí moje chování k této frakci, a tak bych se nejspíše musela nějak prokousat k sečtilým, i když moje znalosti...no, no.. :D :)

      Vymazat
  3. I kdyz bych moc chtela byt Neohrozena, asi bych skoncila u uprimnych :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý článek :-) Donutil mě, znovu přemýšlet nad frakcemi, i když doba, kdy jsem ujížděla na Divergenci už docela pominula :D
    Mírumilovnost je asi jedniná frakce, která mě vůbec neláká. Sporné je to i s Odevzdaností - ta myšlenka nesobeckosti se mi zamlouvá, ale bohužel, jsem hrozně sobecký člověk u.u A navíc - v některých věcech to fakt přehánějí.
    Pak tu zůstává Sečtělost, Neohroženost a Upřímnost. Musím říct, že se mi Upřímnost hodně zamlouvá, ale ačkoliv se snažím být upřímná, ne vždycky mi to úplně jde, takže to by asi nešlo. S Neohrožeností je to docela podobné. Takže bych asi nakonec skončila u Sečtělých ^^

    P.S. Je to Sečtělost, ne Sečtilost, nebo se pletu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se nepleteš, jenom já jsme si do převedla asi do nějakého typu slangu nebo nevím co jsem vymýšlela. :D
      U mě nadšenost z této trilogie stále nepominula a nechci říkat něco předčasně, ale myslím, že nad Divergencí budu přemýšlet ještě hodně dlouho...nádherný svět! :)

      Vymazat
  5. Já asi Sečtělost a Mírumilovnost, takže Divergentní

    OdpovědětVymazat
  6. Nejvíc mne láká Nehoroženost, ale ačkoliv jsem kousavě upřímná, i k této frakci bych mohla patřit. Sečtělost mi taktéž není cizí, zkoumání a bádání patří k mému životu. Nemohla bych však rozhodně patřit k odevzdaným, ráda na sebe strhávám pozornost. Snáze jdu do akce, než abych problém řešila mírovou cestou, tudíž k Mirumilovným by mne též nemohli řadit.

    OdpovědětVymazat
  7. Ke mne sedí napùl Sečtlost a napúl Neohroženost. Sečtilost protože mám ráda lidi kteří jsou chitří a mají ve většině věcí pořádek. Neohroženost protože ráda dělám šílené věci, mám ráda zbraně, motorky a akce. Jenom bych si musela zvyknout na to že by na mě pořád někdo řval.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři