Kolik masa z jedné krávy vlastně sníme? | Anika Rodriguez

 Osobně se řadím k lidem, co říkají, že oběd bez masa je večeře, takže si asi dokáže udělat obrázek, na které straně stojím. I přesto si však myslím, že jsem natolik rozumná, že to dokážu vidět i z pohledu neutrálního.  Nebýt několika článků na toto téma, patrně bych se k tomu ani nevyjadřovala, ale chovaní jedné z blogerek, jejíž blog jsem navštívila  a mile okomentovala, mě docela překvapilo. Podle teorie dotyčné blogerky, cituji; nejsem normální. Co je vlastně být normální v těchto tématech? 
________________________________________________________________
Už jste asi slyšeli o tom, že lidé jsou vlastně býložravci a že k nim máme daleko blíže než k masožravcům, a právě k tomu bych se docela ráda vyjádřila. Naše tělo je přizpůsobeno ke konzumaci masa, protože kdysi dávno jsme díky tomu dokázali přežít. Slezli jsme ze stromů, kde jsme jedli jenom nějaké rostliny a mouchy, a jenom ti silnější se dokázali přizpůsobit a začali jíst maso. Takže ano, možná jsme byli býložravci, ale jelikož je zvířecí pud přežít silnější, tak  jsme se dokázali naučit lovit a jíst i maso větší než jenom moucha či komár. Logicky mě tedy vadí, že někteří vegetariáni a vegani se ohánějí tímto "faktem". Je to blbost, protože jsme všežravci a z masa získáváme spousty živin a hlavně bílkoviny, díky kterým vyživujeme svaly, i když je mi známo, že maso obsahuje i látky, které se těžko tráví.
"Kdyby jatka měla skleněné zdi, každý by byl vegetariánem."  
Vegetariáni zřejmě tento pud někde ztratili v genech. Ne, že by tam nebyl, jenom je daleko slabší. Někteří tomu pudu odolají několik let a pak začnou jíst maso, někteří prvních pár let maso jedí, ale pak jim přestane chutnat a někteří ho mají slabý už od malička. U veganů vůbec nevím, kde přišli na to, nejíst všechny živočišné produkty. Víte, podle mě nejíst maso je možné, ale nejíst všechny živočišné produkty je už trochu moc. K čemu by byla slepice, kdybychom z ní nemohli jíst maso a pak ani ne vajíčka. Chápu, jsou chovné slepice pro kuřata, ale i ty, které je mít nemohou, co s nimi? Pak také mléko, i když to je dosti sporné, protože sama znám fakt, že mléko není vhodné pro dospělého člověka, ale i tak ho sem přidávám.
 
Pak mě taky zaráží chování některých, kteří to dělají jenom pro to, aby se o ně lidé zajímali a mnohdy to dělají tak, že třeba odmítají nosit trička s volskými oky. Tohle chování je mi směšné! Když už něco takového dělám, tak chci mít pořádný důvod, ne? To je jako kdybych řekla, že jsme před rokem začala žít zdravě, protože to o rok později bude in... ne, začala jsem to dělat pro sebe a pro své zdraví, nikoliv proto, abych byla in, jak to ted většina dělá. 

Abych zase nebyla jenom proti vegetariánům a veganům, tak chci říct i věc, která mě osobně hodně vadí a tím souhlasím s vegetariány a vegany.
Je tím způsob, jakým se denně zabíjí tisíce zvířat za účelem získání masa. Co je na tom divného, je nás přes 6 miliard, musíme zabíjet tisíce krav, aby se  lidé, co maso jí, najedli? Přemýšleli jste někdy, kolik z jedné krávy jde na trh jako maso ke konzumaci? Méně než čtvrtina z celé krávy! Takže se více než polovina vlastně jenom vyhodí, rozčtvrtí a nebo se odešle pryč s nálepkou "nevhodné ke konzumaci". A to je ta věc, která se mi na této době nelíbí.
Lidstvo už si nedokáže vážit věcí a denně vyhodíme tuny vcelku zpracovatelného masa, protože ho nějaké zásady nazývají nevhodným. V tomhle ohledu nemohu mluvit o tom, že bychom byli dál než lidi před pár staletími, ba dokonce jsme pozadu, oni totiž spotřebovali VŠECHNO, co se dalo!
Ptáte se, jak jsem na to vše přišla, že spotřebujeme méně než polovinu? Jednoduše, mám několik zdrojů a shodou okolností jsem byla na místě, když se rodiče bavili s jedním, co pracuje v těchto věcech a chvíli i jako řezník. Prý vyhazovali tuny masa, přestože to vlastně bylo čerstvé a chutné. Jenom jim prostě zakazovali to dávat na trh...

            

Vegetariánství je asi životní styl. I já mám svůj vlastní styl života a jsem odlišná od většiny, protože nejím smažené věci, nechodím do fast-foodů a snažím se žít zdravě, tudíž nemohu kritizovat.  Ale možná bychom se měli všichni zamyslet nad "důkazy", které proti sobě mají 'masožravci' a vegetariáni. Z části mají obě tyto strany pravdu, kdysi dávno jsme mohli být býložravci, ale nyní jsme přizpůsobeni jíst maso. Je na každém, aby se rozhodl, zda budu zastáncem toho, co bylo, nebo toho, co je...
Některým se jejich pudy maso odmítat zřejmě zachovali a někteří tento pud však už nemají...

Doufám, že jsem tedy nepobouřila většinu vegetariánů a doufám, že můj názor vezmou kladně či neutrálně...Respektuji to, že to dělají a nemohu se jim za to smát či je kritizovat, to nikdo nemůže. Tohle celé je vlastně můj smíšený názor na hodně diskutované téma vegetariánství a veganství..

Byli či jste vegetariáni/vegani, jak se k tomuto stavíte a proč jste vlastně začali? Jak se na to díváte vy? 
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

1 komentářů:

  1. K čemu by byla slepice? To tě napadne akorát to, že by jí lidstvo nemohlo nijak využít? Slepice tu jsou, jako všechna ostatní zvířata, proto, aby si žili spokojenej a šťastnej život.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři