American Horror Story | My view



Myslím si, že seriál American Horror story, který nadále budu vyjadřovat pouze slovem, které zní jako název nějaké nemoci, ASH většina z vás zná, dokonce se mezi vámi najdou i tací, co se do něj zamilovali. Každopádně není nazbyt, musím nějaké to kratší info o seriálu podat. 

ASH je americký hororový seriál s pěti sériemi, které jsou zatím oficiálně potvrzeny, nebo již dokonce vyšli. Každá série nese svůj vlastní název, pod kterém si většinou všechno odehrává. První série s názvem Murder House, druhá s názvem Asylum, třetí Coven, čtvrtá a ta nejnovější Freak Show, a na konec již potvrzená série pátá Hotel. 
První série, zpětně pojmenovaná American Horror Story: Murder House (nebo jen The House), se odehrává v současnosti a sleduje příběh rodiny, která se nastěhuje do obnoveného sídla v Los Angeles. Brzy zjistí, že dům je obýván jeho někdejšími obyvateli. Druhá série s názvem American Horror Story: Asylum, jejíž hlavní dějová linka se odehrává v minulosti a vedlejší v současnosti, sleduje osudy pacientů, lékařů a jeptišek, kteří obývají instituci pro léčbu duševně nemocných zločinců. Děj třetí série nazvané American Horror Story: Coven se odehrává převážně v dívčí škole pro čarodějnice, ve které sídlí čarodějnický klan, který má rozepře s jiným klanem. Čtvrtá série se nazývá American Horror Story: Freak Show a zobrazuje přehlídku zrůd a jejich vyloučení ze společnosti.

Nečekejte klasickou recenzi na seriál, protože toho byste se ode mě nedočkali, spíše to vnímejte jako můj názor a doporučení na seriál. Už je to déle, co jsem ASH objevila a popravdě už ani nevím, zda to bylo kvůli kladným ohlasům ostatních nebo jen tak z nudy, kdy jsem to objevila na jednou serveru. Tak i tak, mě to zaujalo, o pár dní později o tom začali mluvit i v okolí, na facebooku toho bylo plno a všichni do toho byli, jak se říká, zažraní.Samozřejmě nebyla bych to já, kdybych to též nechtěla vyzkoušet. 
Na mou obhajobu, abych nevypadal pouze jako ovečka, co jde za hlasy ostatních, tak miluji horory a prakticky žádných se nebojím v tom pravém významu. Horory mě fascinují, někdy i trochu děsí a především se u nich dobře bavím. A s touto vidinou jsem přicházela i k ASH, Čekala jsem lekačky na každé straně, nulový příběh a nějakou duchařinu... no, a ak jsem na to tedy koukla.

"Normal people scare me."

Stačil jeden díl a já už věděla, že této zavislosti se nezbavím. První díl, co jsem viděla nebyl sice první díl seriálu, ale za to mě dokázal hodně zaujmout a téměř okamžitě jsem pokračovala..od začátku. 
První série s Názvem Murder house jsem popravdě trochu prolítla, protože jsem se neskutečně těšila na Asylum, i přesto si z toho hodně věcí pamatuji ještě teď. Mé první dojmy byli překvapení, napětí a šok. To, co jsem čekala, se nestalo a i když jde o hororový seriál, nezdálo se to moc jako horor. V těchto dílech jsem ještě moc nevnímala děj, protože se soustředila na možné lekačky a celkově jsem se seznamovala s herci, ze kterých musím vyzdvihnout Jessicu A.K.A hlavní blond role ve všech čtyřech sériích. 
Asylum už jsem viděla s očima trochu zkušenějšího fanouška a dokonce jsem začala vnímat příběh, překvapilo mě, že celá série vlastně má jeden jediný příběh, ve kterém jsou ještě další příběhy jednotlivých postav, ale nejvíce mě šokovaly postavy. Jsem zvyklá, že nový titul a hned noví herci, kdežto tady opět přišli na plac úplně stejní lidé. Nestěžuji si, protože komu by se nelíbil Evan Peters?!Takže Asylum hodnotím už o trochu výše něž Murder House. 
Coven lidé odsuzují jako nejslabší ze sérií a já s tím bohužel musím souhlasit. Ano, ano, i zde je cítit černý humor na každém kroku a věčně nechutné scény, kvůli kterým se na seriál raději dívám sama, ale už je to slabší. Čarodějky asi už nejsou ve formě...
Nejnovější série Freak Show mě zatím bavila nejvíce. Miluji cirkusy, i když to mnoho lidí vnímá jako tyranství, já se do nich ráda podívám, a když jsem viděla trailler na tuto řadu, okamžitě jsem věděla, že půjde o hodně. 
Ve všech sériích nejde vždy o to vyděsit diváka, jde o to, aby pochopil příběh s hororovými kulisy. Je to morbidní, místy zvrácené plné černého humoru, i takového, který už bych ani já moc nepublikovala. Nad každým dílem se vznáší pochmurná atmosféra jako v krimi knihách, napjatost už každého dílu je samozřejmostí. 

Někdy si říkám, že to možná  tím černým humorem přehnali, ale na druhou stranu mě baví právě to, že se snaží lišit. ASH popisuje příběhy lidí, kteří jsou pozoruhodní a jejichž příběhy mrazí do zad. 
Upřímně jsem ještě s žádnou sérií nebyla nějaká vystrašená, ale kolikrát jsem měla srdce na jazyku a měla chuť někoho zabít. 
Řekla bych, že se ASH hodně od ostatních seriálů liší, a právě to jim hraje do karet. Obdivuji také herecké obsazení a je mi docela líto, že v další sérii už nebude Jessica  Lange a že jí nahradila Lady Gaga, která, když si to vezmete, tak se docela pro tento seriál hodí.
Pokud stále patříte k lidem, kteří uvažují, tak přestaňte uvažovat, protože já tento seriál opravdu doporučuji. Jestli jste slabší povahy a to vás nutí se na seriál nedívat, ta to také hoďte za hlavu, protože to opravdu není hrozné a jako horor bych to neřadila. Dopře párkrát se možná leknete, ale pak je to spíše o ději a o černém humoru. Kdyby tohle byla recenze, seriál by dostal deset z deseti!

Znáte seriál?

Díváte se na něj pravidelně?

Jaká série je vaše nejoblíbenější?
____________________________________________
Instagram | Facebook | Ask
Anika Rodriguez 

2 komentářů:

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři