Nepřítel v mé mysli [RC]


Kniha: Nepřítel v mé mysli
Spisovatel: Jill Hathaway
Nakladatelství: Fragment
Série: Děsivé splynutí 
Žánr: Detektivka pro mladší, YA
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 251
Běžná cena: 199,-

Středoškolačka Vee má mimořádnou schopnost - během stavů bezvědomí se ocitá v těle jiných lidí. Svoje nadání se učí postupně ovládat. Najednou se ale probudí za volantem auta, které se řítí do neznáma. Zdá se, že se někdo "naboural" do jejího vědomí a snaží se ji ovládnout. Kdo je tento vetřelec? Proč se pokouší Vee sledovat a kontrolovat její mysl?

 
http://nd06.jxs.cz/424/194/cad6d5a35a_96110216_o2.png

Vee se zdá být normální středoškolačka, ale má jedno tajemství. Dokáže pronikat do těl jiných lidí  kráčet tak v jejich stopách. Po tom, co jí tragicky u nehody zemře její velice blízký kluk, je dosti mimo. Její sestra se ji snaží podporovat a všechno se daří, dokud se najednou před dveřmi neobjeví pradávná teta, která byla dvacet let na útěku od rodiny. Její divné sny, po kterých se vždy vzbudí někde jinde,  se stále opakují a Vee začíná mít podezření, že se jí někdo vloupal do mysli. 
Musím se přiznat, že první díl jsem zatím ještě nečetla, ale nijak mi to neuškodilo, protože jsem to celkem obstojně přečetla i bez znalostí z předchozího dílu. Vee je sama o sobě hodně zajímavá postava, chvilkami mi přišla protivná a na čtvrťáka až moc dětská a byly i chvilky, kdy mi připadala, že vyspěla během pár slov.  Vesměs ženské postavy mě až tak neupoutali, alespoň ne tak jako samotný nejlepší kamarád Vee Rollins. Zajímavé jméno, nemyslíte? Připadal mi takový kluk do nepohody, chápal Vee a její problémy, pomáhal ji a něco na něm bylo přitažlivé. Z koho jsem však ze začátku měla strach, byla teta, která se v ději najednou objevila. Ovšem to bylo způsobeno z velké části tím, že sama hlavní hrdinka jí nevěřila, tudíž ani já jsem v ní neviděla moc dobrého člověka.


Nepřítel v mé mysli | Děsivé splynutí
Zdroj: WeHeartit.com
Knižka má něco přes 250 stránek a i když se to pro někoho může zdát docela dost, Nepřítel v mé mysli je kniha na odpoledne. Neměla jsem jí problém číst, protože autorův styl psaní je víceméně pozoruhodný. Pořád se v ději něco děje, když už si říkáte, že tady zřejmě autor už nebude vědět, co napsat, aby to nepůsobilo příliš zvláště, naskytne se další pohled na věc. Nudit se rozhodně nebudete.
Zápletka knihy je svým způsobem jednoduchá a možná proto je ta čtivá. Neměla jsem žádný problém se do knihy začíst, přestože jsem si myslela, že zřejmě nepůjde žánrově o knihy, které já normálně čtu. Je to nápsáno hodně lehce, žádné náročné čtení. Děj jde hezky postupně od začátku do konce a ve většině se nám hned snaží spisovatelka všechno vysvětlit, kromě zápletky, tu si nechá až do posledních stran.
Konec knihy mě pozitivně překvapil, takové rozuzlení jsem nečekala, i když jsem měla spousty jmen, které by mohli mít prsty v tom, co se Vee dělo. Hathaway nás nechala až do poslední tečky dumat, kdo vlastně by ten vetřelec mohl být. Když jsem se to dozvěděla v poslední části knihy, trochu jsme se nad tím pozastavila, protože i když je to nečekaný a vcelku dobrý konec, bylo to možná až moc lehké. Lehké, ale působivé.
Maličko mě rozčílila Samantha s tím, co provedla. Víte, nevím zda mi to k ní tak plně sedí, teď nemyslím, že mi to nesedí k Samantě, ale ke knížce. Ta scéna mi tak úplně neseděla a dokážu si představit, že tam vůbec není.

"Otočí se ke mně a já vidím, jak jí z st lezou červi a pavouci. Zaskočí mě to natolik, že skoro zapomenu...
Že umřeme. "
str. 3
Nepřítel v mé mysli je lehké a oddychové čtení na zpříjemnění nějakého odpoledne u čaje. Styl psaní by měl sednou snad plně každému, je lehký, místy akční a romantický. S přečtením této knihy by neměl být problém. I když se zařazená jako detektivka pro mladší, moc prvků detektivek opravdu nehledejte. Podle mě jde o zcela normální příběh jedné středoškolačky, který není tak úplně normální, má dar. Díky dobré a zajímavé zápletce s celkem nečekaným koncem dávám 80%

80%
Nadprůměrná kniha s hlavní hrdinkou, která má prvky jako z Harryho Pottera. Zápletkou a vyvrcholením se řadí k dobrým knihám, i když se říká, že první díl je slabší, ráda se na něj ještě podívám...
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment

3 komentářů:

  1. Já jsem právě četla první díl, který jsem v levných knihách ulovila za krásnou symbolickou cenu 29 korun :D Ani jsem netušila, že je druhý díl, podle tvojí recenze si ho ráda přečtu ^_^
    http://liscidoupeknih.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu se říká dobrý nákup! :D Myslím, že pokud tě alespoň trochu kniha zaujme, není od věci si koupit i druhý díl, protože je podle názorů lepší než první, takže tak... :)

      Vymazat
  2. Já mám knihu už nějaký ten pátek vypůjčenou s knihovny (oba díly) ale pořád mám na čtení něco důležitějšího, jako recenzáky a taky uvažuju, jestli si knihy mám přečíst když už je mám, nebo je mám vrátit a mám si je vzít jako recenzáky :D (tomu se říká správná zásoba "mám" v jedné větě! :D)
    Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a nezapomeňte mi tam hodin i link na váš blog, ať se též zabavím :3

Používá technologii služby Blogger.
 

Instagram

Spolupracuji

GbVxn.jpg

V zájmu spolupráce mě najdete na e-mailu:

AnikaRodriguez@seznam.cz

Pravidelní čtenáři